X3M tävlar om Guldankan

gul badanka
gul badanka Bild: Yle

Radio X3M är nominerad till Guldankan som delas ut under regnbågshelgen. Vi är stolta över nomineringen, men varför fick vi den egentligen?

Föreningen Regnbågsankan delar årligen ut priset Guldankan åt någon som gjort ett gott arbete med HBTQI-frågor. Nu har Radio X3M blivit nominerad tillsammans med Anders Lundén och Nadja Weckström. Äran är stor, men varför blev vi egentligen nominerade? Vi frågade Regnbågsankans ordförande Roh Petas.

- I Radio X3M:s program utgår man till exempel inte alltid från att en man har en flickvän, utan kan ha en pojkvän eller en partner. Det är skönt att X3M visar att det här är frågor som kan och ska diskuteras.

Kommer Guldankan att gå till en person eller delas mellan flera som Nobels fredspris? Det avgör Regnbågsankans jury på lördagen.

Publicerad . Uppdaterad