Hoppa till huvudinnehåll

FC Uniteds målspruta vänjer sig med damfotbollen

Yle Sporten träffade talangen Wilma Sjöhom från Jakobstad.

Fotbollsfostrad bland pojkar, finförädlad av FF Jaros juniorverksamhet och på väg mot en strålande framtid. FC Uniteds 17-åriga Wilma Sjöholm är ett namn det lönar sig att lägga på minnet.

Auer vill att domen för sexualbrott hävs

Friades i december också för mordet på sin man.

Ulvsbybon Anneli Auer och hennes före detta pojkvän dömdes 2012 till långa fängelsestraff för sex- och våldsbrott. Nu säger försvaret att man skaffat fram nya avgörande utredningar.

Munther kämpar för att överleva

Munther berättar om sitt liv och väntan på ett beslut.

Munther al Assaf har i åtta månader väntat på ett besked om uppehållstillstånd från Migrationsverket. I sin senaste vlogg öppnar han upp om sina tankar kring att säkerhetsläget i Irak sägs vara bättre och vad som kunde hända om han får ett nej på sin ansökan.

Urgammal ål fångades i Mellersta Finland

Ålen är utrotningshotad, men inte fridlyst.

En fiskare i Urais i Mellersta Finland blev rejält förvånad när han insåg att det han fångat i sin katsa var en ål. Fiskaren Vaito Isomöttönen trodde först att han fångat en lake i den lilla sjön Kyynämöinen i västra Urais, men vid närmare betraktelse vad det en ål.

Väyrynen vill utmana SFP

Nato-besvikna ska välja Medborgarpartiet.

Paavo Väyrynen har samlat in 5 000 anhängarkort för sitt Medborgarparti, vilket är vad som behövs för att införa ett parti i partiregistret. Väyrynen tänker ändå samla in ännu fler namn för att vara på den säkra sidan. SFP:s Nato-politik är enligt Väyrynen en nisch.

Jordgubbsplockare - kolla dina rättigheter

Jordgubbsplockare har rätt till företagshälsovård.

Sommaren närmar sig och bärplockare börjar sina jobb på bärfälten. Jordgubbsplockning sker oftast i anställningsförhållande och plockarna har därmed rätt till företagshälsovård.

Med äkta kärlek till folkare

Johan Gröndahl i Pargas har unika folkare.

En del samlar på frimärken och andra på något annat. Johan Gröndahl i Pargas samlar på olika gamla Volkswagen bilar. Bland annat har han världens mest misslyckade lastbil.

Rabarber på grillen

Barndomens rabarbersoppa med lite ny fräschör i smaksättningen och rostad rabarber. När du grillar, välj gärna en som är rejält röd i skalet och ger vacker färg.

Lakritspesto med pasta och räkor

Dill, körvel, dragon och fänkål står här för lakritstonen.

Det finns många växter som har en ton av lakrits, bl.a. dill, körvel, dragon och fänkål. Här förädlar vi dem till en smakrik pesto.

Veckans diskussioner

Vanliga frågor om Yle

Här har vi samlat några av de vanligaste frågorna vi får.

Här hittar du svaren på några vanliga frågor om radio, tv och webb. Om du inte hittar svar på din fråga här så fråga oss! Du kan använda vårt responsformulär.

Direkt på Arenan

Välkommen till Svenska.yle.fi!