Hoppa till huvudinnehåll

Goda framtidsutsikter för företag i Österbotten

Bild: Yle arbete,gnistor,industri,metall,svetsa

43 procent av företagen tror att omsättningen kommer att förbättras under de kommande tre månaderna jämfört med samma tid förra året. Industrins orderstock har också förbättrats rejält visar en undersökning som Österbottens handelskammare har gjort.

Den allmänna stämningen inom olika branscher har stabiliserats och regionalt sett har stämningen förbättrats mest i Jakobstadregionen. Där uppfattas stämningen som optimistik i 26 procent av företagen medan 15 procent anser att stämningen är pessimistik.

Antalet företag som kommer att rekrytera personal är just nu tre gånger fler än de som kommer att säga upp personal.

Kommentarer

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten

 • Man försvunnen i Pedersöre

  Flygplan hjälper i sökandet.

  En 84-årig man har försvunnit från Lappfors i Pedersöre. Utöver polisen deltar ett trettiotal frivilliga i sökandet. Gamlakarleby flygklubb skickade upp ett plan.

 • Hbl delas ut med dagsposten

  Ingen morgontidning i Österbotten.

  Hufvudstadsbladets österbottniska prenumeranter får inte längre sin tidning till morgonkaffet på vardagarna. Lördagens och söndagens tidning delas ut först på måndag, förutom i Vasa med omnejd.

 • Rullskidbana i Vörå fick understöd

  En bana för regionens skidåkare.

  Regionförvaltningsverket beviljar åtminstone 100 000 euro för byggandet av en rullskidbana i asfalt i Vörå. Projektets koordinator hoppas på byggstart i höst.