Tidningsbuntar i posten.

Tidningsutdelare knivhöggs i Hangö

Ungefär klockan fyra på morgonen i dag knivhöggs en man i Hangö. Itella bekräftar att offret var en tidningsutdelare.

Publicerad . Uppdaterad .

Amerikanskt flygplan bakom kränkning

Det var ett amerikanskt flygplan som stod bakom kränkningen av svenskt luftrum den 18 juni, uppger Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet.

Publicerad .
Gaza 29.7.2014.

Tre dygns vapenvila i Gaza

Hamas och Israel har enats om en 72 timmar lång humanitär vapenvila. Samtidigt ska man förhandla om en bestående vapenvila.

Publicerad . Uppdaterad .

VEGAS SOMMARPRATARE

Philip och friheten

- Fri. Jo det är ett ord som smakar bra men vad betyder det egentligen? Philip Teir tidigare kulturchef på Hufvudstadsbladet, nu fri författare pratar i sitt sommarprat bland annat om frihet, sin farmor och om föräldraskap.

Publicerad .

Svenskfinland

Veolia

Attacker i Gaza påverkar busstrafiken 3

Israels angrepp mot Gaza gör att planerna på en bojkott av bussbolaget Veolia i huvudstadsregionen bör påskyndas. Det här uppger Tarja Kantola (SDP) som sitter i HRT:s styrelse och jobbar vid Utrikesministeriet.

Publicerad . Uppdaterad .
lekpark

Eliten finns nu i Pojo och Karis 3

Ännu år 2009 var lekparkerna i Pojo och Karis i bedrövligt skick. Lekparkerna i Ekenäs höll betydligt högre standard. I dag är det jämnare och i Fiskars finns en av regionens främsta lekparker.

Publicerad . Uppdaterad .
Thomas Blomqvist hemma i Raseborg.

Blomqvist risar sote-reformen 1

Thomas Blomqvist ser fram emot en livlig politisk höst. Högt uppe på agendan finns bland annat den så kallade sote-reformen - en reform som inte alls faller Blomqvist i smaken.

Publicerad . Uppdaterad .
konferensen IATUR 214 vid Åbo Akademi

Vad har du gjort i dag?

Hur förbrukar vi vår tid och varför? Sådana frågor dryftas i Åbo just nu där över 100 tidsforskare samlats för att delta i konferensen IATUR 2014.

Publicerad . Uppdaterad .

Sport

Mikko Ilonen under WGC-turneringen i USA.

Medelmåttigt av Ilonen

Mikko Ilonen inledde WGC-turneringen i Ohio, USA med 75 slag under natten till fredag. Det betyer en delad 68:e plats i golftävlingen.

Publicerad .
Jari-Matti Latvala i Jyväskyläs VM-rally

Latvala leder i Jyväskylä

Efter fem etapper leder Jari-Matti Latvala Jyväskyläs VM-rally med drygt fem sekunder ner till tvåan Sebastian Ogier.

Publicerad .
Olof Mellberg, Karim Benzema, EM 2012

Olof Mellberg slutar

Sveriges fotbollslandslags trotjänare Olof Mellberg, 36, lägger ner spelarkarriären. I ett pressmeddelande skriver han att kontraktet med FC Köpenhamn nu är avslutat.

Publicerad . Uppdaterad .

Kultur och nöje

Lässvårigheter

Läsa för livet

Vad ska en mamma göra då hon märker att det som är hennes käraste sysselsättning - att läsa - inte är så enkelt för hennes barn?

Publicerad .
Yiying Wu och Aoi Yoshizawa.

Växter som bor på hotell

Ska du åka bort under semestern och har ingen som kan vattna dina stackars blommor? Då finns ett finfint projekt som kan hjälpa dig.

Publicerad .
Scen ur barnpjäsen Bagare Birger får en vän.

Lyckad dockteater för Teaterboulage

Premiären för Teaterboulages pjäs ”Bagare Birger får en vän” blev lyckad. Trots att pjäsen handlar om ensamhet lockade den till många skratt.

Publicerad . Uppdaterad .
Tovade konstverk på Gubbhemmet

Tovade minnen på Gubbhemmet

På Gubbhemmet i Åbo har invånare fått pröva på tovning under sommaren. Under kursens gång har det funnits utrymme för minnen och diskussion och det är minnesbilderna som fungerat som inspiration för konstverkena.

Publicerad . Uppdaterad .

Naturväktarna

Radiohusets sommar

Är sommaren för kort? 3

”Sommaren är kort” sjunger ju Tomas Ledin. En låt som varit med oss länge. En låt som många menar är den värsta sommarlåten alla kategorier. Kanske därför att den är så sann? Åtminstone tycker jag det. För om sanningen skall fram så är sommaren kort. En hel del regnar bort. Så också i år. Åtminstone i början av sommaren.

Publicerad .
Mårten Boström

Mårten Boströms nya vyer

För tillfället är Mårten Boströms lägenhet tom. Flyttlasset har gått iväg och endast några få personliga saker återstår att få in i bilen. Flytten går till Stockholm och nya klubben IFK Lidingö.

Publicerad .
Stefán Sturla Sigurjónsson.

Den omätliga isländska sommarvyn2

Stefán Sturla Sigurjónsson har bott i Vasa i åtta år. Han älskar den finländska sommaren. Eftersom han inte är van vid fyra årstider uppskattar han var och en av dem.

Publicerad .

Tove Jansson 100 år

Hur väl kan du din Tove? 5

Vad kännetecknar Filifjonkan? Vilket yrke hade Toves morfar och var har Tove studerat? Testa dina kunskaper om författaren och konstnären Tove Jansson som hade fyllt 100 i år.

Publicerad . Uppdaterad .

Samtal med Per Olov Jansson – Tove Janssons bror

Under sommaren har Kulturtimmen sänt ett samtal mellan redaktör Mi Wegelius och Tove Janssons bror, Per Olov Jansson, i fem olika delar. Här kan du höra alla de fem delarna efter varandra.

Publicerad . Uppdaterad .

Tove Jansson läser Farlig midsommar

Farlig midsommar från 1954 är en av Tove Janssons vildaste, mest spännande och gladaste Muminböcker med försvinnanden, äventyr, skräck och teater. Här läser Tove Jansson hela boken.

Blåvita Bandet

Sören paddlade den norska kusten utan mat och pengar 1

Den norska kustlinjen från Sverige till Ryssland är inte bara lång, 2900 km, den är också dramatisk och storslagen. Svensken Sören Kjellkvist gjorde utmaningen ännu större genom att paddla helt utan medhavd mat och pengar.

Publicerad .

Lyssna på våra poddar

Myteriet

Agneta kom hem från jobbet och hittade en kungsboa hemma i lägenheten. Du får höra hennes berättelse och dessutom mera tips på hur husdjuren påverkas av värmen.

Eva och Pöll

Två överhettade poddmakare längtar efter hösten. Men vi kommer också på ett prutthurtigt sätt att motarbeta rasism på stan och funderar lite på Cicciolina.

Radar

Tiotals nya designade droger hittas i Finland varje år. De beskrivs som lagliga, billiga och livsfarliga och lockar till sig allt flera unga med förödande följder.

Mat och fritid

Se hur korv stoppas i Sörnäs

I Sörnäs i Helsingfors stoppas korv fyra dagar i veckan. För att göra en god korv måste köttet innehålla rikligt med fett, tipsar Veijo Votkin, som år 1978 grundade köttfabriken som bär hans eget namn.

Publicerad .
Nagubon Nina Kavón på Ekenäs torg

"Ta bäst före med en nypa salt" 3

Många slänger livsmedel som ännu går att äta. I en nordisk undersökning försöker man nu kartlägga svinnet och komma åt problemet genom en mer flexibel datum-märkning av produkterna.

Publicerad . Uppdaterad .

Tyskland: Min mat blir din mat 2

Tusentals ton livsmedel hamnar varje dag på avstjälpningsplatser runtom i Tyskland. På olika håll i landet etablerar sig nu så kallade livsmedelsräddare, som vill sätta stopp för slöseriet. Man samlar in livsmedel, som fördelas bland folk som nöjer sig med gårdagens bröd.

Publicerad . Uppdaterad .
Peter Lindström med kajaken "Bad banana".

Kajaken är mer än ett sommarfordon

Kan du simma, kan du också paddla kajak. Ett fritidsintresse som ligger Peter Lindström varmt om hjärtat. Lindström är född och uppvuxen vid havet och gillar långa utflykter ute i det fria.

Publicerad .

Hälsoserien Kraft

Uppskjutande ökar stressen 2

Att medvetet skjuta upp viktiga åtaganden kan påverka hälsan och i förlängningen leda till mer stress i vardagen. Psykologens råd är att dela upp jobbiga åtaganden i konkreta minimål.

Publicerad . Uppdaterad .

Krokodilbajs mot spermier

Vad har passionsfruktsskal, krokodilavföring och honung gemensamt? De har alla använts som preventivmedel under historiens gång.

Publicerad .
 

Yle Arenan - Titta och lyssna

Veckans diskussioner

Facebook-inlägg av journalist sårar kristna 54

Ett Facebook-inlägg skrivet av en journalist på Österbottens tidning har väckt starka reaktioner och fått ett tiotal personer att säga upp prenumerationen.

Publicerad . Uppdaterad .

Kvinnor i bikini se upp! Ni kan bli smygfotade 26

Halvnakna kvinnor på badstränderna i Helsingfors lockar varje år till sig män med kamera i högsta hugg. På Sandudds sandstrand har badvakterna den här sommaren bett en man radera foton.

Publicerad . Uppdaterad .

Putin hotas av miljonåtal för nedskjutningen 33

Brittiska advokater hotar att dra Vladimir Putin inför rätta för hans roll i nedskjutningen av det malaysiska flygplanet i Ukraina.

Publicerad . Uppdaterad .

Missnöjda grannar: Ingen lyssnar på oss 74

Nu är måttet rågat för grannarna till evenemanget Sea Horse Week i Hangö. Under flera år har ett missnöje pyrt under ytan med arrangemangen men grannarna känner att ingen lyssnar på dem.

Publicerad . Uppdaterad .

Redaktionen tipsar

Tyck till om nya program på Svenska Yle 17

Nu får också du tycka till om Svenska Yles programförslag. Här finns åtta aktuella programförslag att ta ställning till. - All respons kommer att tas till vara och användas i vidareutvecklingen under hösten, säger utvecklingschefen Tomas Lindh.

Publicerad . Uppdaterad .

Välkommen till Svenska.yle.fi!

väderikon, åska

Uppehåll och sol

I största delen av landet är det i dag uppehåll och tämligen soligt. Regn- och åskskurar utvecklas närmast i landets västra och norra delar.
Se hela väderraporten här.

Kanaler - direktsändningar

Lyssna och titta på Yle Arenan i din mobil via appen. Finns för Android, iOs och Windows Phone.