6000 anmälda på Facebook - 20 dök upp

Bild: YLE/Sandra Suominen

En av de konstigaste flashmobbar vi hört talas om hölls idag i Helsingfors: den officiella ES-dagen.

Närmare 6 000 människor hade anmält sig till flashmob-evanemanget som ägde rum på järnvägsstationen i Helsingfors idag. Klockan 11.30 skulle alla vara samlade under tidtabellerna, där de samtidigt skulle öppna och njuta av energidrycker.

Det visade sig att drygt tjugo människor dök upp på platsen, medan åskådarnas mängd var dubbelt så stor. En hel låt dedikerad till drycken spelades upp på hög volym medan energidryckerna högtidligt korkades up. Det tog inte länge innan den första vakten var på plats.

Tillverkaren av drycken verkade inte inblandade utan tydligen var flashmobben en spontant hyllning till produkten som uppnått något slags kultstatus.

Publicerad . Uppdaterad