Hoppa till huvudinnehåll

Om att fira S:t Patrick's day

Bild: Yle/Nina Bergman

I och med att världen verkar krympa sprider sig olika fenomen allt snabbare. För några år sedan var det knappt någon hos oss som kunde tänka sig att vi också skulle börja fira S:t Patrick's Day.

Men det här firandet den 17 mars verkar vara på kommande. I vår serie med folkloristikstuderande vid Åbo Akademi har Johan Bergman tagit reda på vem denne S:t Patrick riktigt var.

Av Maud Stolpe.

Kommentarer

 • Eldupphör i Aleppo

  Striderna ska avblåsas för 48 timmar.

  Den syriska regimen meddelar att den tänker respektera det två dagar långa eldupphöret i Aleppo. USA och Ryssland arbetade fram beslutet om en paus i striderna på onsdagen.

 • Konsten tröstar i kristider

  Professor Henrik Meinander om konstens roll i kriser.

  Konstnärer har fått tolka folkets känslor i goda tider och dåliga. Särskilt körsången har varit viktig i kristider, säger historikern Henrik Meinander.

Läs också

Nyligen publicerat

 • Invandrarbarn får oftare adhd-diagnos

  Diagnosen är fem gånger vanligare än för andra barn.

  Diagnosen är fem gånger vanligare bland invandrarbarn än för andra barn i Finland. Särskilt barn vars föräldrar kommit från utvecklingsländer har en större andel adhd-diagnoser.

 • Ny skärgårdsfestival turnerar i Åboland

  SkäriOpen ordnas 14 maj som en start på sommarsäsongen.

  SkäriOpen ordnas den 14 maj som en start på sommarsäsongen, där skärgårdsföretag, hantverkare och föreningar från Iniö till Pargas kommer att vara med.