Rysk konvoj rullar in i Ukraina

Den ryska biståndskonvojen har nu börjat köra över gränsen till Ukraina, och Ryssland säger att man inte tolererar fler fördröjningar. Enligt nyhetsbyrån Interfax har konvojen kört in utan lov.

Publicerad .

Fler misstänkta i fallet Aarnio

Flera personer misstänks vara inblandade i härvan kring den häktade polischefen för narkotikaroteln i Helsingfors Jari Aarnio. Några av Aarnios underordnade misstänks för grov bevisförvanskning och grovt missbruk av tjänsteställning.

Publicerad .

Svårlösta tvister inför budgetmanglingen 1

Den här veckan har regeringspartierna slipat sina strategier och krav inför budgetmanglingen nästa vecka, då de ska få ihop ett budgetförslag. Men regeringspartierna är oense i en rad frågor.

Publicerad .

Forskning: För lite D-vitamin kan fördubbla demensrisk

Äldre människor med låg D-vitaminnivå kan utveckla demens lättare än människor med högre D-vitaminnivå, visar en brittisk studie. Om resultatet är tillförlitligt kan det innebära fördubblad demensrisk vid D-vitaminbrist.

Publicerad . Uppdaterad .
Jörn Donner

Donner: Jag har fått nog 3

Jörn Donner tänker inte ställa upp i riksdagsvalet våren 2015. - Jag har fått nog, säger Donner. Enligt honom är det ändå arbete som väntar efter den politiska karriären.

Publicerad . Uppdaterad .

Borreliapatienter kämpar för vård 4

Många med svåra ledsmärtor eller neurologiska besvär har svårt att få hjälp. Enligt en del läkare lider de av kronisk borrelios. Men den etablerade läkarkåren erkänner inte kronisk borrelios som en sjukdom.

Publicerad . Uppdaterad .

Svenskfinland

Snabbguiden till Juthbackamarknaden

I helgen är det dags att fynda på Finlands största loppmarknad Juthbacka. Över 800 försäljare är på plats tillsammans cirka 30.000 glada besökare. Vi guidar dig rätt i loppisdjungeln.

Publicerad .
Det här är brunnen som är källa till det förorenade vattnet i Molpe.

Molpeborna ska fortsätta koka sitt vatten 1

Invånarna i Molpe, Korsbäck och Råbacka i Korsnäs måste fortsättningsvis koka kranvattnet. För en vecka sedan upptäcktes e-coli bakterier i vattnet.

Publicerad . Uppdaterad .
Katri Karjalainen

Nytt flerspråkighetsinstitut ska öka förståelsen

Vasa universitet och Åbo Akademi har grundat ett gemensamt institut för flerspråkighet. Projektledare Katri Karjalainen hoppas det ska leda till ökad förståelse för flerspråkighet.

Publicerad . Uppdaterad .

Kyrkoherdeval upprör i Petrus

Petrus församlings indirekta kyrkoherdeval får församlingsmedlemmar att protestera. Rösta i nästa församlingsval, hälsar församlingsrådet.

Publicerad .

Sport

Nyförvärven i HIFK och Tappara imponerade 1

På torsdagen inleddes Champions Hockey League i ishockey. Både HIFK och Tappara gällde som storfavoriter i sina matcher. Lagen inledde dåligt men vände och vann.

Publicerad .
Antti Ruuskanen i Stockholm.

Antti Ruuskanen i storform vann igen2

Spjutkastaren och Europamästaren Antti Ruuskanen visade på torsdagskvällen i Stockholm att segern i Zürich inte var en slump.

Publicerad .

Familjeliv

"Skilsmässobarn bär på en tung ryggsäck" 10

Barn med frånskilda föräldrar går ofta omkring med stora hemligheter. Vi kan inte befria dem från den tunga ryggsäcken, men vi kan hjälpa dem att lätta på den, säger familjeterapeuten Maria Sundblom-Lindberg.

Publicerad . Uppdaterad .
Pojke tittar ut genom glugg i Raseborgs slottsruins mur.

Din fantastiska, briljanta, unika hjärna! 9

Marcus Rosenlunds funderingar kring att inse att man inte är som alla andra, och kring det mäktiga instrument som är lika med vi.

Publicerad . Uppdaterad .

Matilda Hemnell: Mjuka metoder var lösningen 19

Tvåbarnsmamman Matilda Hemnell använde sig av hot, straff och mutor i barnuppfostran - de klassiska hårda metoderna. Det var mycket skrik, utbrott och dålig stämning hemma. När hon bytte strategi förändrades vardagen.

Publicerad . Uppdaterad .

Naturväktarna

Svampar och älgflugor

Den tidiga hösten är perfekt för en tur ut i skog och mark. Men svamp- och bärplockaren får räkna med en otrevlig gäst: älgflugan.

Publicerad . Uppdaterad .

Kultur och nöje

sin city: a dame to kill for

Uppföljarnas biohelg

Två efterlängtade filmer anländer till biograferna den här helgen. Vi pratar så klart om Sin City: A Dame to Kill For och Teenage Mutant Ninja Turtles. Vi kryddar också med komedi och historiskt drama.

Publicerad .
janne grönroos firar sin födelsedag

Janne lever sig in i en herrtidning

I dag fick Janne Grönroos från Succémorgon en dröm uppfylld. Han fick leva sig in i en herrtidning med vackra kvinnor och snabba bilar. Det han inte hade väntat sig däremot var besök av flickvännen Krista Siegfrids mitt i festen.

Publicerad . Uppdaterad .

Teenage Mutant Ninja Turtles regerar 2

Filmen Teenage Mutant Ninja Turtles har premiär, och vi tar en titt på hur sköldpaddorna sett ut genom åren.

Publicerad . Uppdaterad .
World Press Photo of the Year 2013. Afrikanska migranter i Djibouti försöker nå en mobilsignal från Somalia där priserna är billigare.

Här är de bästa bilderna i World Press Photo

På en utställning i Sanomahuset i Helsingfors kan man just nu beundra fjolårets bästa pressbilder. En av de prisbelönta fotograferna är den finländska fågelfotografen Markus Varesvuo.

Publicerad .

Yle Arenan - Titta och lyssna

Färska blogginlägg

USA-korrspondent Chriso Vuojärvi

Park Slope 11215: I stormens öga

Ferguson i Missouri visade sig vara en helt annan plats på dag och kvällstid. Den plats där dödsskjutningen av Michael Brown hade ägt rum var något av det mest rörande jag sett.

Taggtråd i solnedgång

På Västbanken: Tre dagar, fyra husrivningar

Jag befinner mig just nu i den lilla byn Yanoun på den ockuperade palestinska Västbanken, norr om Ramallah. I natt rev israeliska armén två hus här i närheten i byn Tawayel. Totalt 17 personer, varav 13 barn, är nu hemlösa.

Publicerad . Uppdaterad .

Twitterbloggen: 200 euro för en basketintervju

Det finska basketlandslaget, eller Susijengi, blev på nolltid samtalsämne nummer ett i de sociala medierna. Men den publicitet som landslaget fick där var knappast den uppmärksamhet man hade hoppats på.

Publicerad . Uppdaterad .

Lyssna på våra poddar

Naturväktarna

I kvällens sändning kunde Anders bland annat berätta att älgflugor söker sig till människor bland annat på basis av kläder och lukt. Ett tips till alla hugade fiskare: om man vill fånga braxen, lönar det sig att kolla var det flutit upp vattenväxter.

Familjeliv

Time out-bänk och andra hårda metoder är vanliga på finländska daghem. Ett barn som gör något dumt ska ofta sitta ensamt och fundera över sitt beteende. Men vad säger modern forskning om den här typens barnuppfostran?

Samtal om livet

För Viveca Nylund var det i tiderna lätt att välja yrke - hon visste att hon ville jobba med barn, så hon utbildade sig till barnträdgårdslärare. Vilka omständigheter har format henne till den person hon är idag?

Mat och hälsa

maskrosor

Ätbara blommor - vilda och odlade

I den här artikeln listar vi de flesta ätbara blommor och växter som kan odlas, köpas eller som växter vilt i naturen. Ätbara blommor används oftast i sallader, som dekoration eller som krydda.

Publicerad .
Pauls zucchinibrioche

Soppa på ugnsbakad zucchini och zucchinibrioche

För att få till en riktigt matig helhet serveras den med en fyllig brioche med inslag av zucchini och rödlök. Zucchini går även bra att frysa in, så passa på att ta tillvara stora som små inför vintern!

Publicerad .

Veckans diskussioner

Landsbygden avfolkas i snabb takt 16

Södra och sydvästra Finland blir allt mer fullpackade med folk. Samtidigt avfolkas en allt större del av övriga Finland. Det visar en ny analys av flyttningsrörelsen i vårt land de senaste åren.

Publicerad . Uppdaterad .

General Hägglund: ”Inga sympatier för Ukraina” 28

Medan hela världen håller andan och väntar på hur krisen i Ukraina skall utvecklas tar försvarsmaktens tidigare kommendör Gustav Hägglund det hela med ro. Han kallar krisen en storm i ett vattenglas.

Publicerad . Uppdaterad .

"Ingen blir rik på arbete" - debatten går het 52

På tisdagen publicerade vänsterveteranen Esko Seppänen sin bok "Suomen rikkaat" (Finlands rika). Som ett grundstråk genom hela boken går att ingen blir rik på lönearbete. För att bli riktigt förmögen behöver man ett stort arv eller stora kapitalinkomster.

Publicerad . Uppdaterad .

Mannerheimparodi sprider sig som en löpeld 55

Filmfestivalen Kärlek och Anarki har släppt en trailer för årets festival, och den har genast blivit en succé på nätet. Flera prominenta finlandssvenska skådespelare medverkar i trailern där marskalk Mannerheim får höra om filmfestivalen.

Publicerad . Uppdaterad .

Redaktionen tipsar

Andra medier

SvD: Blanda inte ihop jihadist och muslim

I debatten om Islamiska staten har de flesta varit noggranna med att skilja på dem och andra muslimer, på islamism och islam, på jihadister och muslimer. Som många påpekat faller även vanliga muslimer offer för dessa islamisters reaktionära ideologi.

Publicerad . Uppdaterad .

ÅU: Att irritera är inte rätt sätt

Då Arto Satonen i måndags slängde ut tanken på att man borde förlänga arbetstiden från nuvarande 37,5 timmar i veckan till 40 timmar i veckan visste han exakt vad han gjorde. Satonen motiverade sin tanke med att förlängd arbetstid skulle förbättra Finlands konkurrenskraft.

Välkommen till Svenska.yle.fi!

Kanaler - direktsändningar

Lyssna och titta på Yle Arenan i din mobil via appen. Finns för Android, iOs och Windows Phone.