Hoppa till huvudinnehåll

Inget VM för Bergenheim

Skadad Bergenheim uteblir från VM. Sean Bergenheim Bild: Yle sean bergenheim

Sean Bergenheim kommer inte att delta i hemma-VM i ishockey om en vecka. Bergenheim skadade sig i den sista kvartsfinalmatchen mot New Jersey Devils.

Bergenheims Panthers föll ut ur Stanleycupslutspelet i den sjunde och avgörande matchen mot New Jersey Devils. I samband med matchen skadade Bergenheim sin fot och kan därmed inte delta i VM.

Bergenheim noterades i grundeserien för 23 poäng i 62 matcher, medan han i slutspelet stod för 3+3=6 i sju matcher.

Kommentarer

 • Väyrynens euroinitiativ kritiseras

  Beska åsikter på utskottsmöte.

  Ett utträde ur eurozonen kan kräva ett utträde ur hela EU och ändringar i EU:s grundfördrag. Det var kontentan då riksdagens grundlagsutskott höll ett öppet möte på tisdagen och hörde sakkunniga. På agendan stod medborgarinitiativet om att ordna en folkomröstning om Finlands medlemskap i euroområdet.

 • Alva Forsius fick staty i Borgå

  Grundade stadens första bb och förstahem.

  Forsius grundade stadens första förlossningssjukhus och ett förstahem för unga ensamstående mammor. Statyn står på det gamla sjukhusets gård.

 • På Utö skiner solen skönt

  Sydligaste och soligaste bebodda ön i Finland.

  Ön Utö i Skärgårdshavet är Finlands varmaste ö. Det är Finlands sydligaste bebodda ö, och är också den soligaste, säger Yles meteorolog Anne Borgström.

 • Snart säljer Sjundeåmack bränsle igen

  Siuntion Löpö ja Lounas sålde bensin senast i maj 2014.

  Servicestationen vid Lappersvägen i Sjundeå börjar sälja bränsle igen efter en paus på två år. Nu gäller det bara att få bränslepumparna på plats så kan vi sätta i gång med försäljningen säger Ilkka Alander, en av ägarna till Siuntion Löpö ja Lounas.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport