Hoppa till huvudinnehåll

Tieto säger upp hundratals i Finland

Tieto Oyj Bild: (C)2008, studio jari h/Tieto

IT-bolaget Tieto minskar sin personal med 500 anställda i Finland. Samarbetsförhandlingarna som inleddes i mars har nu avslutats.

I mars meddelade Tieto om sina planer att skära ned på personalen. Då uppgav Tieto att sammanlagt 1 300 anställda sägs upp, av dem 500 i Finland.

I dag uppger Tieto att bolaget säger upp högst 410 personer i Finland, och ytterligare 90 jobb försvinner på naturlig väg, bland annat genom pensioneringar.

Personalminskningen verkställs före årsskiftet.

(Yle Nyheter)

Kommentarer

 • Leicester vann Engelska ligan

  Mästerskapet betraktas som en sensation.

  Fotbollsklubben Leicester har vunnit den Engelska ligan eller Premier League. Mästerskapet var det första sedan laget grundades för 132 år sedan och segern betraktas som en sensation eftersom Leicester inte kan tävla finansiellt med de stora klubbarna i ligan.

 • Pargasrestaurang utsatt för ofog

  Pizzerians fönster har krossats upprepade gånger.

  I flera repriser har en pizzeria i Pargas blivit utsatt för skadegörelse. Senaste veckan krossades flera fönsterrutor och tidigare fick en av de anställda en sten kastad mot sitt huvud.

 • Åländska skärgårdskommuner redo för flyktingar

  Nagu modell då landets minsta kommuner välkomnar flyktingar.

  Ingen kommun är för liten för flyktingar, så tänker man i Ålands skärgård där några av de minsta kommunerna bäddar för kvotflyktingar. Nagu har fått vara modell för lyckat integrerande.

Läs också

Nyligen publicerat