Inomhusluften åtgärdas i Axxell under sommaren

Ett fint betongdamm på alla maskiner i Axxells nya metallverkstad i Karis
Den dåliga inomhusluften i Axxell i Karis kommer att åtgärdas under sommarmånaderna. Ett fint betongdamm på alla maskiner i Axxells nya metallverkstad i Karis Bild: YLE/Marga SandströmFörra veckan berättade YLE Västnyland om att det finns olika problem i Axxells nybyggda fastighet i Karis.
Bland annat har det varit fråga om fuktproblem och dålig inomhus luft.
Nu vill fastighetsbolagets vd Joakim von Bergmann bemöta kritiken.

Enligt Bergmann är inomhusluften den största olägenheten i fastigheten.
Problemet är betonggolvet i Axxells B-hus, där bland annat metallverkstaden och husbyggnadslinjen verkar.
Bergmann anser att golvets ytbeläggning har brister, vid slitage så utsöndras ett fint betongdamm som lägger sig överallt i hallen.

Dammet kan ge symtom som snuva och om man utsätts för långvarig exponering kan det torka ut slemhinnorna.

Joakim von Bergmann
Joakim von Bergmann Joakim von Bergmann Bild: YLE/Marga Sandström

Men efter sommarlovet kommer man att ha åtgärdat olägenheterna med inomhus luften, säger Joakim von Bergmann, vd för fastighetsbolaget Kustregionens utbildningsfastigheter.

Kommentarer

Inlagt av Gurka (ej verifierad)

Intervjun var ju nästan på gränsen till satir. Hur kan någon som är chef för ett bolag som just betalat 25 miljoner för en byggnad stå och försvara all byggnadsfel? Att det skulle ha kostat DUBBELT att få felfritt? Skylla på dålig arkitektur och att man inte kan åka Ferrari till Snappertuna på vintern pga. dålig vägskötsel. Att det inte är någon fara då det regnat in i konstruktionerna som man måste borra hål för att torka? Att internaten i Ekenäs inte kunde byggas utan fuktproblem för att Finland har ett dåligt klimat. Hur kan denna människa fått denna position????