Hoppa till huvudinnehåll

Potatisodlare upprörda över forskning i Åbo

Potatisodlare använder inte glyfosat som bekämpningsmedel.

Potatisodlare i Sydösterbotten är upprörda över att forskare i Åbo experimenterar med potatisodlingar för att undersöka effekterna av bekämpningsmedel som innehåller glyfosat. Potatisodlare använder överhuvudtaget inte sådana medel, säger odlaren Henrik Antfolk.

Två hektar mark brann i Rimito

Brand i närheten av bebyggelse.

Drygt två hektar undervegetation i en skog eldhärjades i Rimito på fredag eftermiddag. Det fanns risk för att branden skulle ha spridit sig till närbelägna hus.

Auer vill att domen för sexualbrott hävs

Friades i december också för mordet på sin man.

Ulvsbybon Anneli Auer och hennes före detta pojkvän dömdes 2012 till långa fängelsestraff för sex- och våldsbrott. Nu säger försvaret att man skaffat fram nya avgörande utredningar.

Avtal säkrar förbindelsebåtstrafik till Jumo i Iniö

Myndigheter och markägare har nått ett avtal.

Förbindelsebåtsbryggan i Jumo i Iniö kommer att vara i användning i flera år framöver. Markägarna och Närings-, trafik- och miljöcentralen har nått en slutlig överenskommelse och undertecknar nu ett avtal gällande användningen av bryggan.

Med äkta kärlek till folkare

Johan Gröndahl i Pargas har unika folkare.

En del samlar på frimärken och andra på något annat. Johan Gröndahl i Pargas samlar på olika gamla Volkswagen bilar. Bland annat har han världens mest misslyckade lastbil.

Premiärplask på lördag i Kuppis

I sommar är Kuppis det enda utebadet i Åbo.

I sommar är Kuppis det enda utebadet i Åbo, då Samppalinnas bassänger är stängda för renovering. Varma dagar kan det därför bli rusning till Kuppis.

Läs mera:

Fråga fritt!

Vad vill du veta om dina egna hemknutar? Ställ en fråga och vi hjälper dig med svaret!
Av de frågor som kommer in till redaktionen väljer vi regelbundet ut tre som vi ordnar en omröstning kring. Efter det är det du som avgör vilken av dem vi ska ta itu med! Det gör du genom att på webben rösta på den fråga som intresserar dig mest.

Närbild - om händelser och mänskor i Svenskfinland. Nytt avsnitt på Arenan varje söndag kl 20.00.

Kontakta Yle Åboland, telefon 02-271 7855

Kontaktuppgifter

Växel 02-270 900, fax 02-271 7850

Hampspinnaregatan 14 (Logomo Konttori)
PB 400, 20101 ÅBO

Kimitoön: Monica Forssell tfn 040-860 3961
Pargas: Johanna Ventus, tfn 040-176 2417

Fler kontaktuppgifter, våra e-epostadresser är fornamn.efternamn@yle.fi

Tipsa Yle Åboland

Tipsa anonymt via det här formuläret om du ser eller hör något intressant! Vi vill gärna få tips från allmänheten så att vi kan täcka hela Åboland bättre. Här kan du snabbt och enkelt dela med dig av dina nyhetstips eller det du vill att vi ska undersöka! Redaktionen är intresserad av det mesta!

Yle Nyhetsskolan

Kom med i Yle Nyhetsskolan

Nu kan man anmäla sig till nästa läsår!

Vill ni göra egna nyheter och nå ut till en stor publik? Gå då med i Svenska Yles projekt i mediefostran, Yle Nyhetsskolan. Där får man chansen att bli ung nyhetsreporter och lära sig mer om till exempel källkritik, rubriksättning och intervjuteknik.

Yle Turku - Uutiset

Nyligen publicerat - Åboland