Merkel kräver Putin på svar6

Tysklands förbundskansler Angela Merkel kräver att Ryssland förklarar de senaste rapporterna om att ryska pansarfordon har tagit sig över gränsen till östra Ukraina. Samtidigt rapporteras att de ryskvänliga separatisterna erövrar allt mer mark av den ukrainska armén i de senaste dagarnas motoffensiv.

Publicerad .
Christina Båssar

Det kokar i Vörå

Kommundirektör Christina Båssar i Vörå skriver i ett blogginlägg att hon misstänker att förvaltningsdirektör Markku Niskala vill bli av med henne. Hon säger att den varning hon gett honom tidigare i år sannolikt är orsaken.

Publicerad . Uppdaterad .

Skärpta straff för sexbrottslingar

Brottsdefinitionerna och straffen för sexbrott skärps från och med början av september. Maximistraffet för våldtäkt blir fängelse i sex år.

Publicerad . Uppdaterad .
Demonstrant vid Ständerhuset i Helsingfors vid budgetförhandlingarna 2014

Mörka utsikter präglar budgetförhandlingarna 9

Regeringen inledde sina budgetförhandlingar på Ständerhuset i Helsingfors på onsdag morgon. Förhandlingarna överskuggas av dystra ekonomiska utsikter.

Publicerad . Uppdaterad .
Karta över Storbritannien (Rotherham)

Enorm pedofilhärva skakar Storbritannien 10

En mycket omfattande pedofilskandal uppdagas i Storbritannien. Över tusen barn har våldtagits och sålts till andra pedofiler under 16 års tid, visar en rapport.

Publicerad . Uppdaterad .

Ryskt plan väjde för åskan 1

Åskväder och nonchalans är orsaken till att ett ryskt flygplan kränkte Finlands luftrum i Hangö-trakten i lördags. Den bedömningen gör Gränsbevakningsväsendet.

Publicerad .
Aki Kangasharju, forskningschef på Nordea

"Beslutsfattarna är för fega för att fatta rätt beslut" 4

Aki Kangasharju, forskningschef på Nordea tror inte på att budgeten blir tillräckligt bra och den kommer inte att bli vår räddning, eftersom det finns så små frågor kvar att fatta beslut om.

Publicerad . Uppdaterad .
sandra hernandez

8-åriga Sandra hittades i Spanien

Åtta år gamla Sandra Hernandez som försvann för tre veckor sedan har hittats i Spanien. Hon är i gott skick och har omhändertagits av socialmyndigheterna i Spanien.

Publicerad . Uppdaterad .

Ökad aggressivitet riktas mot judar 2

Den judiska församlingen i Helsingfors har fått ta emot aggressiva telefonsamtal och e-postmeddelanden på grund av det upptrappade läget mellan Israel och palestinierna.

Publicerad . Uppdaterad .
Gazabor firar eldupphöret.

Olösta frågor då vapnen tystnade i Gaza

Både Israel och Hamas säger sig ha utgått som segrare från det sju veckor långa kriget i Gaza. Ingendera parten har ändå nått sina mål i konflikten och bådas viktigaste krav finns inte med i avtalet om vapenstillestånd.

Publicerad .

Kultur och nöje

Så här ska radio låta!

”Så här ska radio låta! Jag får kicks!” skrev författaren Malin Kivelä när hon delade kortdokumentären ”Missnöjd” på Facebook. Det blir direktsänd kortdokumentärfestival på Radio Vega i dag - lyssna till dokumentärerna här.

Publicerad .
Dan Granqvist.

Sex & sånt gör tv-debut

Det populära radioprogrammet Sex & sånt gör debut på tv. På onsdagar behandlar Dan Granqvist olika intressanta ämnen och först ut är tidig ejakulation.

Publicerad .
Foto från Dreamteam

Peptalk och perfektionsideal i Dreamteam

Måste vi faktiskt drillas i livskompetens för att räcka till? I Minna Nurmelins nya pjäs på Nationalteatern gisslas vår tids perfektionsideal. Christel Pettersson recenserar.

Publicerad .

Svenskfinland

norsen

Renoveringen av Norsen skjuts upp - SFP chockat 1

Renoveringen av Norsens skolbyggnad i Helsingfors skjuts upp. Skolan står nu tom och väntar på att lokalcentralen utreder entreprenadanbuden.

Publicerad . Uppdaterad .

Byteshandeln mellan Lasse Männistö och Laura Räty klar

Byteshandeln mellan samlingspartisterna Lasse Männistö och Laura Räty är nu fullbordad. Männistö utsågs i dag onsdag av Helsingfors stadsfullmäktige till biträdande stadsdirektör med ansvar för social- och hälsovårdsfrågor.

Publicerad . Uppdaterad .
F.d Wärtsiläs byggnad längs Järnvägsgatan

Idétävling för industriområde i Jakobstad 12

50 000 kvadratmeter industrifastigheter och 25 hektar mark i Jakobstad ska omvandlas till något nytt. Det handlar om Componentas industriområde invid Prisma och Citymarket.

Publicerad . Uppdaterad .

Opinion

Patrik Schauman arbetar för Svenska Yle nyheter

Patrik Schauman: Javisst, herr minister?7

Kan Finland klara sig ur den ekonomiska krisen utan att fatta riktiga beslut, beslut som på riktigt ändrar samhället och inte bara sådana som ser ut att göra det, frågar sig Patrik Schauman.

Publicerad .
eva-maria strömsholm,

Så här vill jag bli bemött som patient

Eva-Maria Strömsholm är endast 33 år gammal men har drabbats av cancer två gånger. I sin gästkolumn skriver hon om vårdpersonalens bemötande av cancerpatienter. Ett gott bemötande ger förtroende, hopp, lugn och kunskap.

Publicerad .

Lyssna på våra poddar

journalisten Magnus Swanljung

Aktuellt 17, onsdag 27.8

Regeringen budgetförhandlar och Finland utvidgar sitt samarbete med Nato. Många hävdar att det nya avtalet är odramatiskt, men också en Natovän förvånar sig över bristen på öppenhet. Ladda ner mp3

Myteriet, onsdag 27.8

Finlands idrottsförbund gör reklam för Sverigekampen med sloganen "Svenskdödaren" Ruuskanen. Är det okej? Riksdagsvalet närmar sig. Hur når man sina väljare och vad får en miss för konsekvenser? Ladda ner mp3

Slaget efter tolv, 27.8

När regeringen samlas för att dryfta budgeten sker det under synnerligen dystra förtecken. Alla talar om skapa fler jobb, men varifrån ska jobben komma när kurvorna pekar nedåt? Ladda ner mp3

Sport

En annons i HBL väcker frågor.

Svenskdödaren, roligt eller ej? 44

Finlands idrottsförbund gör reklam för landskampen mellan Sverige och Finland med reklamtexten "Svenskdödaren Ruuskanen". En rolig reklam?

Publicerad . Uppdaterad .
Tennis, US Open, 2014

Överraskningarna i US Open fortsatte

Kinesiskan Peng Shuai skrällde i den andra omgången av tennisens US Open genom att besegra polskan Agnieszka Radwanska.

Publicerad .
Badminton

Lång och Heino utslagna ur VM

Ville Lång kämpade fint men var slutligen tvungen att erkänna kinesen Hu Yun bättre i VM i badminton. Yuns seger kom med siffrorna 17-21, 21-15, 21-17.

Publicerad .
HJK, FOtboll

HJK förlänger med Kandji

Fotbollsklubben HJK har förlängt kontraktet med sin anfallsspelare Macoumba Kandji att sträcka sig över återstoden av säsongen 2014.

Publicerad . Uppdaterad .

Redaktionen tipsar

Blåvita Bandet - paddling längs kusten

Paddlade Finlands kust - fick perspektiv

Bertil Bloms paddlingsresa längs finska kusten är klar. - Den sex veckor långa paddlingsresan blev en stor utmaning, en stark skönhetsupplevelse, en övning i att leva i nuet och den har lärt mig mycket om mig själv, skriver Blom som summerar äventyret.

Publicerad . Uppdaterad .

Färska blogginlägg

Kerstin Kronvall.

Rysslandsbloggen: Någon borde möta er

- Här möts bovar och banditer och ni kommer flygande från utlandet för att rapportera om det! Kerstin Kronvall är i Minsk för att rapportera från mötet mellan presidenterna Putin och Porosjenko

Publicerad . Uppdaterad .
USA-korrspondent Chriso Vuojärvi

Park Slope 11215: Mythbusters USA

Tack vare USA:s herravälde i världspolitiken och populärkulturen så tror vi oss veta hur landet fungerar och hurudana amerikanerna är. Men är våra förutfattade meningar myter eller verklighet? Christian Vuojärvi testar myterna.

Veckans diskussioner

Nödcentralen lockar med tvåspråkig utbildning 24

Nu finns det planer på utbildning som ska locka tvåspråkiga till nödcentralerna, berättar inrikesminister Päivi Räsänens specialmedarbetare, kristdemokraten Niklas Andersson.

Publicerad . Uppdaterad .

Soini: Jag vill vara Finlands nästa statsminister 22

Sannfinländarnas ordförande Timo Soini sparade inte på krutet i sitt tal till partiets riksdagsgrupp på sommarmötet i Vanda på tisdagen. Soini anser att Stubbs regering är så katastrofalt dålig att Finland behöver en boutredningsman.

Publicerad . Uppdaterad .

Läkarföretag fixar högre inkomster 37

Läkarföretagen erbjuder fortfarande sina läkare lönearrangemang som gör att de får mer pengar i handen. En av dem som har utnyttjat det systemet är den nya social- och hälsovårdsministern Laura Räty.

Publicerad . Uppdaterad .

BMW-förare kör premien i skyn 24

Vårdslösa chaufförer höjer priset på bilförsäkringarna. Har du en bil som är populär bland vårdslösa chaufförer får också du betala för de risker de tar i trafiken.

Publicerad . Uppdaterad .

Strömsö

Smörkaffe med omstridd olja på frammarsch 1

För ett drygt år sedan kom rapporter om en ny dryck som blev en jättetrend i USA: smörkaffe. Många hälsobloggar lovprisar smörkaffet som består av smör, kaffe och en ny olja, MCT-olja.

Publicerad .
Ånkokning

Ångkokta degknyten (dumplings)

Ångkokta, fyllda degknyten hör till det asiatiska köket, men fungerar lika bra med inhemska, färska grönsaker. Ångkokning behåller färgen på maten, näringsinnehållet hålls högt och smakerna framträder på bästa sätt.

Publicerad .

Andra medier

DN: Åtgärderna hot mot finsk återhämtning

Finlands ekonomi skakas fortfarande av en rad chocker – och sanktionerna mot och från Ryssland hotar att ­försämra läget. - Det blir värre innan det ­vänder, säger Sixten Korkman, en av Finlands ledande ekonomer.

Publicerad . Uppdaterad .

Ny Tid: Då två träter

- Varje gång Israel-Palestinakonflikten blossar upp tapetseras både våra näthinnor och trumhinnor med rapporterna från grälet. Lika pålitligt är det att det uppstår en metadebatt om debatten, skriver Ny Tids chefredaktör Janne Wass

SvD: Möt rasism med civilkurage

I dag är det Raoul Wallenbergs dag, den nationella dagen för medmänsklighet och civilkurage. Valåret 2014 har präglats av politiskt engagemang. Men viktigare är att arbeta för ett medmänskligt samhälle och civilkurage i stället för att enbart motarbeta rasism.

Yle Arenan - Titta och lyssna

Välkommen till Svenska.yle.fi!

väderikon, regn

Regn i hela landet

I den största delen av landet förekommer regn eller regnskurar. Se hela väderraporten här.

Kanaler - direktsändningar

Lyssna och titta på Yle Arenan i din mobil via appen. Finns för Android, iOs och Windows Phone.