Hoppa till huvudinnehåll

Bloggen hjälpte Sebastian ur ångesten

Sebastian lider av panikångest och hypokondri.

Sebastian Granskog lider av panikångest och hypokondri. Tidigare kunde han dricka några öl extra för att dämpa sin ångest, i dag har han lärt sig att tala om sina problem.

Rysk OS-mästare misstänks för dopning

Anna Tjitjerova uppges vara en av de dopade i Peking.

Förra veckan kom uppgifterna om att 31 idrottare misstänks för dopning i samband med OS i Peking 2008. Den ryska OS-guldmedaljören Anna Tjitjerova uppges vara en av de dopade.

På Utö skiner solen skönt

Sydligaste och soligaste bebodda ön i Finland.

Utö i Skärgårdshavet är Finlands varmaste ö. Det är Finlands sydligaste bebodda ö, och är också den soligaste, säger Yles meteorolog Anne Borgström.

Motstridiga uppgifter kantar Egyptair-utredningen

Egypten tillbakavisar explosionsuppgifter: Allt är lögn!

Frågan om huruvida det egyptiska planet som kraschade i Medelhavet exploderade eller inte, fortsätter att förbrylla. Chefen för Egyptens kriminaltekniska myndighet tillbakavisar uppgifter om att analyser av offrens kvarlevor visar tecken på en explosion ombord.

Finlandssvenskar i ryskt perspektiv

Rysk betraktelse av oss finlandssvenskar.

I en samling essäer förundrar sig den ryska universitetsläraren Alexey Vostrov över det finlandssvenska tungomålets ställning i Finland. Nu har hans bok Svenskfinland, några anblickar utifrån utkommit på svenska.

Ung Kimitokonstnär: Är jag ett geni?

Alexander Ginlund ställer ut på Villa Lande.

Alexander Ginlund, 18 år, identifierade sig tidigare som serietecknare och många minns honom för hans Kalle Anka-teckningar. Nu är han aktuell med konstutställningen Suis-je un génie? på Villa Lande i Kimito. Ankorna finns med på ett hörn, men också apostlar på lasagneplattor.

Michael Björklunds kökstips

Superkocken Michael Björklund ger smarta tips i köket

I serien köktips som är riktad främst till studerande inom kock- och restaurangbranschen lär kocken Michael Björklund ut handfasta tips för att lyckas bättre i köket.

Konsthistoria från stenålder till nutid

Konsthistoria från olika epoker på ett lätt sätt

I vår serie om olika epoker inom konsthistorien går vi så långt tillbaka i tiden som till stenåldern. Vi tittar på bruksföremål från stenåldern och fortsätter resan genom tiden med nedslag i olika tider och epoker. Kyrkans viktiga roll på medeltiden och symbolism, det abstrakta inom konsten. Naturalism och miniatyrmålningar, för att nämna några.

Mår du dåligt? Tala ut i Sekasin247-chatten

Sekasin247-chatten finns här för dig dygnet runt. #Sekasin

Har du svårt att prata om din psykiska hälsa eller har du ingen att prata med? Nu är det dags att bryta den onda cirkeln. Sekasin247-chatten finns här för dig dygnet runt hela veckan. #Sekasin

3,6 kg metall i magen

Om varför man sväljer 3,6 kg knivar, gafflar och ståltråd.

3,6 kg bordsknivar, gafflar, skedar, rakblad och ståltråd hade den här patienten svalt innan han kom till sjukhuset.

Gastroskopi

Så här går det till när läkaren tittar ner i din magsäck.

Vid en gastroskopiundersökning tittar läkaren ner i matstrupen och magsäcken med hjälp av ett böjligt rör. Med hjälp av gastroskopier hittas till exempel cancer i matstrupen, diafragmabråck och blödande magsår.

Hemorrojder

Hemorrojder är ofarliga, men kan vara plågsamma.

Hemorrojder är vanliga och ofarliga, men kan vara väldigt besvärande. Olika typer av hemorrojder sköts på olika sätt.

Geocaching kul hobby för hela familjen

Både unga och gamla gillar den moderna skattjakten.

Vem gillar inte att gå på skattjakt? Vill man hitta en hobby som förenar hela familjen kan geocaching vara ett roligt alternativ. Allt som behövs är en gps och den är oftast inbyggd i dagens mobiler.

Rabarber på grillen

Barndomens rabarbersoppa med lite ny fräschör i smaksättningen och rostad rabarber. När du grillar, välj gärna en som är rejält röd i skalet och ger vacker färg.

Lakritspesto med pasta och räkor

Dill, körvel, dragon och fänkål står här för lakritstonen.

Det finns många växter som har en ton av lakrits, bl.a. dill, körvel, dragon och fänkål. Här förädlar vi dem till en smakrik pesto.

Veckans diskussioner

Nokiatelefoner gör global comeback

HMD:s nya Nokiatelefoner kommer att använda sig av Android.

Nokia har undertecknat ett avtal om varumärken och patentlicenser som ger företaget HMD global ensamrätt att tillverka telefoner och surfplattor som använder varumärket Nokia och operativsystemet Android. I kommentarsfältet diskuterar vi fördelar och nackdelar med Nokiatelefoner.

Vill du besöka Yle? Så här går det till

Välkommen med på en rundvandring! Lär känna Yle och oss som jobbar här. Genom Yle Visit har du möjlighet att ta en titt bakom kulisserna och bekanta dig med vår verksamhet från insidan.

Direkt på Arenan

Välkommen till Svenska.yle.fi!

Webbredaktör just nu


Telefon: +358 40 674 2085   E-post: justnu@yle.fi   Redaktionschef: Cecilia Wikman