Hoppa till huvudinnehåll

SS: Städerna på väg att förbjuda supande i lekparker

Bild: YLE/ Bettina Aspfors

Städerna är på väg att förbjuda alkoholdrickande på lekplatser, skriver Savon Sanomat. Polisen i norra Savolax har hittat en brist i ordningslagen angående lekparker .

Enligt ordningslagen är det tillåtet att dricka alkohol i samband med en picknick eller liknande i parker, men i lagen nämns det inte att drickandet skulle vara förbjudet på lekplatser avsedda för barn. Det innebär att lagen ger utrymme för tolkning.

Bland annat i Kuopio kommer det att sättas upp särskilda förbudsskyltar i lekparkerna eftersom ordningslagen inte uttryckligen förbjuder supande i lekparker.

Enligt polisen är alkoholdrickandet i lekparker ett problem i de större städerna. Ungdomar använder lekparkerna sent på kvällar och nätter och lämnar flaskor och skräp efter sig.

Kommentarer

  • Tyska pojkar sprängs i bitar

    Under sanden är en drabbande film om grymhet och omsorg.

    Det dansk-tyska krigsdramat Under sanden är en drabbande film om grymhet och omsorg, skriver Viktor Granö.

  • Hård kamp om arbetaren på första maj

    Alla politiska partier tycker sig representera arbetaren.

    På veckoslutet firas valborgsmässoafton och första maj, det finländska arbetets dag. Inte på länge har kampen om arbetaren och hens ställning i samhället gått så het som nu. Regeringen och oppositionen uppger sig båda stå på det finländska arbetets sida.

Läs också

Nyligen publicerat