Hoppa till huvudinnehåll

Orienteringstävling lockar tusentals till Sibbo

Orienterinskontroll
Arrangörerna måste akta Sibbo storskogs natur. (Arkivbild) Orienterinskontroll Bild: YLE

Finn-Spring tävlingen är den största tävlingen på vårsäsongen för orienterare och hela finska tävlingseliten och en stor del av andra aktiva deltar.

Evenemanget är en stor utmaning för Sibbovargarna, men föreningen har erfarenhet från att ha arrangerade samma tävling för 10 år sedan. Sammanlagt har 250 arrangörer engagerats.

Den sena våren och den snörika vintern har betytt tilläggsjobb för arrangörerna. All parkering sker i Söderkulla och Landbo, varifrån det ordnas transport till tävlingscentralen.

Världsstjärnor som Minna Kauppi kommer att vara på plats.

Tävlingen gås till en stor del i nationalparken Sibbo storskog. Vissa områden är förbjudna för tävlarna och måste kringgås. Arrangörerna måste också sprida ut orienterarna över ett större område för att slitaget på skogen inte ska bli för stor.

Kommentarer

 • Jari-Matti Latvala i elden vid Svenska Rallyt 2016.

  Fredagen en mardröm för Latvala i Sverige

  Flera tekniska problem ledde till att finländaren avbröt.

  Redan på dagens första specialsträckan skadades bilens drivaxel och på den sista gav också fjärdringen vika. Det blir ingen fjärde seger i det svenska VM-rally för Jari Matti Latvala.

 • Jouko Ahonen

  Sade själv upp sig - kräver nu ersättning för uppsägning

  Ersättningen kan stiga till 180 000 euro.

  Pappersförbundets tidigare ordförande Jouko Ahonen stämmer Pappersförbundet inför rätta. Ahonen kräver förbundet på ersättning för uppsägning. På Pappersförbundet är man förvånad eftersom Ahonen avgick från förbundet år 2011.

 • studenbladet

  Studentbladets framtid hotad

  Pengarna slut, avgörande beslut fattas i april.

  Det är möjligt att Nordens äldsta studenttidning Studentbladet lever sin sista vår. Två studentkorporationer har dragit sig ur och det finns inte längre pengar för att ge ut tidningen.

Läs också

Nyligen publicerat

 • Borgå tingsrätt

  Man åtalas för dråp i Fredsby

  Dådet skedde i Fredsby i Lovisa i höstas.

  Brottsrubriceringen är dråp i det fall där en man blev skjuten i Fredsby i Lovisa i oktober. Fallet behandlas i Östra Nylands tingsrätt på onsdag.

 • Två hockeyklubbor och en puck i solnedgång

  Hunters ordförande: ”Vi bjuder på fin ishockey”

  Borgålaget Hunters är klart för playoff i Finlandsserien.

  Borgålaget Hunters har flyt i ishockeyns Finlandsserie. Trots att fyra gruppspelsmatcher återstår är det redan klart att laget har tagit sig vidare till playoff.

 • bil trotsar avstängd väg på sannäsvägen i borgå 12.02.2016

  Bilister trotsar avstängd väg i Borgå

  Illbyån har svämmat över Sannäsvägen i Borgå.

  Sannäsvägen i Borgå är avstängd på sträckan Illby-Borgå motorväg på grund av att delar av vägen ligger under vatten. Bilisterna trotsar körförbudet och tar sig igenom det översvämmade vägpartiet.