servicehem

Flera misstänkta för misshandel vid Sagaboendet

Polisen fortsätter utredningarna kring Kårkullas vårdenhet Sagaboendet i Sibbo. Flera personer misstänks för misshandel. I utredningarna har det hittills inte hittats tecken på livsfarliga skador.

Publicerad .
Valios mjölk såldes i en butik i S:t Petersburg i mitten av juli.

Valio: Oklart varför laktosfria produkter stoppas av Ryssland

Valio vet inte varför Ryssland vägrar släppa in leveranserna med laktosfri mjölk. Enligt informationschef Pia Kontunen håller bolaget på att utreda varför långtradarna med laktosfria produkter inte släpps över gränsen.

Publicerad .
Ordföranden för dumans utrikesutskott Alexej Pusjkov på besök i Madrid.

Dumans utrikeschef: Finland är inte längre neutralt 5

Finland och Sverige är inte längre neutrala när länderna skriver under nya samarbetsprotokoll med Nato, säger ordföranden för den ryska dumans utrikesutskott Alexej Pusjkov

Publicerad . Uppdaterad .
Många immigranter tar sig först till ön Lampedusa. Bild från juli.

EU tar över ansvar för båtflyktingar

EU tar över en stor del av ansvaret för de båtflyktingar som försöker ta sig till Italien, enligt en ny överenskommelse. Det förutsätter att alla medlemsländer bidrar, säger den svenska EU-kommissionären Cecilia Malmström.

Publicerad .
Finnairs Airbus A319 på väg att landa. (Arkivbild)

Snart kan man surfa på Finnairs Asienflyg

Nästa år ska det vara möjligt att surfa på nätet när man flyger med Finnairs nya Airbus-plan till Asien. Vad det ska kosta är ännu oklart.

Publicerad . Uppdaterad .
Jättepanda

Panda fejkade graviditet för att få förmåner?

Kinesiska djurskötare misstänker att en pandahona har låtsats vara dräktig för att få förmåner. Lögnen kostade henne rollen som tv-kändis.

Publicerad . Uppdaterad .

Svenskfinland

Saxby skola i Borgå

Förstaklassare väntade förgäves på skoltaxin

Föräldrar till elever i Saxby skola i Borgå är missnöjda över skolskjutsarna som fortfarande strular tre veckor efter skolstarten.

Publicerad . Uppdaterad .
Lasse Männistö

Nu förändras Männistös beteende på sociala medier

Lasse Männistö vidhåller att beslutet att söka tjänsten som Laura Rätys ersättare på posten som biträdande stadsdirektör bara är hans. Männistö säger också att hans beteende på sociala medier nu kommer att förändras.

Publicerad .
Christina Båssar

Det kokar i Vörå 5

Kommundirektör Christina Båssar i Vörå skriver i ett blogginlägg att hon misstänker att förvaltningsdirektör Markku Niskala vill bli av med henne. Hon säger att den varning hon gett honom tidigare i år sannolikt är orsaken.

Publicerad . Uppdaterad .

Opinion

Ingemo Lindroos: Schyman lämnar ingen oberörd 1

Man må tycka vad man vill om Feministiskt initiativ (Fi) - det beror på politisk åskådning och hur man uppfattar feminismen. Men partiets talesperson Gudrun Schyman lämnar ingen oberörd, skriver Ingemo Lindroos.

Publicerad .
Patrik Schauman arbetar för Svenska Yle nyheter

Patrik Schauman: Javisst, herr minister?8

Kan Finland klara sig ur den ekonomiska krisen utan att fatta riktiga beslut, beslut som på riktigt ändrar samhället och inte bara sådana som ser ut att göra det, frågar sig Patrik Schauman.

Publicerad .

Efter Nio

Efter Nio: Robban blir ett med klippan 1

I mitt sökande efter andlighet hamnade jag på en bergvägg tillsammans med Pata Degerman. Höjdrädd och med en något luddig föreställning om vad andlighet faktiskt var, menade Degerman att den här klättringen skulle kunna reda ut de flesta frågetecknen.

Publicerad . Uppdaterad .

Kultur och nöje

Dan Granqvist.

Sex & sånt gör tv-debut 2

Det populära radioprogrammet Sex & sånt gör debut på tv. På onsdagar behandlar Dan Granqvist olika intressanta ämnen och först ut är tidig ejakulation.

Publicerad . Uppdaterad .
Foto från Dreamteam

Peptalk och perfektionsideal i Dreamteam

Måste vi faktiskt drillas i livskompetens för att räcka till? I Minna Nurmelins nya pjäs på Nationalteatern gisslas vår tids perfektionsideal. Christel Pettersson recenserar.

Publicerad . Uppdaterad .
konvolut

Falsksång och vackra gitarrer med J. Mascis.

J. Mascis verkar loj men hans musik träffar fortfarande mitt i hjärtat. En snäll och melankolisk dinosaurus som aldrig gör en dålig skiva och som heller inte låter något äldre trots att åren går, skriver kulturredaktör Sebastian Bergholm.

Publicerad . Uppdaterad .

Lyssna på våra poddar

journalisten Magnus Swanljung

Aktuellt 17, onsdag 27.8

Regeringen budgetförhandlar och Finland utvidgar sitt samarbete med Nato. Många hävdar att det nya avtalet är odramatiskt, men också en Natovän förvånar sig över bristen på öppenhet. Ladda ner mp3

Myteriet, onsdag 27.8

Finlands idrottsförbund gör reklam för Sverigekampen med sloganen "Svenskdödaren" Ruuskanen. Är det okej? Riksdagsvalet närmar sig - vad får en miss för konsekvenser? Ladda ner mp3

Slaget efter tolv, 27.8

När regeringen samlas för att dryfta budgeten sker det under synnerligen dystra förtecken. Alla talar om skapa fler jobb, men varifrån ska jobben komma när kurvorna pekar nedåt? Ladda ner mp3

Sport

Tero Pitkämäki under DN-galan 2014

Spjutherrar jagar totalseger i DL

På torsdagskvällen avgörs den första av två finaler i Diamond League. Tero Pitkämäki och Antti Ruuskanen har båda chansen att ta hem totalsegern i spjut.

Publicerad . Uppdaterad .
Markus Rosenberg efter segern mot Salzburg

Malmö FF till Champions League

Markus Halstis Malmö FF är klart för Champions League efter 3-0 på hemmaplan mot Salzburg. Malmö avancerar vidare till gruppspelet efter sammanlagt 4-2.

Publicerad . Uppdaterad .
En annons i HBL väcker frågor.

Svenskdödaren, roligt eller ej? 46

Finlands idrottsförbund gör reklam för landskampen mellan Sverige och Finland med reklamtexten "Svenskdödaren Ruuskanen". En rolig reklam?

Publicerad . Uppdaterad .
Tennis, US Open, 2014

Överraskningarna i US Open fortsatte

Kinesiskan Peng Shuai skrällde i den andra omgången av tennisens US Open genom att besegra polskan Agnieszka Radwanska.

Publicerad .

Redaktionen tipsar

Blåvita Bandet - paddling längs kusten

Paddlade Finlands kust - fick perspektiv

Bertil Bloms paddlingsresa längs finska kusten är klar. - Den sex veckor långa paddlingsresan blev en stor utmaning, en stark skönhetsupplevelse, en övning i att leva i nuet och den har lärt mig mycket om mig själv, skriver Blom som summerar äventyret.

Publicerad . Uppdaterad .

Färska blogginlägg

Kerstin Kronvall.

Rysslandsbloggen: Någon borde möta er

- Här möts bovar och banditer och ni kommer flygande från utlandet för att rapportera om det! Kerstin Kronvall är i Minsk för att rapportera från mötet mellan presidenterna Putin och Porosjenko

Publicerad . Uppdaterad .
USA-korrspondent Chriso Vuojärvi

Park Slope 11215: Mythbusters USA

Tack vare USA:s herravälde i världspolitiken och populärkulturen så tror vi oss veta hur landet fungerar och hurudana amerikanerna är. Men är våra förutfattade meningar myter eller verklighet? Christian Vuojärvi testar myterna.

Veckans diskussioner

Nödcentralen lockar med tvåspråkig utbildning 24

Nu finns det planer på utbildning som ska locka tvåspråkiga till nödcentralerna, berättar inrikesminister Päivi Räsänens specialmedarbetare, kristdemokraten Niklas Andersson.

Publicerad . Uppdaterad .

Soini: Jag vill vara Finlands nästa statsminister 23

Sannfinländarnas ordförande Timo Soini sparade inte på krutet i sitt tal till partiets riksdagsgrupp på sommarmötet i Vanda på tisdagen. Soini anser att Stubbs regering är så katastrofalt dålig att Finland behöver en boutredningsman.

Publicerad . Uppdaterad .

Läkarföretag fixar högre inkomster 37

Läkarföretagen erbjuder fortfarande sina läkare lönearrangemang som gör att de får mer pengar i handen. En av dem som har utnyttjat det systemet är den nya social- och hälsovårdsministern Laura Räty.

Publicerad . Uppdaterad .

BMW-förare kör premien i skyn 24

Vårdslösa chaufförer höjer priset på bilförsäkringarna. Har du en bil som är populär bland vårdslösa chaufförer får också du betala för de risker de tar i trafiken.

Publicerad . Uppdaterad .

Strömsö

Omstrodd MCT-olja görs i huvudsak på kokosfett

Smörkaffe med omstridd olja på frammarsch 2

För ett drygt år sedan kom rapporter om en ny dryck som blev en jättetrend i USA: smörkaffe. Många hälsobloggar lovprisar smörkaffet som består av smör, kaffe och en ny olja, MCT-olja.

Publicerad . Uppdaterad .

Strömmingen försvinner från matborden? 1

Strömmingen riskerar att försvinna från affärernas fiskdiskar på grund av det ryska importstoppet på livsmedel, som också gäller fisk.

Publicerad .

Ekologisk mat framtiden för Åbos skolor - men pengarna saknas 1

Arkea, som lagar all offentlig mat i Åbo, vill satsa ännu mer på ekologisk mat, men för att göra det krävs mer pengar av Åbo stad. Något som blir väldigt svårt med tanke på stadens tuffa besparingskrav.

Publicerad . Uppdaterad .
Ånkokning

Ångkokta degknyten (dumplings)

Ångkokta, fyllda degknyten hör till det asiatiska köket, men fungerar lika bra med inhemska, färska grönsaker. Ångkokning behåller färgen på maten, näringsinnehållet hålls högt och smakerna framträder på bästa sätt.

Publicerad . Uppdaterad .

Andra medier

DN: Åtgärderna hot mot finsk återhämtning

Finlands ekonomi skakas fortfarande av en rad chocker – och sanktionerna mot och från Ryssland hotar att ­försämra läget. - Det blir värre innan det ­vänder, säger Sixten Korkman, en av Finlands ledande ekonomer.

Publicerad . Uppdaterad .

Ny Tid: Då två träter

- Varje gång Israel-Palestinakonflikten blossar upp tapetseras både våra näthinnor och trumhinnor med rapporterna från grälet. Lika pålitligt är det att det uppstår en metadebatt om debatten, skriver Ny Tids chefredaktör Janne Wass

SvD: Möt rasism med civilkurage

I dag är det Raoul Wallenbergs dag, den nationella dagen för medmänsklighet och civilkurage. Valåret 2014 har präglats av politiskt engagemang. Men viktigare är att arbeta för ett medmänskligt samhälle och civilkurage i stället för att enbart motarbeta rasism.

Yle Arenan - Titta och lyssna

Välkommen till Svenska.yle.fi!

väderikon, regn

Molnigt och regnigt

Molnigheten är riklig i stora delar av landet och det förekommer regnskurar. Se hela väderraporten här.

Kanaler - direktsändningar

Lyssna och titta på Yle Arenan i din mobil via appen. Finns för Android, iOs och Windows Phone.