Reality-tv. På riktigt

esin, iholla, saara, sini
esin, iholla, saara, sini Bild: YLE/Janne Lindberg

Nya serien Iholla säger sig vara det som många börjat tvivla på att ens finns - riktig tv. Sex kvinnor har fått en kamera i handen för att visa hela Finland sanningen om sina liv. Nu kommer resultatet.

"Det är här inte reality-tv, det här är sant" hävdar Sub, kanalen som börjar visa Iholla fyra kvällar i veckan med start den 13 mars. En av de sex som kommer att synas i programmet är medianomstuderande Esin, 27.

- Det tog fem minuter att vänja sig vid att filma sitt liv, säger hon. Svårare var det att övertyga omgivningen om att det är okej att fånga allt som händer på band.

- Jag blev positivt överraskad när jag tittade på mitt material. Det här har hjälpt mig med självförtroendet, säger Esin.

Den yngsta i gänget heter Sini, är 16 år och går i gymnasiet.

- Jag är nog den enda av oss sex som sökte självmant till programmet. Jag ville visa hurudan jag egentligen är, utan förutfattade meningar, säger hon.

Saara, 37, är trebarnsmamma och tycker att det svåraste att filma var sina små barn. De kan ju inte protestera mot att mamma sätter kameran i deras ansikten. Annars verkar Saara ha mycket att berätta om sig själv - serien Iholla räcker inte till.

- Härnäst ska jag skriva klart boken om mitt liv, avslöjar hon för X3M.

Iholla börjar på Sub den 13 mars.

Publicerad . Uppdaterad