Ukrainas president Petro Porosjenko

"Ryssland har gått in i Ukraina"17

Ryssland har gått in i Ukraina meddelar Ukrainas president Petro Porosjenko. Ukraina vädjar om stöd efter att ryska trupper sägs ha drabbat samman med den ukrainska armén.

Publicerad .

"Finland glömmer sina fattiga" 6

Finland är ett bra samhälle för den högt utbildade medelklassen och arbetarna, men de fattiga lämnas åt sitt öde säger professor i sociologi. Långvarig arbetslöshet och den fattigdom som följer på den skapar en mängd problem.

Publicerad .
Itella samarbetsförhandlar

Itella inleder samarbetsförhandlingar

Mer än 300 jobb är hotade när Itella inleder samarbetsförhandlingar på tisdag. Förhandlingarna gäller 2 234 arbetstagare inom koncernen.

Publicerad . Uppdaterad .
Ingemo Lindroos är redaktör på Yle

Ingemo Lindroos: Schyman lämnar ingen oberörd 5

Man må tycka vad man vill om Feministiskt initiativ (Fi) - det beror på politisk åskådning och hur man uppfattar feminismen. Men partiets talesperson Gudrun Schyman lämnar ingen oberörd, skriver Ingemo Lindroos.

Publicerad . Uppdaterad .

Varför vill unga män från Europa kriga med IS?

Den väpnade jihadistgruppen Islamiska staten lyckades locka ungefär 6 000 nya krigare till Syrien och Irak bara i juli. De flesta av dem från närliggande arabländer, men flera hundra unga män från Norden krigar också för IS. Deras motiv för att åka ned är många och starka.

Publicerad .

Svenskfinland

Ryskt importstopp ställer till det för yrkesfiskare

Strömming kan inte längre säljas till Ryssland på grund av det ryska importstoppet. Ryssland har varit en stor strömmingskonsument och importstoppet drabbar inhemska yrkesfiskare hårt.

Publicerad . Uppdaterad .

Stor cannabisodling i skogen i Snappertuna 18

En drygt 20-årig man från Raseborg har medgett att han har haft en större cannabisodling i skogen i Snappertuna. Det var polisen som upptäckte odlingen för ett par veckor sedan.

Publicerad .
Saxby skola i Borgå

Förstaklassare väntade förgäves på skoltaxin 1

Föräldrar till elever i Saxby skola i Borgå är missnöjda över skolskjutsarna som fortfarande strular tre veckor efter skolstarten.

Publicerad . Uppdaterad .
Christina Båssar

Det kokar i Vörå 9

Kommundirektör Christina Båssar i Vörå skriver i ett blogginlägg att hon misstänker att förvaltningsdirektör Markku Niskala vill bli av med henne. Hon säger att den varning hon gett honom tidigare i år sannolikt är orsaken.

Publicerad . Uppdaterad .

Opinion

Merja Vallinoja: Förödmjukelsen med tajta trikåer 2

Jag glömmer aldrig hur rädd jag var inför konventsintagningen på gymnasiet. Att börja i gymnasiet borde vara roligt, men för mig var veckorna innan skolan började en mardröm.

Publicerad .

Efter Nio

Efter Nio: Robban blir ett med klippan 2

I mitt sökande efter andlighet hamnade jag på en bergvägg tillsammans med Pata Degerman. Höjdrädd och med en något luddig föreställning om vad andlighet faktiskt var, menade Degerman att den här klättringen skulle kunna reda ut de flesta av mina frågetecken.

Publicerad . Uppdaterad .

Kultur och nöje

Frimärke med Tom of Finland-motiv

Andra vågen av finländsk homoerotik

Bilder av halvnakna män på motorcyklar. Serier med homoerotiska sjökaptener och läderbyxor. Touko Laaksonen är en av Finlands mest kända konstnärer ute i världen. 2014 är Tom of Finlands år.

Publicerad . Uppdaterad .

Den dansande sportkommentatorn

Kaj Kunnas ska vara med i den nya säsongen av Tanssii tähtien kanssa, alltså Dansar med stjärnor. Hur rörlig är hans höft, hur svartsjuk är hans fru och hur har dansträningarna gått?

Publicerad .
Paula Blåfield och tavlorna "Mot ljuset" och "Jag kommer att följa dej"

Till minnet av en livskamrat och konstnärskollega

Det här är en viktig utställning för mig, en av de viktigaste jag nånsin har haft, säger Vasakonstnären Paula Blåfield om "Takplåtar och karamellpapper".

Publicerad . Uppdaterad .

Landskampen väcker patriotiska känslor

Sverigekampen, Finnkampen, Ruotsiottelut: landskampen i friidrott mellan Sverige och Finland väcker häftiga och nationalistiska känslor. I Arkivet finns bland annat ett reportage från 1986 med Speedy Berndtson i Sportmagasinet.

Publicerad . Uppdaterad .

Obs debatt

"Beslutsfattarna är för fega för att fatta rätt beslut" 8

Aki Kangasharju, forskningschef på Nordea tror inte på att budgeten blir tillräckligt bra och den kommer inte att bli vår räddning, eftersom det finns så små frågor kvar att fatta beslut om.

Publicerad . Uppdaterad .

Lyssna på våra poddar

journalisten Magnus Swanljung

Aktuellt 17, onsdag 27.8

Regeringen budgetförhandlar och Finland utvidgar sitt samarbete med Nato. Många hävdar att det nya avtalet är odramatiskt, men också en Natovän förvånar sig över bristen på öppenhet. Ladda ner mp3

Myteriet, onsdag 27.8

Finlands idrottsförbund gör reklam för Sverigekampen med sloganen "Svenskdödaren" Ruuskanen. Är det okej? Riksdagsvalet närmar sig - vad får en miss för konsekvenser? Ladda ner mp3

Slaget efter tolv, 27.8

När regeringen samlas för att dryfta budgeten sker det under synnerligen dystra förtecken. Alla talar om skapa fler jobb, men varifrån ska jobben komma när kurvorna pekar nedåt? Ladda ner mp3

Sport

Wayne Rooney i VM 2014

Rooney ny lagkapten för England

Wayne Rooney blir ny lagkapten för det engelska fotbollslandslaget. Englands förbundskapten Roy Hodgson utsåg anfallaren till kapten då han presenterade Englands trupp till det kommande EM-kvalet.

Publicerad .
Tero Pitkämäki under DN-galan 2014

Spjutherrar jagar totalseger i DL 3

På torsdagskvällen avgörs den första av två finaler i Diamond League. Tero Pitkämäki och Antti Ruuskanen har båda chansen att ta hem totalsegern i spjut.

Publicerad . Uppdaterad .
Fotboll, Spanien, 2014

Xabi Alonso avslutar landslagskarriär

En generationsväxling är på gång i det spanska fotbollslandslaget och nu meddelar också Xabi Alonso att han har gjort sitt i landslagströjan.

Publicerad .
Markus Rosenberg efter segern mot Salzburg

Malmö FF till Champions League

Markus Halstis Malmö FF är klart för Champions League efter 3-0 på hemmaplan mot Salzburg. Malmö avancerar vidare till gruppspelet efter sammanlagt 4-2.

Publicerad . Uppdaterad .

Redaktionen tipsar

Blåvita Bandet - paddling längs kusten

Paddlade Finlands kust - fick perspektiv

Bertil Bloms paddlingsresa längs finska kusten är klar. - Den sex veckor långa paddlingsresan blev en stor utmaning, en stark skönhetsupplevelse, en övning i att leva i nuet och den har lärt mig mycket om mig själv, skriver Blom som summerar äventyret.

Publicerad . Uppdaterad .

Färska blogginlägg

Kerstin Kronvall.

Rysslandsbloggen: Någon borde möta er

- Här möts bovar och banditer och ni kommer flygande från utlandet för att rapportera om det! Kerstin Kronvall är i Minsk för att rapportera från mötet mellan presidenterna Putin och Porosjenko

Publicerad . Uppdaterad .
Johan Lindroos

En musikchefs bekännelser: Kärlek vid första öronkastet!

Det är nu inte varje dag jag blir blixtförälskad i en ny låt jag aldrig hört förut. För även om jag genast tänker, wow, det här är ju tydligen riktigt bra, så kräver det några lyssningar innan en ny låt når full effekt av gillande.

USA-korrspondent Chriso Vuojärvi

Park Slope 11215: Mythbusters USA

Tack vare USA:s herravälde i världspolitiken och populärkulturen så tror vi oss veta hur landet fungerar och hurudana amerikanerna är. Men är våra förutfattade meningar myter eller verklighet? Christian Vuojärvi testar myterna.

Veckans diskussioner

Haglund: Finland ingår Natoavtal nästa vecka 52

Finland och Sverige utvidgar sitt samarbete med Nato. Enligt försvarsminister Carl Haglund (SFP) undertecknar Finland ett nytt samarbetsavtal med Nato under Natotoppmötet nästa vecka.

Publicerad . Uppdaterad .

Nödcentralen lockar med tvåspråkig utbildning 25

Nu finns det planer på utbildning som ska locka tvåspråkiga till nödcentralerna, berättar inrikesminister Päivi Räsänens specialmedarbetare, kristdemokraten Niklas Andersson.

Publicerad . Uppdaterad .

Kvinnans pengar sätts in på mannens konto 18

Flera finländska kommuner diskriminerar kvinnor som får utkomststöd. Om kvinnan lever i ett parförhållande eller har familj sätts pengarna in på mannens bankkonto.

Publicerad . Uppdaterad .

Läkarföretag fixar högre inkomster 37

Läkarföretagen erbjuder fortfarande sina läkare lönearrangemang som gör att de får mer pengar i handen. En av dem som har utnyttjat det systemet är den nya social- och hälsovårdsministern Laura Räty.

Publicerad . Uppdaterad .

Strömsö

Omstrodd MCT-olja görs i huvudsak på kokosfett

Smörkaffe med omstridd olja på frammarsch 3

För ett drygt år sedan kom rapporter om en ny dryck som blev en jättetrend i USA: smörkaffe. Många hälsobloggar lovprisar smörkaffet som består av smör, kaffe och en ny olja, MCT-olja.

Publicerad . Uppdaterad .

Strömmingen försvinner från matborden? 2

Strömmingen riskerar att försvinna från affärernas fiskdiskar på grund av det ryska importstoppet på livsmedel, som också gäller fisk.

Publicerad . Uppdaterad .

Ekologisk mat framtiden för Åbos skolor - men pengarna saknas 2

Arkea, som lagar all offentlig mat i Åbo, vill satsa ännu mer på ekologisk mat, men för att göra det krävs mer pengar av Åbo stad. Något som blir väldigt svårt med tanke på stadens tuffa besparingskrav.

Publicerad . Uppdaterad .
Ånkokning

Ångkokta degknyten (dumplings)

Ångkokta, fyllda degknyten hör till det asiatiska köket, men fungerar lika bra med inhemska, färska grönsaker. Ångkokning behåller färgen på maten, näringsinnehållet hålls högt och smakerna framträder på bästa sätt.

Publicerad . Uppdaterad .

Andra medier

DN: Reinfeldts tal blev en flopp i stugorna

Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt lyfte flyktingfrågan och gjorde ett uppmärksammat utspel om rege­ringsfrågan. Men den dramatiska valveckan har inte satt några djupa avtryck i opinionen.

SvD: Känner du igen svampen?

Vilken art är det på bilderna? Se vad du kan om några vanliga (och ovanliga) svampar i Svenska Dagbladets svampquiz.

Publicerad . Uppdaterad .

Ny Tid: Då två träter

- Varje gång Israel-Palestinakonflikten blossar upp tapetseras både våra näthinnor och trumhinnor med rapporterna från grälet. Lika pålitligt är det att det uppstår en metadebatt om debatten, skriver Ny Tids chefredaktör Janne Wass

Yle Arenan - Titta och lyssna

Välkommen till Svenska.yle.fi!

väderikon, regn

Molnigt och regnigt

Molnigheten är riklig i stora delar av landet och det förekommer regnskurar. Se hela väderraporten här.

Kanaler - direktsändningar

Lyssna och titta på Yle Arenan i din mobil via appen. Finns för Android, iOs och Windows Phone.