Hoppa till huvudinnehåll

Svenska Yles nya webb har öppnat!

mattias erkkilä Bild: Yle / Ove Holmqvist erkkilä,just nu,justnu,mattias,mattias erkkilä

I dag publiceras Svenska Yles nya webbsajt. Adressen är den gamla vanliga - svenska.yle.fi - men utseendet är nytt. Med den nya sajten vill Svenska Yle lyfta fram webben som en lika viktig utgivningskanal som tv:n och radion och göra produktionen tillgänglig alla tider på dygnet.

Just Nu redaktionen Bild: YLE / Ove Holmqvist anna von weissenberg,journalister,just nu,justnu,mattias erkkilä,nyhetsdesk,redaktion,rolf granqvist,sara langh,svenska yle,yle

Sajten presenterar Svenska Yles produktion - nyheter, tv-serier, debatt- och aktualitetsprogram, de populära ring-in-programmen i Radio Vega, Radio X3M:s produktion, bloggar, BUU-klubben och Strömsö - och mycket mera. På sajten lyfts också Yles unika arkivmaterial upp - ett material som inget annat mediehus i det här landet kan erbjuda.

Sajten bygger på webbpubliceringsverktyget Drupal, som många andra stora mediehus också använder sig av. I det första skedet övergår nyheterna och de regionala programmen till det nya utseendet - senare kommer Svenska Yles övriga produktion med.

Designen är responsiv, det vill säga den fungerar lika bra i datorn, läsplattan och mobilen. Det betyder bland annat att du i din mobil inte behöver ladda ner en applikation, utan designen anpassar sig automatiskt.

Kontakten och kommunikationen med publiken är viktig. De sociala medierna som Twitter och Facebook spelar en stor roll, liksom också den respons som kommer in via kommentarerna till nyhetsartiklarna och eposten. Strävan är att öppna de journalistiska processerna så att publiken, användarna, medborgarna är med och skapar utbudet i högre grad än i dag.

Vi vill betona att det här är startskottet på en lång utvecklingsprocess. Sajten kommer att genomgå många förändringar, som förhoppningsvis till stor del kommer att basera sig på den respons publiken ger.
Ge respons.

Kommentarer

Tack för kommentaren, Pamela.
Du hittar webbradiostationerna alltid via "Arenan"-länken längst uppe på varje sida, programtåblaer och kanalsidor finns bakom "Radio".
På webbtjänsten försöker vi undvika att lita på statiska länkar. I stället lyfter vi aktivt fram aktuellt (webb)innehåll, ofta ett radioprogram. Följ efter en stund och se hur/om det fungerar.

mvh.
Mattias Erkkilä
redaktionschef
svenska.yle.fi

Inlagt av

Lägg länkar till regionera på deras nyhetssidor, såsom det var förr. Så att jag kan läsa nyheterna från regionerna utan att gå tillbaka till startsidan. På nyhetssidan, inrikes, finns regionerna men på regionernas sidor finns inte länkarna till övriga regioner.

Inlagt av

Det verkar lite bökigt... åtm. till en början...
Hur skall man ta sig till Åbolands sidor när man är inne på sportsidorna?
Backa tillbaks till början eller...

Inlagt av

Tack för ditt svar Mattias. Sätt propellermössan på och plita in snabblänkar till webradion på startsidan. För mycket bläddrande för att nå dem via Arena etc... Det va bättre förr på den här punkten.

Inlagt av

Som vanligt så är det ju alltid litet överrumplande med ny design och den första känslan är att "fan, vad är det här?". Texten ser gigantisk ut och uppdelningen känns inte naturlig. (men det är väl sådana kompromisser man måste göra för tablets och sådant)

Men man borde vänja sig. Min egentliga fråga är vad som har hänt med RSS-feeden. Jag prenumererade på nyheterna via RSS men de tycks inte fungera för tillfället. Förmodligen bara en liten miss (beta) men jag tänkte bara nämna det.

Robotfiltret är på engelska också ser jag nu såhär helt appropå.

Inlagt av

Sidorna känns behagliga; de är överskådliga och snygga. Inga onödiga krusiduller. Lätt att hitta vad man letar efter Länkarnas placering och förekomst skiljer sig från de gamla, men man kommer rätt snabbt underfund med hur det nya "systemet" fungerar. Tillsvidare litet långsammare än den gamla i öppningsskedet (använder senaste versionen av Safari samt Mac OSX Lion), men sen fungerar det bra.

Tja, vi får en våldigt lång och statisk sida om vi lägger in allt på Första sidan. Tycker själv att det är enklare att gå via "Arenan" än att leta fram knapparna nere på sidan - dvs. i fall de sku finnas där.
Men men, vi kan ju testa det här. Kolla sidan om 5 minuter.

Mattias

Inlagt av

Vart tog kulturknappen vägen? Sportknappen finns kvar, men kulturen har trillat ut. Dåligt.

Inlagt av

Det här ser nog riktigt bra ut. Efter en vecka eller två är man nog helt van med detta.

Synd bara att alla gamla kommentarer på nyheter har försvunnit. Eller har de?

Inlagt av

Vart försvann RSS-feeden. Den har jag använt flitigt...

Annars bra förnyelse. Fungerar fint på både PC och tab och smarttelefon. Men ta bort "Beta" om ni inte vill ge ett intryck av att vara halvfärdiga med jobbet - sajten är ju ändå i produktion. Alla webbsajter (skall ju) utvecklas kontinuerligt, så "beta" är väl till bara för halvfärdiga testversioner!

Kultur-knappen är nog på kommande. Men först ska vi se till att vi får in tillräckligt med bra kulturinnehåll.
Och dessutom kommer vi hela tiden att göra kulturlyft på Första sidan.

Mattias E.

Inlagt av

Den där mörka menyraden under betalogon.. Lägg flera länkar på den så man hittar något. Jag försökte läsa regionnyheter efter att ha läst den här artikeln, men man hittar ju inget. På websidor ska menyer vara konstanta, man ska inte behöva klicka omkring för att hitta menylänkar. Ni har gott om utrymme, halva menyn är ju tom.

Dessutom ser det amatörmässigt ut att ha kvar betalogon. Antingen är layouten en betaversion eller så är den det inte. Om den är en betaversion så ska man inte tvinga folk att använda den. Man kan göra förbättringar på en existerande layout, med det gör den inte till en betaversion. En betaversion är en halvfärdig version som saknar viktiga funktioner.

--> vilken RSS adresss är det du har problem med? De borde alla vara redirectade till sina nya adresser. Alla gamla RSSar ( se http://svenska.yle.fi/info/index.php/2735 ) fungerar fortfarande. Kan du kolla vilken adress du har använt så jag kan kolla upp den? Eventuellt berodde problemet tillfälligt på ändringen av servrar.

Fantastix:
Tyvärr var den gamla nyhetssajtens kommentarer inte möjliga att exportera till den nya sajten. Men däremot finns alla artiklar ända sedan år 2002 med :)

Meppe:
Det är sant att det är gott om navigeringsutrymme högst upp på en bred skärm. Men vi försöker hålla den navigeringen kort och översiktlig och lyfter upp aktuella helheter i den svarta balken uppe. Den byts dessutom ut enligt kontext, så att man t.ex. då man läser inrikesnyheter även får direktlänkar till de regionala sidorna.

För en mer konstant länksamling se sidfooten längst ner där vi har en mer heltäckande samling länkar till våra olika tjänster. Och alla programsidor hittas här under programöversikten.

Inlagt av

Ni blir kanske överösta av åsikter, men varför inte öppna en feedback kanal för den nya layouten?

Layoutmässigt följer ni ju dagens trend och inget fel i det. Men i alla fall på min dator blir allting nog väldigt stort (stora fonter och bilder), det är svårt att få en helhetsöversikt av nyheter. Jag är inte pensionär och i behov av förstorad text!

I artiklarna blir också brödtexten ganska ganska bred med långa rader, tyngre att läsa.

Som någon redan kommenterade, hur kommer jag mellan de olika regionerna? Brukar pendla mellan Åboland och huvudnyheterna, funkar inte mera då Åboland inte har länkar "uppåt" bara till egna undersidor.

Gillade också den högra spalt som fanns förr, med de mest lästa och mest kommenterade artiklarna, den är nu borta?

Men nog blir sidorna säkert bra ännu!

PS. Ert robotfilter här nedan är engelskspråkigt (eller instruktionen är det)

Inlagt av

Dethär påminner om när vi bytte ner oss från Abilitas moderna och lätthanterliga dataprogram till Tietos gammalmodiga och tröga Effica här i Kronoby .

Inlagt av

Nu pratar jag inte om att utnyttja det vita utrymme som blir på sidorna om man har en stor skärm, utan hela svarta raden under betalogon. Bläddra upp till toppen av sidan och se efter hur det ser ut. Rubriken för den här artikeln tar mera utrymme än er länksamling. Era länkar tar sammanlagt upp ungefär 600 pixel i bredd. En liten skärm har 1024 pixel i bredd, de allra flesta har mera utrymme. Ni har alltså gott om plats att få länkarna synliga där. Det hade ni tidigare, och det finns inga ursäkter att inte ha dem synliga nu heller. Ni kan ta bort svärtningen på texten om det behövs.

Menyer ska vara det första man ser på en sida, man ska inte behöva bläddra och klicka omkring för att hitta dem. Att er huvudmeny förändras beroende på var man är är bara förvirrande.

Dessutom har ert robotfilter en bugg, jag får ingen fråga. Får testa att uppdatera sidan efter att ha kopierat min text och se om jag har större framgång. Suck. Jo, det fungerade. Men man ska inte behöva uppdatera sidorna för att kunna skriva.

Inlagt av

Usch!

Man blir illamående (bokstavligen).
Enorm text och enorma bilder ger en helt oöverskådlig bild.
Den finska sidan har en betydligt bättre och mer överskådlig layout.

Inlagt av

Man vänjer sig med allt här i världen som ordspråket säger... Det kan ju förstås ta en tid.
Kollar sidan om Åboland och finner längst ner en sektion "Mest lästa inom detta ämne" (ämnet, är det Åboland, eller?) där det finns nyheter bl.a. från 2003 och 2005. Vackert så, men de nyheterna har nog tappat aktualiteten sedan länge och jag tvivlar dessutom på att de hörde ens då till de mest lästa. Ärligt sagt trodde jag det först var färska nyheter jag läste: "De åboländska församlingarna pustar ut" visade sig vara från 2005 och "Färre tjälskador på vägar i Åboland" var från 2003. Arkivet skall nog finnas någon annanstans än bland de dagsfärska nyheterna!

Tack för feedbacken.
Den där navigeringsbiten ska vi fundera på. Men där finns nog vissa begränsningar - t.ex. med tanke på läsplattornas skärmar.
Bondbloggen kommer att ploppa upp ännu idag. Men också där fungerar samma logik som på Första sidan i överlag - vi lyfter fram det bästa och mest aktuella innehåll vi och förhoppningsvis också ni har att bjuda på.

Mattias E
redaktionschef
svenska.yle.fi

Inlagt av

Man skall aldrig ändra på ett vinnande lag. Tidigare var Yles nyhetssida mycket bra, man kunde snabbt komma fram till det väsentliga och till läsarnas intelligenta kommentarer. Nu vet man knappt om man ens får kommentera. Får se om detta går fram. Okej, jag kollar om några veckor om det blivit fason på det hela. Än så länge är det undermåligt, ungefär som på konventstidningdstadiet.

Inlagt av

Huvudmenyn var tidigare mycket tydligare. Nu kan jag inte längre enkelt kolla nyheterna i regionerna, utan måste först rulla ner på första sidan och sedan gå till en region. Dessutom måste jag nu hela tiden återvända till första sidan om jag vill gå till nästa region.

De ljusgråa huvudrubrikerna syns knappt alls på ipad.

Det är också väldigt få nyheter på första sidan. Publicerar Rundradion faktiskt bara 8 nyheter? Det är dumt att tvinga läsaren till underavdelningarna. Jag vill ha en god överblick av dagens nyheter direkt på första sidan.

ger upphov till många kommentarer och många bra förslag kommer det också in. Navigeringen jobbar vi vidare på.
Den första sidan har en del nyheter - men det är inte en nyhetssida. Tanken är att på den första sidan plocka upp saker som är på gång inom svenska yle, och av det är nyheterna bara en del. Viktiga och stora nyheter landar alltid på på första sidan.

Inlagt av

Håller med flera av kommentatorerna om att det nya formatet försvårar tillgången till informationen och överskådligheten försvagas. Därmed blir navigeringen svår. De senaste nyheterna ska helst framgå på första sidan för nyheterna, därifrån kan man söka sig sedan vidare om man önskar läsa om något specifikt. Det gamla upplägget var på många sätt mycket bättre och användarvänligare.

Inlagt av

Snyggare är det! Väntar på att resten av materialet ska komma in så att det inte är aå utspritt. Kultur till exempel. Tar ni in kulturen.fi här?

Inlagt av

@Mårten, jag hade Firefox 10.0.2 på min PC. Uppdaterade nu till 12.0. Fungerar inte (Live bookmark failed to load). Har tömt cacheminnet, startat om. Andra RSS-feed fungerar. På min Android fungerar er feed ok med den feed-läsare jag har där. Också på PC:n fungerar det med Opera och Google Reader.

Den nya feeden för första sidan är nu en soppa av nyheter, sport, kultur mm. Tidigare bestod den av de viktigaste inrikes- och utrikesnyheterna. Försämring!

Inlagt av

Jag använder Firefox (12.0) och det är där som RSSarna "failed to load", precis samma som ovanstående.

hmmm, robotfiltret frågar om man kan gå till en ö. Det kan man väl, om det finns en bro eller om det är is...

Inlagt av

Navigeringen är inte bra, men värre att ni säger att ni ännu "jobbar vidare" på den. Navigeringen är det första man ska tänka ut, innan man tar i tu med layout och teknik. Har ni gjort reformen med rumpan före?
Dessutom pixeleras bilderna (i normalstorlek) i både min mobil och miniläppäre. Och teckenmellanrummen i de små rubrikerna blir allt för små. Och jag kan inte kommentera artiklarna i min mobil, utan i stället laddas nån fil ner (vad för en fil!?).

Inlagt av

Tredje gången gilt.Pamela ger nu upp med Webradio och tar fram en gammal trogen transistorradio. Den funkar med ett knapptryck precis som den gamla webradiolänken. Och om någon frågar så säger jag att det var bättre förr för då fanns webradion som var lätt att hitta och som fungerade från det att du knäppte på datorn... Men det var för länge sedan...

Inlagt av

Har man en gång sportnyheterna skilt, tycker jag att man också ska ha kulturnyheter. Diskriminering mot oss som är intresserade av musik, teater och konst och inte sport!

Inlagt av

Jag måste öppet erkänna att jag gillade de gamla sidorna och tyckte att de fungerade jättebra. Så den här uppdateringen är som att kasta pärlor för ett svin i mitt fall (och jag tycker inte ens att det är pärlor). Tidigare kunde jag snabbt få en överblick över vad som händer i Finland, utrikes och min hemtrakt (i likhet med mången annan saknar jag en snabb tillgång till de regionala länkarna). Jag tycker att texten och bilderna är för stora, och det stör mig, i synnerhet som ni brukar underskatta era läsare och köra med samma bilder gång efter an. Så om ni ska ha stora bilder får ni skärpa er och gräva fram nya foton.

Inlagt av

Gomorron! Hur kommer man till de regionala nyheterna då man vill läsa dem i iphonen? Hittar inga länkar nånstans förutom till själva radiosändningen.
Det är bra med förnyelse o det blir säkert helt bra bara sidan utvecklas vidare. Den förra sidans överskådlighet o lätthet att hitta allt, saknas lite här.

Inlagt av

Svenska sidorna påminner om en sås som blivit vidbränd och fått för mycket salt i sig!
Skall det vara på detta sätt ?
Alfa och beta och hela köret ...
Man skulle vilja spy!

Var det nödvändigt att rådda till det så här?

Historikern

Inlagt av

Läsplatta mig hit och läsplatta mig dit. Sidorna borde väl optimeras för iförsta hand den där ca. nittontummaren som finns framför de flesta av oss, både hemma & på jobbet. "Hittade" de gamla sidorna i fjol, och de blev snabbt min prioritet 1 nyhetskanal! Och nu är de borta.......

Inlagt av

Hej,
mitt första intryck är att oj vad rådigt men det är klart, man är ju alltid ovan med något nytt. Fortfarande saknar jag en skild knapp för miljö-natur relaterade nyheter såsom det finns på de finska sidorna.

Inlagt av

Om inte första sidan har som uppgift att ge en helhetsöverblick av nyheterna, vilken sida gör det då? Kan inte hitta någon sida, bara avdelningar för en specifik typ av nyheter.

Inlagt av

Nya sidan är råddig, oöversiktlig, tidigare har jag läst dagligen yles svenska sidor för man blev som utomlandsboende bra informerad vad som händer i hemlandet, men det kommer att bli mycket mindre läsande i framtiden. Man måste hoppa hit och dit, ingen klarhet och den stora texten är omöjlig. Varför nytt - det gamla var översiktligt???

Inlagt av

Jag blev glatt överraskad när jag surffade in på svenska.yle.fi med min XP, tills jag insåg att tiden hade lämnat den:

I dag - torsdag 26.04.2012 - Namnsdag: Teresia, Teresa, Terese

Nå "Nyheter" länken kastade in mig på Beta versionen, tydligen den enda länken som fungerar på sidan.

Inlagt av

@Meppe, du är efter din tid. Tidigare har man gjort skilda mobilsidor, men dagens jätteutbud av olika storlekar på PC-skärmar, läsplattor, smarttelefoner mm. har gjort att man allt mera har gått in för såkallad responsiv design. En enda design som anpassar sig efter skärmarnas storlek. Smart och elegant och dagens stora samtalsämne inom webbdesign. Det sker massor med utveckling och förbättringar på den fronten just nu. Bra att Yle är första ledet!

Inlagt av

Jag gillar blockuppdelningen och den allmänna looken. Snyggt och fräscht. Men det finns några grundläggande och allvarliga brister som måste åtgärdas.

1. Fontstorlek/bredd. Fonten är på tok för stor för internetläsning. Det blir tungläst och oöverskådligt och ger upphov till en massa scrollande. Minska med åtminstone 4 punkter. Internettext ska göras så liten som möjlig för att en person med normal syn enkelt ska kunna läsa det. De som har dålig syn kan zooma eller göra texten större. Bredden på spalten i artiklarna är på gränsen till att det blir tungläst.

2. Navigeringen, vilket kanske är det största problemet. Det är nästan regel nummer ett för en webbsida att den ska vara lättnavigerad och att man var som helst snabbt ska kunna ta sig till huvudsidan. Nu är den lilla YLE-symbolen i vänstra sidan av balken lite för anonym för att man ska inse att klicka på den för huvudsidan. Inte heller kan man navigera mellan de olika avdelningarna (sport & lokalt). Det här är ett amatörmässigt misstag. Skyll inte på utrymmesbrist. De rymdes på den gamla sidan. Om ni inte får det att rymmas på den nya, betyder det att ni gjort en sämre och inte en bättre webbsida, och då måste ni helt designa om den.

3. Överskådlighet. Om man nu vill hitta nåt speciellt, måste man scrolla nåt infernaliskt, och det är svårt att avgöra vad som är nyhet och vad som är programpuff. Borde finnas klara och utförliga genvägar.

4. Nyhetssida/reklamsida. Den allra största majoriteten har säkert gått in på Svenska Yles webbsida för nyheternas skull. En enkel länk som skulle separera puffar och reklamer från nyheterna borde finnas.

Jag ser att det kommer förbättringar hela tiden, så jag litar på att ni fixar det här! Tack för öppenheten och kommunikationen! Uppskattas stort!

Inlagt av

Int vare heje ti naa ! Orkar inte längre "söka i blindo" på dessa sidor. Kollar kanske om nån månad ifall nåt hänt. Återgår till förskräckliga aftonbladet/expressen/DN eller så BBC och DW ! Hemmaplanet sköts via inkompetenta MTV3 !
Tack för mig !

Inlagt av

Tyvärr är de nya sidorna en stor besvikelse. Det blev ju inte bättre, det blev sämre. Tycker inte heller om de stora fonterna och de vita tomrummen på sidorna. Scrollandet känns jobbigt - lite verkar det som om man gjort sidorna med tanke på folk med synproblem. Det är också småkrångligt att hitta de regionala nyheterna. Inbillar jag mig, eller ÄR innehållet också "tunnare" än tidigare, med kortare och mer innehållslösa texter? Får en känsla att det här är ett led i "utvecklingen" mot mera flabbigt babbel och fnissiga barnsligheter typ Morgonöppet. Är det verkligen det här vi vill ha? För min del prioriterar jag nyheter och fakta i stället för underhållning, flams, fniss och flum, både i radion och på webben.

Inlagt av

Den responsiva designen tycks inte riktigt fungera på iOS eller Anddroid-telefoner. Växlar man telefonen mellan stående och liggande blir sidan snart "för bred". Detta både på iOS 5.1 (iPhone 4S) och Android 2.3.3 (Samsung Galaxy S+).

Problemet med inbäddade ljudfiler är att pausknappen inte fungerar, då man väl startat ljudfilen går den inte att stänga av utan att klicka sig till någon annan webbsida. Här en exempelsida: http://svenska.yle.fi/artikel/2012/05/02/varfor-firar-vi-forsta-maj då man väl klickat igång intervjun går den inte att stänga av. Klickar man på paus-knappen börjar den bara om. Detta åtminstone på Mac (OS 10.6.8) och Safari (5.1.5), Firefox (12.0) eller Camino (2.1.2). I Safari och Firefox ser dessutom lådan med ljudfilen annorlunda ut än i Camino. I de två förstnämnda visas inte strecket som visar hur långt man är i ljudfilen.

Zoomingen du skriver om beror på följande buggen i iOS http://filamentgroup.com/examples/iosScaleBug/

Det finns lösningar med javascript för att lösa det, men den ger ingen egentlig vinst, för så fort användaren rört på sidan så mycket att zoomingen aktiverats börjar den betee sig så som du beskriver. Vi tyckte att det var viktigare att tillåta zooming, än att stänga av den för att buggen i fråga inte skall uppstå.

Har ingen Samsung Galaxy S+ att testa på just nu, men gissar det är ngt liknande med den. I Samsung Galaxy Tab 10.1 och HTC Sense är det inget problem.

Gällande Arenan så kan jag bekräfta problemet. Teamet som jobbar med Arenans förnyelse känner till problemet.

Inlagt av

Det skulle lösa mångas problem o. önskningar med en lång "översiktslista" med alla nyheterna på högra( helst) eller vänstra sidan av "rutan", den skulle rymmas helt bra.

Hej, det finns en Nyhetsöversikt-länk under blocket "De senaste nyheterna" som hittas längst uppe till höger i desktop-versionen av sidan. Länken leder till en nyhetsöverblick där nyhetsartiklar listas i kronologisk ordning.
Mvh, Micke Hindsberg. Konceptutvecklare, svenska.yle.fi

Vi har inte gömt ekonomisidorna. Vi försöker göra de intressanta ekonomi-artiklarna synliga och lätta att hitta. Som det är nu räcker våra muskler inte till för att göra en specialiserad ekonomi-sida. Därför väljer vi att samla ekonomi-artiklarna på en sida som man hittar om man klickar på en ekonomi-artikel.

Inlagt av

Hej!
Min fråga har antagligen redan besvarats via Pamelas fråga här (26.4), men jag vill ändå föra fram min åsikt. Jag tror inte alls att det är bra att ha ett texttelegram UTAN att det där genast under finns en länk till ljudet. Hela poängen med Yle är ju ljud och bild! Annars kan man ju läsa telegrammen på olika tidningars webbplatser. Tyvärr är Yle-telegrammen dessutom ofta svåra att förstå om man inte hört intervjusnutten, inte så välskrivna, alltså.
Dessutom när man länkar till facebook el dylikt (vilket ju är en viktig kanal för att sprida nyheter) så känns det jäkligt dumt att länka nåt utan ljud eller bild.
Om det finns flera, kanske längre versioner, kan man gå till Arenan och lyssna på dem då, men NÅNTING måste det finnas i nära anslutning till texten.
Tänk om här, snälla!

Inlagt av

Inser nu att Pamela (26.4) fråga nånting annat än det jag ville föra fram. Så strunta i att jag trodde att jag redan fått svar.

Inlagt av

Förutom att de här nya sidorna är röriga, inte överskådliga kan jag inte förstå varför vissa texter ska vara kvar hur länge som helst. T.ex.på den västnyländska sidan finns nästan en månad gamla texter kvar. Vissa nyheter försvinner däremot väldigt snabbt även om de har väckt en viss debatt.

 • Flyktinglägret Idomeni tömt

  Som mest fanns 12 000 asylsökande i Idomeni.

  Den grekiska polisen har nu evakuerat alla från det inofficiella flyktinglägret i Idomeni, rapporterar nyhetsbyrån AFP. Evakueringen började i tisdags och då fanns där 8 000 asylsökande.

 • Tuff tävlan mellan anfallarna om tre World Cup-biljetter

  Sebastian Aho och Patrik Laine tänkbara World Cup-spelare.

  Sebastian Aho och Patrik Laine övertygade i VM och gjorde inte jobbet lättare för ishockeylandslagets chefstränare Lauri Marjamäki som på fredagen ska ta ut tre anfallare till höstens World Cup-turnering.

 • Smedsby torg blir "Smedsby Stjärna"

  Kortsholm utsåg vinnare i tävling för hybridkvarteret.

  Hybridkvarteret i Smedsby centrum blir Smedsby Stjärna. Korsholms utvecklingssektion utsåg på torsdagen vinnaren i koncedpttävlingen för att skapa ett hybridkvarter i Smedsby centrum.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes

 • Sjundeå Cup 2016 i bilder

  Se Sjundeå Cup i bilder och delta själv #sjundeåcup2016.

  Dela dina bästa stämningsbilder, avgörande matchögonblick och minnesvärda stunder via #sjundeåcup2016.

 • Reuters: Förhandlingar mellan TVO och Areva avbrutna

  Förhandlingarna gäller miljardersättningar.

  Det franska kärnkraftsbolaget Areva har avbrutit förhandlingarna om ersättningar med Industrins Kraft, TVO, berättar nyhetsbyrån Reruters. Vid TVO säger man att parterna redan hade kommit nära en lösning då Areva drog sig ur förhandlingarna.