Hoppa till huvudinnehåll

Döbeln stängdes i Nykarleby

En bit Österbottnisk kroghistoria har gått i graven. I dag stängde restaurang Döbeln dörrarna i Nykarleby efter att ha funnits sen 60-talet.
Krögaren Gösta Sandberg har haft Döbeln i 20 år.


(Av Ann-Lis Fredriksson)

Kommentarer

 • Väyrynens euroinitiativ kritiseras

  Beska åsikter på utskottsmöte.

  Ett utträde ur eurozonen kan kräva ett utträde ur hela EU och ändringar i EU:s grundfördrag. Det var kontentan då riksdagens grundlagsutskott höll ett öppet möte på tisdagen och hörde sakkunniga. På agendan stod medborgarinitiativet om att ordna en folkomröstning om Finlands medlemskap i euroområdet.

 • Alva Forsius fick staty i Borgå

  Grundade stadens första bb och förstahem.

  Forsius grundade stadens första förlossningssjukhus och ett förstahem för unga ensamstående mammor. Statyn står på det gamla sjukhusets gård.

 • På Utö skiner solen skönt

  Sydligaste och soligaste bebodda ön i Finland.

  Ön Utö i Skärgårdshavet är Finlands varmaste ö. Det är Finlands sydligaste bebodda ö, och är också den soligaste, säger Yles meteorolog Anne Borgström.

 • Snart säljer Sjundeåmack bränsle igen

  Siuntion Löpö ja Lounas sålde bensin senast i maj 2014.

  Servicestationen vid Lappersvägen i Sjundeå börjar sälja bränsle igen efter en paus på två år. Nu gäller det bara att få bränslepumparna på plats så kan vi sätta i gång med försäljningen säger Ilkka Alander, en av ägarna till Siuntion Löpö ja Lounas.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten

 • Vasa sjukvårdsdistrikt klarar budgeten

  Överskott på 3,9 miljoner under årets första månader.

  Vasa sjukvårdsdistrikt håller sig inom budgetramarna för årets fyra första månader. Det går bra, helt enligt budget, säger sjukvårdsdistriktets direktör Göran Honga.

 • Jakobstad tidsbegränsar parkering

  Boende på Kvarnbacken har klagat.

  Flera gator borde få tidsbegränsad parkering i Jakobstad. Orsaken är att boende i fastigheterna på Kvarnbacken inte hittar en parkeringsplats för sina bilar.

 • Wasaline ökar sin marknadsandel

  Rederiet växer hela tiden.

  Wasaline har ökat sin marknadsandel av färjtrafiken mellan Finland och Sverige jämfört med samma tidpunkt i fjol. Trevlig läsning, säger vd Peter Ståhlberg.