Stålvajer orsakade dödsolycka i hoppbacke - polisen utreder9

En flicka dog och två skadades i olyckan.

En 16-årig flicka omkom sent i går kväll vid Hertonäs backhoppningsbacke. Flickan rutschade ner för hopptornets landningsbacke och in i en stålvajer, som träffade henne på halsen

Publicerad .
Gummibåt som använts av syriska flyktingar på stranden på Kos.

Flyktingkaoset måste åtgärdas - krismöte inom kort 2

Man vill bl.a. ha en lista på trygga länder

Tyskland, Frankrike och Storbritannien vill ha ett extra inkallat krismöte om den pågående flyktingkrisen. Det bör bli lättare att registrera flyktingarna och ta fingeravtryck av dem, säger ländernas inrikesministrar i ett gemensamt upprop.

Publicerad . Uppdaterad .
Hamnen i Tallinn

Korrumperad estnisk hamnverksamhet

Två chefer har avskedats misstänkta för mutbrott

En omfattande korruptionshärva har avslöjats i Tallinn i Estland. Två ledande personer i det statsägda företaget Tallinna Sadam misstänks för mutbrott i miljonklassen.

Publicerad .
Olympiastadion i Peking är arenan för friidrotts-VM 2015.

Fem höjdpunkter från VM i Peking 1

Segwayolyckor, bajs i byxan och Torilla tavataan!

Segwayolyckor, bajs i byxan och torilla tavataan! Friidrotts-VM i Peking slutar idag. Janne Isaksson från Yle Sporten listar fem höjdpunkter.

Publicerad .
Kirkenes

Flyende syrier cyklar till Norge 2

130 syrier anlände till Kirkenes

Syrier som flyr kriget i sitt hemland har hittat en ny rutt till Europa, rapporterar den norska tidningen Sør-Varanger Avis och brittiska The Guardian.

Publicerad . Uppdaterad .

Intresse för nytt konferenshotell i Maxmo 2

Daniel Böling vill ersätta Nabben med stort nybygge.

Krögaren Daniel Böling vill tillsammans med Kannustalo bygga ett 700 kvadratmeter stort konferenshotell på den plats där restaurang Nabben står i dag.

Publicerad . Uppdaterad .

Här är Helsingforsskolorna med den farligaste trafiken

Cygnaeus och Kottby lågstadieskolor toppar listan.

Inte ens på övergångsställena kring lågstadieskolor är trafiken trygg. Cygnaeus och Kottby lågstadieskolor toppar listan på skolområden där flest olyckor sker.

Publicerad .

Varför gick ni skilda vägar? 3

Varför gick ni skilda vägar?

Varför skilde ni er? Svenska Yle samlar in berättelser och publicerar din story anonymt. Du kan hjälpa andra i samma situation.

Publicerad .
Ledsen kvinna vid fönster.

Berättelse 11: "Han föredrog porrfilmerna framom mig"5

Min man var beroende av porr.

Han slutade inte titta på porr, inte ens när vårt äktenskap verkligen var på väg åt fanders kunde han sluta. Jag kämpade i många år för att rädda allt men när han inte ville så vad kunde jag sedan göra?

Publicerad .
Dustin Hoffman och Justin Henry i filmen "Kramer vs. Kramer"

I nöd och lust: Äktenskapsterapi på film?1

Kärlek är bäst på bio. Gäller det även skilsmässor?

Äktenskapsproblem och skilsmässor har alltid varit populära teman i filmvärlden. Men ur vilket perspektiv skildras de? Och vad får man som åskådare ut av dessa filmer? Vad tycker Du och vilken är Din favorit?

Publicerad .
Emil Berg

Vi swipar höger med Emil Berg

Emil Berg lär oss swipa med stil.

Emil Berg är aktuell med låten Du swipa höger som spelas flitigt på Radio X3M. En låt som enligt honom är en reflektion på nutidens sätt att dejta. Att vi väljer att porträttera oss själva på ett visst sätt och romantiserar våra liv för att få det att verka bättre än vad det är framför våra skärmar. Allt för många går på det. Även Emil.

Publicerad .

"De köpte och sålde barn, som trafficking"

Med flygplan inte med stork

Conny Wiik adopterades från Taiwan till Socklot i Österbotten år 1981. Våren 2014 hittar taiwanesisk polis Connys biologiska föräldrar genom dna test. Drygt ett år senare packar Conny, sambon Tina och barnen Zagah och Lillebror sina väskor. Släkten väntar i Taipei och Conny kommer äntligen att få svar på de frågor han grubblat över hela sitt liv, svar som kan vara svåra att smälta.

Publicerad . Uppdaterad .

Matilda Gyllenberg: Om brödrostar och mörka barn 1

Var det ljuva 50-talet så ljuvt egentligen?

Den glassiga bilden av femtiotalet som jag delar med många i min ålder, handlar mera om amerikansk populärkultur i dag än om verkligheten i Finland då, skriver Efter Nio-redaktören Matilda Gyllenberg.

Publicerad . Uppdaterad .

Jag har inget intresse av att vara kändis

Intervju med Sofia Ruutu som skyddar sitt privatliv noga.

Sofia Ruutu har ett väldigt bekant ansikte som du säkert sett om du bläddrat i modekataloger. Hon skyddar sitt privatliv noga men i och med äktenskapet med en offentlig person har det blivit allt viktigare.

Publicerad .

Rester och gäster på Strömsö

Skicka en bild till Strömsö: Återvunnet från topp till tå

Skicka en bild på din bästa out fit och kom med i Strömsö.

Återvinning och upcycling har alltid varit en del av Strömsö och nu direktsänder vi Rester och Gäster på Strömsö den 6 september kl. 17-19.30. Det handlar om mat, mode och gäster – allt återvunnet på ett eller annat sätt. Skicka in en bild på din bästa återvunna out fit och kom med!

Publicerad .

Hanna Enlund: Det finns inga regler!1

Kläder är aldrig färdiga - de kan alltid bli något annat.

”Jag kallar dem shants – shirt and pants. Många tror att det är ett exklusivt designerplagg när de ser mina byxor, men det är min lilla hemlighet.” – Diana Joy

Publicerad .
Susanna Ström-Wilkinson sitter ute på trappan på Strömsö

Susanna Ström-Wilkinson: Det händer att jag köper nånting nytt1

Av rent egoistiska skäl vill jag ha begagnat.

Folk ändrar storlek, smak och stil, gillar att förnya och modernisera. Jag kör med samma storlek, flexibel smak och utan nämnvärd stil. Jag tar hand om det som blir över då andra mänskor gått vidare i tiden och trenden.

Publicerad .
Björn Federley

En naturväktare tackar för sig 9

Efter 38 säsonger säger Björn Federley adjö

På torsdag kväll hälsade Naturväktarnas legendariska programvärd Björn Federley oss välkomna till programmet för sista gången. Hur ser han tillbaka på de 38 åren som naturväktare?

Publicerad . Uppdaterad .

Hallå, det är Naturväktarna!

Programmet har gått sedan 1971 och besvarat naturfrågor.

Naturväktarna är Rundradions första interaktiva radioprogram med ring-in-samtal. Programmet har snurrat på sedan 1971 och otaliga radiolyssnare har njutit av roliga och spännande djurfrågor. Seportaget följer med när man sänder för 800 gången.

Publicerad . Uppdaterad .

Björn Federley presenterar breakdance 1988 1

Det var förbjudet att dansa breakdance på gatorna i Finland.

Breakdance "kräver en god kondis och ger sina utövare utlopp för den överloppsenergi, som annars kanske kunde användas till ett sämre ändamål", säger Björn Federley, redaktör för Sportmagasinet.

Publicerad . Uppdaterad .

En spökstad under vatten

Hur folk drabbades i New Orleans och vad som hände efteråt.

Det har gått tio år sedan orkanen Katrina slog till mot New Orleans. Yle rapporterade om naturkatastrofens härjningar och besökte staden fem och åtta år senare. Se bilder och video!

Publicerad . Uppdaterad .

Har New Orleans återhämtat sig? 1

New Orleans blomstrar numera men alla ortsbor är inte nöjda.

Sedan orkanen Katrina ödelade New Orleans för tio år sedan har amerikanerna frågat sig: Är staden tillbaka? Har den återhämtat sig? Svaret beror på vem man frågar, skriver Svenska Yles USA-korrespondent Christian Vuojärvi.

Publicerad . Uppdaterad .

Veckans diskussioner

Marcus Rosenlund: Mata inte trollen! 48

Stoppa nättrollen

”Trollen spricker i gryningen” skrev Jonas Gardell häromveckan, med hänvisning till Sverigedemokraternas frammarsch i opinionsmätningarna.

Publicerad . Uppdaterad .

Unga lämnar Finland för studier och jobb 36

Både samhällsklimat och arbetsbrist orsakar utvandring.

Allt fler ungdomar väljer att studera för examen utomlands. Ett tydligt uppsving syns också i emigrationsstatistiken överlag.

Publicerad . Uppdaterad .

SFP: Skrämmande sannfinländska uttalanden 93

Johansson reagerar på sin sannfinländska kollegas ord.

SFP:s partisekreterare Johan Johansson tycker att det är skrämmande att Sannfinländarnas partisekreterare anser sig ha kompetens för att avgöra vem som behöver asyl i Finland.

Publicerad . Uppdaterad .

Långläsning

Göran Ekström

Göran Ekström - grön oliktänkare 6

Göran Ekström är djupekolog - vad betyder det?

Göran Ekström i Vasa har kallats för flummare, fanatiker, rabulist och domedagsprofet. Han har till och med blivit kallad ekoterrorist, trots att han är pacifist. Göran själv beskriver sig som miljömänniska och djupekolog, skribent och pensionär.

Publicerad . Uppdaterad .

Flyktingar behöver manliga vänner 23

Janne Leskinen är flyktingarnas kompis

På flyktingförläggningen vid Karlsgatan i Helsingfors sitter män i olika åldrar och slötittar på teven. Blickarna är tomma. De flesta har varit bara några dagar i Finland och resan hit har varit traumatisk.

Publicerad . Uppdaterad .
Utanför Oslo S.

Norge på jakt efter svenskkunniga finländare 64

"Finland måste bestämma sig om svenska språket".

Både företagsledare och ledande akademiker som Yle Nyheter talat med i Norge är besvikna på att finländare inte kan bättre svenska trots att det lärs ut i skolan. Jobb skulle finnas, men inte på engelska.

Publicerad . Uppdaterad .
Porträtt av Aleksandr III.

Audiens hos Aleksandr III

Kolumn av vår medarbetare i S:t Petersburg.

Ryska kulturministeriet synar en kontrabas med hjälp av storryska ambitioner, skriver Anders Mård i en kolumn från S:t Petersburg.

Publicerad .

Nyhetskollen – skräddarsy ditt nyhetsflöde 18

Som Uutisvahti men med innehåll från Yle Nyheter och Sport.

Nu lanserar vi Nyhetskollen - en app som ger dig de senaste nyheterna om ämnen som intresserar dig. Jag tycker det är bättre att få utvalda nyheter direkt i mobilen än att förlita sig på det andra delar, till exempel på Facebook, säger Sara Torvalds som länge har utnyttjat den finskspråkiga motsvarigheten Uutisvahti.

Publicerad . Uppdaterad .

Tyck till om Svenska Yles programidéer

Vi presenterar några programförslag för 2016.

Här presenteras några av de programförslag som vi nu just planerar som programinnehåll 2016. Tyck gärna till!

Publicerad . Uppdaterad .

Välkommen till Svenska.yle.fi!

Mulet och regnskurar

Halvklart till mulet i hela landet och på många håll regnskurar. Dagens högsta temperatur mellan 16 och 21 grader, i Lappland lägre. Se hela väderrapporten här.

Publicerad . Uppdaterad .

Gilla oss på Facebook!

Nu gillar över 10 000 personer Svenska Yle Nyheter på Facebook. Gilla vår Facebooksida och få tillgång till nyheter och aktualiteter direkt i ditt Facebookflöde.

Publicerad . Uppdaterad .

Kanaler - direktsändningar

Yle Arenan appen finns för Android, iOs och Windows Phone. De finns i respektive app-butik.