Passagerarplan försvann på väg till Singapore

Ett passagerarplan tillhörande det malaysiska flygbolaget Air Asia har försvunnit på sin väg från Surabaya i Indonesien till Singapore. Flygledningen i Indonesien tappade kontakten med planet strax före halv två tiden natten mot söndagen.

Publicerad .

Bilfärja brinner i Medelhavet

En brand har brutit ut på en passagerarfärja i Adriatiska havet. Färjan Norman Atlantic har 466 personer ombord. Evakuering går mycket långsamt på grund av de svåra väderförhållandena.

Publicerad .
Kim Dotcom

Kim Dotcom avstyrde attack mot PSN och Xbox Live

Hackergruppen Lizard Squad har slutat attackera Playstation-nätverket och Xbox Live. Det skriver gruppen på Twitter. Som orsak uppger de att de har nått en överenskommelse med Kim Dotcom.

Publicerad . Uppdaterad .
Microsofts spelkonsol Xbox One 22.8.2013

Finländsk hackare bakom spelkonsolattacken

En av hackarna som ligger bakom attacken mot spelkonsoler under julen har kopplingar till Finland, rapporterar den brittiska nyhetskanalen Sky News. Sky News har intervjuat en ung man via Skype, och mannen befann sig då i Finland.

Publicerad . Uppdaterad .
Artturi Lehkonen är redo för utmaningarna i VM.

"Vi var inte redo att ge vårt allt"

Det var Finland som förde spelet mot Slovakien, men det är antalet mål som räknas. Unglejonens kapten Artturi Lehkonen var inte nöjd med lagets insats.

Publicerad .

Svenskfinland

Många fyndade på mellandagsrean i Vasa.

Många vill fynda på rean

Butikerna var välbesökta och köerna långa när mellandagsrean inleddes på lördagen. En del hade sparat inköp tills rean startade andra gjorde oplanerade fynd.

Publicerad .

Sport

Leo komarov, ishockeyspelare

Komarov tillbaka på isen

Toronto Maple Leafs Leo Komarov åkte på lördag med laget till Florida och fick för första gången på en månad skrinna på isen. Men det kan ännu ta en stund innan han kan spela.

Publicerad .
eremenko

Eremenko jr segerskytt i Skottland

Alexei Eremenko jr gjorde matchens enda mål när hans Kilmarnock besegrade Hamilton Accies med 1-0 i den skotska ligan på lördagen. Eremenkos mål kom på frispark i den 92:a minuten.

Publicerad . Uppdaterad .

Yle Arenan - Titta och lyssna

Tio år sedan tsunamin

Ljus i Khao Lak.

Kia Svaetichin i Thailand: Hur livet går vidare 1

Klockan är 9.45 på annandagens morgon, det är exakt på klockslaget tio år sedan tsunamin rammade den lilla ön Ko Lanta. Kia Svaetichin rapporterar från Thailand som hedrar minnet av dem som omkom i den förödande flodvågen.

Publicerad . Uppdaterad .
SoMe bild till tsunamins 10-årsprojekt.

Följ flodvågens framfart - timme för timme

Annandag jul 2004 börjar som en vanlig dag i länderna kring Bengaliska viken. När dagen övergår i natt har över 230 000 människor i 14 länder dött och fem miljoner blivit hemlösa.

Publicerad . Uppdaterad .
Sri Lanka

Tio år sedan tsunamin i Asien

Det har gått tio år sedan tsunamikatastrofen i Asien. Flodvågen orsakades av en av de kraftigaste jordbävningar som någonsin har uppmätts.

Publicerad . Uppdaterad .

Kultur och nöje

Årets bästa tv-serier

Vad har året 2014 fört med sig? I nio krönikor listar webbredaktionen årets favoriter.

Publicerad .

Strömsö

Lees lampskärm av återanvända värmeljuskoppar.

Virka lampskärm av återanvända värmeljuskoppar

Den här lampskärmen gör Lee av skräpet från brända värmeljus och en gammal lampa. Genom att ta vara på botten i aluminiumhållarna, sy och virka runt och foga ihop delarna får man en modern lampa som ger ett skuggspel på väggen.

Publicerad . Uppdaterad .
Nyår i 1960-talsstil på Strömsö.

Modet på 1960-talet

Vill du ha en trendig stil på nyårsfesten kan du låta dig inspireras av 1960-talet. För just nu är 60-talet hett.

Publicerad . Uppdaterad .
Jims restaurerade bord från 1960-talet.

Restaurera ett 60-talsbord

1950- och 60-talens möbelformgivning var i många fall stram och tydlig. Konstruktionerna var lätta med ett slags spänst. Jim restaurerar ett soffbord från den här epoken.

Publicerad . Uppdaterad .
Oxkind med potatispuré

Oxkinder med potatispuré och syrade grönsaker

Oxfilé i all ära, men varför inte prova på en köttbit som är snäppet bättre? Oxkind är ett härligt marmorerat kött som blir mört som smör med rätt tillagning.

Publicerad . Uppdaterad .

Nästan unplugged

Nästan unplugged: Irina Björklund

Nästan unplugged: Irina Björklund

I premiäravsnittet av Nästan unplugged faller Alexandersteaterns strålkastarljus på skådespelerskan och sångerskan Irina Björklund. Förutom att sjunga spelar Björklund musikalisk såg och hennes stora passion just nu är att översätta kända finska låtar till franska.

Publicerad . Uppdaterad .
bild på irina björklund

Irina om sin musik

I februari 2014 besökte Irina Björklund Min Morgon för att tillsammans med Mårten Svartström och Robban Nilsson tala om musiken, inspirationen att översätta finska låtar till franska och sågen som för tillfället får vila.

Irina Björklund i Yle Arkivet

Irina i Arkivet

Möt Irina Björklund i några videoklipp ur Arkivet. I Bettina 2010 talar Irina om Hollywood och vi får också se en intervju med henne inför premiären av filmen The American samt inför pjäsen Lulu på Svenska Teatern år 1997.

 

Veckans diskussioner

Det blir inget extra val i Sverige - Löfven sitter kvar 42

Det blir inget extra val i Sverige den 22 mars. Minoritetsregeringen under statsminister Stefan Löfven (S) har kommit överens med Alliansen om regler för hur det ska gå till att regera i minoritet.

Publicerad . Uppdaterad .

Lavrov: Ukrainas steg mot Nato är farliga 16

Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov säger att Ukrainas strävan efter Natomedlemskap utgör ett hot mot Ukrainas befolkning och mot den europeiska säkerheten. Det ryska utrikesministeriets talesman har hotat med nödvändiga, "proportionella" motåtgärder.

Publicerad . Uppdaterad .

Namnet "blodapelsin" för äckligt i Sverige 28

Butikskedjan Coop i Sverige har bytt namnet på sina blodapelsiner till "röd apelsin". Detta för att konsumenterna enligt kedjan tycker att blodapelsin låter osmakligt.

Publicerad . Uppdaterad .
 
 

Långläsning

Läkare studerar patientuppgifter

Tomgång irriterar läkare - räddar Apotti vården?

Allas vår tid går till spillo när läkaren inte kommer åt viktig patientinformation på datorn. Meningen är att halvmiljardsprojektet Apotti ska råda bot på problemen med de haltande patientdatasystemen.

Publicerad . Uppdaterad .
Ulla-Maj Wideroos

Två decennier i riksdagen är till ända

Riksdagsarbetet får ge vika för lugnet och trädgårdslandet i Närpes när Ulla-Maj Wideroos lämnar politiken. Hon har gjort en otrolig resa – från mejeriet i Kaitsor till riksdagshuset.

Publicerad . Uppdaterad .

Välkommen till Svenska.yle.fi!

Kanaler - direktsändningar

Yle Arenan appen finns för Android, iOs och Windows Phone. De finns i respektive app-butik.