Misstankar om försvunna soldater ökar - Ryssland tiger

I Ryssland publiceras allt fler uppgifter om soldater som försvinner eller dör under oklara omständigheter i närheten av gränsen mot Ukraina. Militärledningen har vägrat kommentera uppgifterna, och den stumma linjen ökar oron hos såväl rekryter som deras föräldrar.

Publicerad .
Valios logistikcentral i Riihimäki.

Kaleva: Valios laktosfria mjölk fastnade vid ryska gränsen

Valio har inte fått föra in laktosfria produkter till Ryssland, skriver tidningen Kaleva. De ryska mjölkproducenterna försöker hindra Valios export av laktosfria livsmedel med ett brev till lantbruksministeriet.

Publicerad .
Lik bärgas från en massgrav i Slovjansk i östra Ukraina.

FN: 36 dödas i Ukraina varje dag

Situationen i Ukraina blir allt mer våldsam, och det dödliga våldet ökar. Nu dödas i snitt 36 människor varje dag i striderna enligt FN. De proryska separatisterna anklagas för merparten av dödsoffren.

Publicerad . Uppdaterad .
Ingemo Lindroos är redaktör på Yle

Ingemo Lindroos: Schyman lämnar ingen oberörd

Man må tycka vad man vill om Feministiskt initiativ (Fi) - det beror på politisk åskådning och hur man uppfattar feminismen. Men partiets talesperson Gudrun Schyman lämnar ingen oberörd, skriver Ingemo Lindroos.

Publicerad . Uppdaterad .

Ekologisk mat framtiden för Åbos skolor - men pengarna saknas

Arkea, som lagar all offentlig mat i Åbo, vill satsa ännu mer på ekologisk mat, men för att göra det krävs mer pengar av Åbo stad. Något som blir väldigt svårt med tanke på stadens tuffa besparingskrav.

Publicerad . Uppdaterad .
Jättepanda

Panda fejkade graviditet för att få förmåner?

Kinesiska djurskötare misstänker att en pandahona har låtsats vara dräktig för att få förmåner. Lögnen kostade henne rollen som tv-kändis.

Publicerad . Uppdaterad .
Lasse Männistö

Nu förändras Männistös beteende på sociala medier

Lasse Männistö vidhåller att beslutet att söka tjänsten som Laura Rätys ersättare på posten som biträdande stadsdirektör bara är hans. Männistö säger också att hans beteende på sociala medier nu kommer att förändras.

Publicerad .

Svenskfinland

Saxby skola i Borgå

Förstaklassist väntade förgäves på skoltaxin

Föräldrar till elever i Saxby skola i Borgå är missnöjda över skolskjutsarna som fortfarande strular tre veckor efter skolstarten.

Publicerad . Uppdaterad .
Alexander Beijar började på ettan i Tölö gymnasium i höst.

Konventsintagning – tre dagar av skam

Alexander Beijar inledde sin gymnasietid med kalsonger ovanpå kläderna. Den traditionella konventsintagningen håller på förvandlas till ett minne blott i de svenska gymnasierna i huvudstadsregionen.

Publicerad .
Turistinformationen finns i Rådhuset i Jakobstad

Jakobstadsturismen säljs från Karleby

Turistbyrån i Jakobstad får inte sälja tjänster till turister. Turistbyrån saknar resebyrårättigheter. Idag sköts försäljningen av Karleby Turism.

Publicerad .
Christina Båssar

Det kokar i Vörå

Kommundirektör Christina Båssar i Vörå skriver i ett blogginlägg att hon misstänker att förvaltningsdirektör Markku Niskala vill bli av med henne. Hon säger att den varning hon gett honom tidigare i år sannolikt är orsaken.

Publicerad . Uppdaterad .

Efter Nio

Efter Nio: Robban blir ett med klippan

I mitt sökande efter andlighet hamnade jag på en bergvägg tillsammans med Pata Degerman. Höjdrädd och med en något luddig föreställning om vad andlighet faktiskt var, menade Degerman att den här klättringen skulle kunna reda ut de flesta frågetecknen.

Publicerad . Uppdaterad .

Opinion

Patrik Schauman arbetar för Svenska Yle nyheter

Patrik Schauman: Javisst, herr minister?7

Kan Finland klara sig ur den ekonomiska krisen utan att fatta riktiga beslut, beslut som på riktigt ändrar samhället och inte bara sådana som ser ut att göra det, frågar sig Patrik Schauman.

Publicerad .
eva-maria strömsholm,

Så här vill jag bli bemött som patient

Eva-Maria Strömsholm är endast 33 år gammal men har drabbats av cancer två gånger. I sin gästkolumn skriver hon om vårdpersonalens bemötande av cancerpatienter. Ett gott bemötande ger förtroende, hopp, lugn och kunskap.

Publicerad .

Kultur och nöje

Gammalt trähus i Lovisa

Ny bok ger liv åt gamla Lovisa

Lagom till evenemanget ”Lovisa historiska hus” finns nu ett praktverk om de vackra byggnaderna och gårdarna i nedre staden.

Publicerad . Uppdaterad .
Julen 1974

Så här ska radio låta!

”Så här ska radio låta! Jag får kicks!” skrev författaren Malin Kivelä när hon delade kortdokumentären ”Missnöjd” på Facebook. Det blir direktsänd kortdokumentärfestival på Radio Vega i dag - lyssna till dokumentärerna här.

Publicerad . Uppdaterad .
Dan Granqvist.

Sex & sånt gör tv-debut

Det populära radioprogrammet Sex & sånt gör debut på tv. På onsdagar behandlar Dan Granqvist olika intressanta ämnen och först ut är tidig ejakulation.

Publicerad . Uppdaterad .
Foto från Dreamteam

Peptalk och perfektionsideal i Dreamteam

Måste vi faktiskt drillas i livskompetens för att räcka till? I Minna Nurmelins nya pjäs på Nationalteatern gisslas vår tids perfektionsideal. Christel Pettersson recenserar.

Publicerad . Uppdaterad .

Lyssna på våra poddar

journalisten Magnus Swanljung

Aktuellt 17, onsdag 27.8

Regeringen budgetförhandlar och Finland utvidgar sitt samarbete med Nato. Många hävdar att det nya avtalet är odramatiskt, men också en Natovän förvånar sig över bristen på öppenhet. Ladda ner mp3

Myteriet, onsdag 27.8

Finlands idrottsförbund gör reklam för Sverigekampen med sloganen "Svenskdödaren" Ruuskanen. Är det okej? Riksdagsvalet närmar sig - vad får en miss för konsekvenser? Ladda ner mp3

Slaget efter tolv, 27.8

När regeringen samlas för att dryfta budgeten sker det under synnerligen dystra förtecken. Alla talar om skapa fler jobb, men varifrån ska jobben komma när kurvorna pekar nedåt? Ladda ner mp3

Sport

Markus Rosenberg efter segern mot Salzburg

Malmö FF till Champions League

Markus Halstis Malmö FF är klart för Champions League efter 3-0 på hemmaplan mot Salzburg. Malmö avancerar vidare till gruppspelet efter sammanlagt 4-2.

Publicerad .
En annons i HBL väcker frågor.

Svenskdödaren, roligt eller ej? 44

Finlands idrottsförbund gör reklam för landskampen mellan Sverige och Finland med reklamtexten "Svenskdödaren Ruuskanen". En rolig reklam?

Publicerad . Uppdaterad .
Tennis, US Open, 2014

Överraskningarna i US Open fortsatte

Kinesiskan Peng Shuai skrällde i den andra omgången av tennisens US Open genom att besegra polskan Agnieszka Radwanska.

Publicerad .
Badminton

Lång och Heino utslagna ur VM

Ville Lång kämpade fint men var slutligen tvungen att erkänna kinesen Hu Yun bättre i VM i badminton. Yuns seger kom med siffrorna 17-21, 21-15, 21-17.

Publicerad .

Redaktionen tipsar

Blåvita Bandet - paddling längs kusten

Paddlade Finlands kust - fick perspektiv

Bertil Bloms paddlingsresa längs finska kusten är klar. - Den sex veckor långa paddlingsresan blev en stor utmaning, en stark skönhetsupplevelse, en övning i att leva i nuet och den har lärt mig mycket om mig själv, skriver Blom som summerar äventyret.

Publicerad . Uppdaterad .

Färska blogginlägg

Kerstin Kronvall.

Rysslandsbloggen: Någon borde möta er

- Här möts bovar och banditer och ni kommer flygande från utlandet för att rapportera om det! Kerstin Kronvall är i Minsk för att rapportera från mötet mellan presidenterna Putin och Porosjenko

Publicerad . Uppdaterad .
USA-korrspondent Chriso Vuojärvi

Park Slope 11215: Mythbusters USA

Tack vare USA:s herravälde i världspolitiken och populärkulturen så tror vi oss veta hur landet fungerar och hurudana amerikanerna är. Men är våra förutfattade meningar myter eller verklighet? Christian Vuojärvi testar myterna.

Veckans diskussioner

Nödcentralen lockar med tvåspråkig utbildning 24

Nu finns det planer på utbildning som ska locka tvåspråkiga till nödcentralerna, berättar inrikesminister Päivi Räsänens specialmedarbetare, kristdemokraten Niklas Andersson.

Publicerad . Uppdaterad .

Soini: Jag vill vara Finlands nästa statsminister 22

Sannfinländarnas ordförande Timo Soini sparade inte på krutet i sitt tal till partiets riksdagsgrupp på sommarmötet i Vanda på tisdagen. Soini anser att Stubbs regering är så katastrofalt dålig att Finland behöver en boutredningsman.

Publicerad . Uppdaterad .

Läkarföretag fixar högre inkomster 37

Läkarföretagen erbjuder fortfarande sina läkare lönearrangemang som gör att de får mer pengar i handen. En av dem som har utnyttjat det systemet är den nya social- och hälsovårdsministern Laura Räty.

Publicerad . Uppdaterad .

BMW-förare kör premien i skyn 24

Vårdslösa chaufförer höjer priset på bilförsäkringarna. Har du en bil som är populär bland vårdslösa chaufförer får också du betala för de risker de tar i trafiken.

Publicerad . Uppdaterad .

Strömsö

Smörkaffe med omstridd olja på frammarsch 1

För ett drygt år sedan kom rapporter om en ny dryck som blev en jättetrend i USA: smörkaffe. Många hälsobloggar lovprisar smörkaffet som består av smör, kaffe och en ny olja, MCT-olja.

Publicerad .

Strömmingen försvinner från matborden?

Strömmingen riskerar att försvinna från affärernas fiskdiskar på grund av det ryska importstoppet på livsmedel, som också gäller fisk.

Publicerad .
Ånkokning

Ångkokta degknyten (dumplings)

Ångkokta, fyllda degknyten hör till det asiatiska köket, men fungerar lika bra med inhemska, färska grönsaker. Ångkokning behåller färgen på maten, näringsinnehållet hålls högt och smakerna framträder på bästa sätt.

Publicerad .

Andra medier

DN: Åtgärderna hot mot finsk återhämtning

Finlands ekonomi skakas fortfarande av en rad chocker – och sanktionerna mot och från Ryssland hotar att ­försämra läget. - Det blir värre innan det ­vänder, säger Sixten Korkman, en av Finlands ledande ekonomer.

Publicerad . Uppdaterad .

Ny Tid: Då två träter

- Varje gång Israel-Palestinakonflikten blossar upp tapetseras både våra näthinnor och trumhinnor med rapporterna från grälet. Lika pålitligt är det att det uppstår en metadebatt om debatten, skriver Ny Tids chefredaktör Janne Wass

SvD: Möt rasism med civilkurage

I dag är det Raoul Wallenbergs dag, den nationella dagen för medmänsklighet och civilkurage. Valåret 2014 har präglats av politiskt engagemang. Men viktigare är att arbeta för ett medmänskligt samhälle och civilkurage i stället för att enbart motarbeta rasism.

Yle Arenan - Titta och lyssna

Välkommen till Svenska.yle.fi!

väderikon, regn

Molnigt och regnigt

Molnigheten är riklig i stora delar av landet och det förekommer regnskurar. Se hela väderraporten här.

Kanaler - direktsändningar

Lyssna och titta på Yle Arenan i din mobil via appen. Finns för Android, iOs och Windows Phone.