Hoppa till huvudinnehåll

Vem vill du se som SFP-ordförande?

Carl Haglund och Anna-Maja Henriksson
Carl Haglund och Anna-Maja Henriksson Bild: callehaglund.fi, Jan Strandstrom

Vi gör ett experiment. Ett enkelt experiment som kan lyckas om du bidrar.

Det vi vill är att sammanställa data om vem som stöder vilka kandidater i SFP:s ordförandeval. Det här lyckas om tillräckligt många tar kontakt och lämnar några enkla uppgifter.

Vi vill att du berättar hur gammal du är, var du bor och vem din kandidat är. Vill du vara med kan du fylla i formuläret här eller skicka de här uppgifterna till Just nu.. Du kan också skriva in svaren i en kommentar efter den här artikeln. Om experimentet lyckas kan vi snart visa hur stödet för kandidaterna ser ut i vårt avlånga Svenskfinland.

Uppdaterad: Här kan du se resultatet av experimentet

Kommentarer

Inlagt av Calle Anka (ej verifierad)

Gärna Calle, Calle har bra god erfarenhet och känner till det stora livet från Bryssel. Att välja en kvinna bara för att det "är på tiden" är lite naivt. Ordförande skall väljas enligt de bättre egenskaperna som kan leda partiet in till bättre resultat och det tror jag Calle kan göra. Anna-Maja är bra men nu skall vi välja en ordf. som faktiskt har bättre chanser att leda partiet.

25, Raseborg och stöder Calle

Inlagt av mommo (ej verifierad)

Henriksson blir bäst som ordförande just nu.
Calle är ju jättebra i Bryssel och Strasbourg!

Inlagt av Toffe (ej verifierad)

Jag tror att det är nu dags för Sfp att föryngra sig och välja Calle Haglund till ordförande. En stor del av de andra partierna har redan gått igenom denna process. Calle har en bred erfarenhet av politik och just det kunnande som behövs, alltså metropolpolitik. Han har varit aktiv i Esbo och även mycket synlig där. Dessutom har han fått positiv synlighet i även finska medier i.o.m. europaparlamentet. Sfp behöver en ordförande från Nyland för att vända den starkt nedåtgående trenden vi haft i riksdagsval i Helsingfors och Nyland.

Inlagt av Realist (ej verifierad)

Jag tror att Calle lättare kan vända SFP:s skuta som skulle uppskattas av folkmajoriteten och även SFP:are som börjar dra sig till andra mer ideologiska partier.
Calle har ett brett nätverk, de flesta finskspråkiga som får honom övertygad om att det är lönlöst att propagera för obligatorisk svenskundervisning i finska skolor.
Anna-Maja lyssnar till folket och är dessutom en envis österbottning, ger sig inte! Finnarna ska lära sig svenska punkt och slut.

Inlagt av Jussi (ej verifierad)

Anna-Maja blir en bra ordförande.Vi behöver en som brinner för uppdraget framom en som är ute efter synlighet.

Inlagt av En (ej verifierad)

Anna-Maja Henriksson till ordförande.
Låt delegaterna välja utan påtryckningar och lobbande från bakgrundskrafter.
Låt oss visa att partidagen klarar av att välja en ordförande som inte är utsedd
till ordförande flera år i förväg.

Inlagt av Knut-Axel Kardan (ej verifierad)

Spelar ingen större roll. Så länge någon av de här EU-kommunisterna är ordförande får SFP inte min röst. Sparka ut fjantarna i rännstenen och kom med något bättre.

Inlagt av Åke (ej verifierad)

Dax för en kvinnlig ordförande. Calle hinner tids nog även bli ordförande, men hans tid är inte ännu.

Inlagt av Roger (ej verifierad)

Det är INTE dax för kvinnlig ordförande, utan dax att igen få en bra och karismatisk person som verkligen har intelligens, mod och visioner. Har ofta tidigare helhjärtat stött kvinnliga kandidater i en massa olika sammanhang men måste tyvärr säga att när det sedan riktigt har gällt,d.v.s när beslut skall fattas och åsikter spikas, resultat åstadkommas så då har min kvinna i ärendet svikit det förtroende som getts- resultaten har varit magra. Så jag ser helst att man bortser från könet vid valsituationer, isynnerhet som någonslags merit.

Inlagt av Gäst (ej verifierad)

Fråga er först inom SFP om ni vill stå upp för svenskan i alla lägen. Om inte kan ni lika gärna lägga ner partiet nu inkommande partidag. Svenskan är kittet - sen måste vänsteråsikter och mittenåsikter börja få inflytande på politiken också. Du kan SFP t o m växa!

 • Debatt: Ska vi avreglera vården?

  I Slaget efter tolv diskuterar rådgivaren Bo-Erik Ekström och forskaren Johannes Kananen regleringen av vården. Är det dags att införa större valfrihet för kunderna? Och vad skulle mer konkurrens inom vården betyda rent konkret?

  1
 • Thorbjörn Warin trivs på spelbolaget Grand Cru.

  Är det här Finlands nästa spelframgång?

  Framtidsutsikterna är goda för den finländska spelbranschen, som väntas fortsätta växa kraftig också i år. Finlands drygt tvåhundra spelbolag sysselsätter redan över tvåtusen personer och rekryterar ständigt fler. Men konkurrensen blir allt hårdare i spelbranschens nya Mecca.

  1
 • Mycket träd, lite skog?

  Finland är ett land med mycket skog, men ändå är skyddet av skog satt på undantag. Är det här en bild som stämmer överens med verkligheten? Svaret varierar beroende på vem man frågar.

  1
 • Indien allmän vy

  Utnyttjande inte alltid människohandel

  Finland har fått sina första domar för människohandel så sent som förra året. Framförallt gäller det arbetsrelaterad människohandel. Offer för människohandel finns mitt ibland oss - också här. Men alla utnyttjade har inte blivit offer för människohandel – det migrationsrelaterade utnyttjandet är ett randfenomen som kan vara ännu vanligare.

  1