Hoppa till huvudinnehåll

Saml: Natomedlemskap under de närmaste åren

Kanerva: Ingen konflikt med presidentens linje.

Samlingspartiets partistyrelse anser att Finland borde ansöka om medlemskap i Nato under de närmaste åren. Försvarsutskottets ordförande Ilkka Kanerva säger att ställningstagandet inte ligger i konflikt med presidentens linje.

Flyktingarnas rättsskydd är i fara

Allt fler överklagar Migrationsverkets beslut.

Allt fler kommer att överklaga Migrationsverkets negativa uppehållsbeslut. Flyktingarnas rättsskydd är i fara när Migrationsverket inte har möjlighet att behandla alla på ett likvärdigt sätt. På Flyktingrådgivningen är man orolig för att besluten fattas med för knapphändiga fakta.

Henrik Dettmann: Yle ger mig bara ishockey

Får ishockeyn för mycket publicitet?

Den finländska ishockeyn har gjort ett bra jobb och att grenen förtjänar mycket publicitet. De kommersiella medierna måste rida på vågen och dessutom försöka förstora den eftersom marknadsekonomins lagar råder. Det är en annan femma när vi talar om Yle. Det ansåg panelen som debatterade ishockey i Slaget efter tolv.

Munther kämpar för att överleva

Munther berättar om sitt liv och väntan på ett beslut.

Munther al Assaf har i åtta månader väntat på ett besked om uppehållstillstånd från Migrationsverket. I sin senaste vlogg öppnar han upp om sina tankar kring att säkerhetsläget i Irak sägs vara bättre och vad som kunde hända om han får ett nej på sin ansökan.

Havets hus kan komma att byggas utan torn

Kommunstyrelsen och Havets hus styrelse ska tänka om.

Det är inte säkert att det omtvistade Havets hus intill Replotbron i Korsholm byggs med ett utkikstorn. Efter att en namninsamling startats mot tornhuset kommer man både inom kommunstyrelsen och Havets hus-styrelsen mötas för att fundera om man måste tänka om.

Tiggeriet på Åland troligen organiserat

Flera tiggare har lämnat in anmälningar om trakasserier.

Allt tyder på att tiggeriet på Åland är organiserat, säger förundersökningsledaren Anders Mattsson på Ålands polismyndighet. Flera tiggare har lämnat in anmälningar till polisen om att de utsätts för trakasserier och hot.

FN: Flyktingarna kan inte leva så här

FN är skeptiskt till Idomeni-flyktingarnas nya läger.

FN:s flyktingorgan UNHCR är oroat över förhållandena på Greklands flyktingläger. Många av de flyktingar som evakuerades från Idomeni har flyttats till läger med undermåliga förhållanden.

Urgammal ål fångades i Mellersta Finland

Ålen är utrotningshotad, men inte fridlyst.

En fiskare i Urais i Mellersta Finland blev rejält förvånad när han insåg att det han fångat i sin katsa var en ål. Fiskaren Vaito Isomöttönen trodde först att han fångat en lake i den lilla sjön Kyynämöinen i västra Urais, men vid närmare betraktelse vad det en ål.

Omstridda planen för Porla i Lojo går vidare trots protester

Viktigt grönområde för Lojoborna ska få hotell.

Planen för hotell och bostäder i grönområdet Porla vid Lojo sjö i stadens centrum föreslås nu läggas fram till påseende. Under planeringens gång har invånare och berörda parter hörts och nu finns ett förslag till ny detaljplan för området.

Jordgubbsplockare - kolla dina rättigheter

Jordgubbsplockare har rätt till företagshälsovård.

Sommaren närmar sig och bärplockare börjar sina jobb på bärfälten. Jordgubbsplockning sker oftast i anställningsförhållande och plockarna har därmed rätt till företagshälsovård.

Rabarber på grillen

Barndomens rabarbersoppa med lite ny fräschör i smaksättningen och rostad rabarber. När du grillar, välj gärna en som är rejält röd i skalet och ger vacker färg.

Lakritspesto med pasta och räkor

Dill, körvel, dragon och fänkål står här för lakritstonen.

Det finns många växter som har en ton av lakrits, bl.a. dill, körvel, dragon och fänkål. Här förädlar vi dem till en smakrik pesto.

Veckans diskussioner

Vanliga frågor om Yle

Här har vi samlat några av de vanligaste frågorna vi får.

Här hittar du svaren på några vanliga frågor om radio, tv och webb. Om du inte hittar svar på din fråga här så fråga oss! Du kan använda vårt responsformulär.

Direkt på Arenan

Välkommen till Svenska.yle.fi!

Kontakta oss

Telefon: +358 40 674 2085
E-post: justnu@yle.fi
Redaktionschef: Cecilia Wikman