Hoppa till huvudinnehåll

The Punk Syndrome vann pris i Schweiz

Bild: Eucrea

Den inhemska dokumentärfilmen The Punk Syndrome, eller på finska Kovasikajuttu, har fått pris på filmfestivalen Visions du Réel i Nyon i Schweiz.

Filmen, som har regisserats av Jukka Kärkkäinen och J-P Passi belönades med juryns specialpris på 10 000 schweiziska francs, eller omkring 8 000 euro.

Priset ges till den mest innovativa filmen på festivalen.

The Punk Syndrome handlar om fyra utvecklingsstörda som bildar en egen punkgrupp. Juryn kallar filmen en hyllning till livsglädjen, som flödar av värme och humor.

Filmen har premiär i Finland den 4 maj.

Läs också

Nyligen publicerat

 • Päivi Storgård undervisar asylsökande i Strömfors.

  Päivi Storgård: Det är bara att gå och säga Morjens!

  Päivi Storgård lär asylsökande finska och svenska

  När författaren Päivi Storgård fick 60 stycken asylsökande som sina grannar i Strömfors gick hon och knackade på. Idag är hennes kurs i finska veckans höjdpunkt för en handfull oerhört motiverade afghanska unga män.

 • Caruna

  Skatteplanering upprör statsministern

  "Skatt ska betalas i det land där vinsten uppstår."

  Statsminister Juha Sipilä är upprörd över uppgifterna om att också Statens pensionsfond äger en del av eldistributionsbolaget Caruna, via ett mycket invecklat skatteparadisarrangemang.

  3
 • hälsocentralen i hangö

  Hangö privatiserar sannolikt läkarmottagningen

  Läkarläget på hälsocentralen är akut.

  Hangö har med ljus och lykta letat efter läkare till hälsovårdscentralen. Istället för ett lapptäcke av hyrläkare föreslår grundtrygghetsdirektören Elisabeth Kajander nu att ett enda privat företag kunde ta över skötseln av hälsovårdscentralens läkarmottagning.

  1
 • gravid kvinna undersöks

  Nytt zikavirusfall i Finland

  Personen hade smittats i Latinamerika.

  Finland har fått sitt andra fall av zikavirus. MTV3:s nyheter berättar att den person som drabbats har fått smittan i Latinamerika, och hen hade uppsökt vård på grund av sina symptom.

  1