Hoppa till huvudinnehåll

IAEA-inspektör död i bilolycka i Iran

En sydkoreansk kärnkraftsinspektör har omkommit i en bilolycka i Iran. Sydkoreanen arbetade för det internationella atomenergiorganet IAEA.

Iranska medier uppger att bilen välte i olyckan som skedde nära ett reaktorbygge i Khondab i centrala Iran. En slovakisk kärnkraftsinspektör uppges också ha skadats i bilolyckan.

(AP, AFP)

Kommentarer

 • RK:s Caroline Haga: Det viktigaste är att hjälpa

  Haga arbetar bland flyktingar i Grekland.

  Finländaren Caroline Haga från Röda Korset har arbetat med flyktingar i Grekland i flera månader, bland annat i flyktingläger i Atén och Idomeni. Hon beskriver situationen som bedrövlig.

 • Demonstranter tuttade eld på polisbil i Pyhäjoki

  Aktionen var planerad enligt polisen.

  Läget har skärpts kring antikärnkraftsdemonstrationerna i Pyhäjoki. I torsdagens demonstration sattes enligt polisens uppgifter en polisbil i brand på eftermiddagen och demonstranterna kastade sten på polisen.

 • ÅST:s pjäser kan nu sändas världen runt

  Först i Finland: ny teknik möjliggör samarbete.

  Åbo Svenska Teater har installerat en ny ljusfiberkabel som möjliggör samarbete också över gränserna. Det är den första gången något liknande är möjligt i Finland, berättar teaterchef Dick Holmström.

Läs också

 • Fem påståenden om övervikt

  En överviktig person är inte automatiskt ohälsosam.

  När det gäller övervikt finns det en massa motstridig information överallt och de flesta har en åsikt om ämnet, men vad vet vi egenligen? Vi bad Kirsi Pietiläinen, som forskar i fetma vid Helsingfors universitet, att ta ställning till fem vanliga påståenden om fetma.

 • Succémorgons turistbyrå: Karis

  Sagt om Karis: Jo nej, itt e det så hurja tarkka int!

  Turistbyrån lät denna gång de lokala förmågorna tala för sig själva och det blev en enastående hyllning till alla dem som inte har alla mumin i dalen. I Karis är det inte så hurja tarkka, man är välkommen ändå!

Nyligen publicerat

 • Estland: Ryssland respekterar inte neutralitet

  "Styrka och enighet är ett språk Moskva förstår"

  Finland och Sverige kommer knappast att kunna åberopa neutralitet om Ryssland och Nato hamnar i konflikt, säger en talesman för den estniska underrättelsetjänsten. Estland rekommenderar Natomedlemskap för sina grannar med motiveringen att styrka och enighet är ett språk som förstås i Moskva.

 • Läkare utan gränsers sjukhus bombat i Aleppo

  Tiotals människor har dödats det senaste dygnet.

  Tiotals människor har dödats i attacker mot Aleppo det senaste dygnet. Internationella Rödakorskommittén varnar för att den syriska staden står på randen till en humanitär katastrof.