Hoppa till huvudinnehåll

Iran återupptar kärnsamtal i maj

Bild: EPA / Abedin Taherkenareh iaea,iran,kärnvapen

Iran återupptar sina samtal med FN:s atomenergiorgan IAEA den 13 och 14 maj, uppger Irans sändebud vid IAEA, Ali Asghar Soltanieh, till den statliga nyhetsbyrån IRNA.

Enligt Soltanieh vill Iran visa att kärnkraftsprogrammet enbart har fredligt syfte.

Västmakterna misstänker att Iran vill utveckla kärnvapen.

Den förra samtalsrundan i februari ledde inte till något resultat. IAEA, som har högkvarter i Wien, har ännu inte kommenterat det iranska beskedet.

(Reuters, AFP)

Kommentarer

 • Kaj Kunnas har drabbats av hjärninfarkt

  En lång sjukledighet väntar Yles sportjournalistprofil.

  Yle Sportens långvarige medarbetare och Yle Urheilus nuvarande redaktör Kaj Kunnas har drabbats av en hjärninfarkt. Nu väntar en lång sjukledighet.

 • Professor Jäntti bekymrar sig för den akademiska yttrandefriheten

  Hur kritiska är forskarna när regeringen skär i anslagen?

  Professor Markus Jäntti vid Helsingfors universitet bekymrar sig för den akademiska friheten. Staten skär ner på universitetens anslag, och universiteten förverkligar samvetsgrant sparprogrammen. Måste den kritiska professorn vara rädd för samtal från ministerierna som kräver mer positivt tänkande?

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes

 • Sverige sade ja till värdlandsavtal med Nato

  Vänsterpartiet motsätter sig avtalet.

  Sveriges riksdag har sagt ja till ett värdlandsavtal med Nato. Avtalet innebär att det är möjligt för Nato att basera styrkor, helikoptrar flygplan och fartyg på svenskt territorium om det kommer en inbjudan från den svenska regeringen.

 • Oroliga flyktingar lämnar misären i Idomeni

  Som mest bodde nästan 15 000 personer i lägret.

  Evakueringen av det enorma flyktinglägret Idomeni har hittills gått lugnt till, men en oviss framtid väntar dem som nu lämnar lägret. Johanna Haddad från Läkare utan gränser beskriver förhållandena i lägret som omänskliga.

 • Ukrainska helikopterpiloten är hemma igen

  Fångutväxling mellan Ukraina och Ryssland ett faktum.

  Det har skett en viktig fångutväxling mellan Ukraina och Ryssland. Den ukrainska helikopterpiloten och nationalhjälten Nadija Savtjenko har återvänt hem.