Hoppa till huvudinnehåll

Rinne kan få Vezina Trophy

Pekka Rinne har gjort en fin säsong. Pekka Rinne, Nashville Bild: YLE ishockey,nashville,nashville predators,nhl,pekka rinne,rinne,sport

Pekka Rinne är en av tre målvakter som tävlar om Vezina Trophy, som ges till den värdefullaste målvakten i NHL.

Rinne har varit en av nyckelspelarna i Nashville Predators den gångna säsongen.

De övriga kandidaterna är New York Rangers Henrik Lundqvistin och Los Angeles Kings Jonathan Quick.

Kommentarer

Inlagt av

Sven, titta på lagen dom har framför sig också. Menar givetvis inte att henke inte förtjänar en vezina, men man kan inte stirra sig blind på statistik

Inlagt av

Ni kan satsa huset på att Rinne blir trea. Det står mellan Quick o Henke och Henke är nog favorit med tanke på att han också är nominerad till Hart trophy. Ni blir slagna av Sverige som vanligt

Inlagt av

Inte vinner man Vezina bara för man är nominerad till Hart. Quick har ett sämre lag framför sig och fler SO's. Det som talar för Henke är hans GAA och %. Även fast jag innerligt hoppas på Rinne så tror jag att det står mellan Quick och Henke. Fredrik, har du ingen egen svensk sida att sitta och vara dryg på? Så kan vi hålla denhär diskussionen om tre otroligt duktiga målvakter ren från skitsnack.

 • Karleby går över 500 miljoner i skulder

  Staden nära bli klassad som kriskommun.

  Karleby måste spara och av flera skäl, skriver stadens ekonomidirektör Jari Saarinen. Orsak nummer ett. Stadskoncernens sammanlagda skulder går över en halv miljard i år.

 • Extra möten för daghemmet i Kristinestad

  Stadsstyrelsen vill få igång bygget till hösten.

  Stadsstyrelsen i Kristinestad överklagar inte marknadsdomstolens beslut om daghemmet i Kristinestad. Nu planerar man extra möten under sommaren för att bygget ska komma igång så snabbt som möjligt.

 • Välilä har inte fått nog – flyttar västerut

  Riikka Välilä fortsätter karriären som nästan 43-åring.

  HV 71:s ishockeylag i Riksserien har värvat 42-åriga Riikka Välilä. Finländskan har skrivit på för två år med Jönköpingslaget.

 • Styrelsen i Vörå godkände inbesparingar

  231 000 euro ska sparas inom vården.

  Kommunstyrelsen i Vörå godkände sparförslagen inom vården. Totalt ska man spara 231 000 euro på årsnivå från och med år 2017.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport