Hoppa till huvudinnehåll

Elins pappersstjärnor

Elins pappersstjärnor
Elins pappersstjärnor Bild: Svenska Yle / Strömsö

Jag hör inte till de pyssligas skara men ett julpyssel har jag gjort genom åren, ända sedan skoltiden. De här pappersstjärnorna är lite trixiga att vika och fläta, men efter att ha gjort några brukar tekniken fastna, eftersom de olika momenten upprepas. Det enda som behövs är ett lättarbetat papper i valfri färg.

Elin viker pappersstjärnor

Om man utgår från ett A4-ark behöver man fyra remsor skurna på längden, 1 cm breda. Följ instruktionerna i videoklippet. Ju större papper man har desto bredare remsor kan man använda för att få större stjärnor. Men det är svårare att arbeta med styvare papper. Pappersstjärnorna kan man hänga i julgranen eller i fönstret eller använda i något jularrangemang. De går också bra att klistra på presenter och kort.

» Se också Lees pappershjärtan

 • Flicka använder smarttelefon och dator.

  6 praktiska appar som förenklar din vardag

  Forma mobilen med små knep!

  Mobiler är effektiva små datorer som kan hjälpa sin användare i en mängd olika uppgifter. Operativsystemen är dessutom så flexibla att man kan forma dem enligt egen smak och tycke, till exempel i fråga om tangentbord och reklam.

 • Dickens Anna Lindahl 2015

  Landslagsspelare skadad när Dicken vann

  Derbysegern kan bli kostsam för den regerande mästaren.

  Tabellettan Dicken gjorde processen kort med Sparta i Britas. Men derbysegern kan bli kostsam för den regerande mästaren.

 • Päivi Nerg är kanslichef vid Inrikesministeriet.

  Nerg: Första organiserade flyget hem kanske nästa vecka

  Det är ensamma män som väljer att lämna Finland.

  Inrikesministeriets kanslichef Päivi Nerg säger att återbördandet av asylsökande som fått avslag kan komma igång nästa vecka. Enligt Nerg är det främst fråga om vuxna män som kommit ensamma som nu väljer att lämna Finland.

 • Nooralotta Neziri sprang snabbt i Växjö.

  Neziri spräckte VM-gränsen

  Nooralotta Neziri fick upp farten under Nordenlandskampen.

  Nooralotta Neziri fick upp farten under Nordenkampen. Neziri löpte under kvalgränsen till inomhus-VM i mars.

Nyligen publicerat

 • Väggmålning med ekorre och guldmönster.

  Väck väggarna till liv med muralmåleri!

  Dags att fara upp längs väggarna!

  Att måla eller rita på väggarna är någonting som de flesta av oss har blivit tillsagda att inte göra när vi var små. Många gjorde det ändå och var väldigt nöjda över resultatet. Den känslan ska vi använda oss av.

 • Bolero

  Virka romber till en bolero

  Lee Esselströms senaste design.

  Ett enkelt sätt att virka en romb som sedan kan sättas ihop flera tillsammans och bli t ex. en unik bolero.