Hoppa till huvudinnehåll

Wideroos: Dold anti-svensk agenda

Ulla-Maj Wideroos Bild: Yle politiker,poltik,sfp,ulla maj wideroos,ulla-maj wideroos,ullamaj wideroos,umv,wideroos

Svenska riksdagsgruppens ordförande Ulla-Maj Wideroos (SFP) säger att det finns en dold politisk agenda i Finland med målet att försvaga det finlandssvenska.

Wideroos sade i Slaget efter tolv i Radio Vega i dag att regeringens förvaltningsreformer enbart har som mål att slå sönder svenskspråkiga strukturer.

Enligt Wideroos lever vi för närvarande i ett väldigt besvärligt språkligt klimat, som har att göra med ett likaså besvärligt politiskt klimat.


(Av Patrick Holmström)

Kommentarer

 • Ulf Modin är Ekenäsbornas egen filosof

  I Ekenäs är det okej att vara lite speciell.

  Ulf Modin är född och uppvuxen i Sverige, men han har väldigt lite gott att säga om sitt gamla hemland. Som marxist har han känt sig udda, ensam och inte accepterad. I stället har han valt att bo i Finland och i DDR, så länge landet fanns.

 • Talibanerna utsåg Haibatullah Akhunzada till sin nya ledare

  Rebellerna bekräftar att den förre ledaren har dödats.

  Talibanrebellerna i Afghanistan och Pakistan har utsett en ny ledare samtidigt som man för första gången bekräftar att den förre ledaren mulla Mansour har dödats i en amerikansk drönarattack.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes

 • Talvivaaras öde beseglas i dag?

  Besked kommer vid middagstid.

  Talvivaaragruvans öde avgörs kanske i dag då regeringen behandlar tilläggsfinansiering av det statsägda Terrafame, som äger gruvan. En möjlighet är att gruvan körs ner.

 • Samlingspartiets ledning är inte populär

  Centern och De gröna har den bästa helhetsimagen.

  Samlingspartiets ledning är allt annat än populär. Det visar TNS Gallups nya undersökning som Yle tagit del av. För tillfället anser varannan finländare att Samlingspartiets ledning är okunnig, då endast en tredjedel var av den åsikten i oktober i fjol.