Hoppa till huvudinnehåll

Karleby ger tusen euro åt Torsten Borg

torsten borg Bild: MTV3 / Niklas Kanervo

Karleby stad uppmärksammar de unga Karlebybor som lyckades väl i Idols och The Voice of Finland-tävlingarna.

Torsten Borg blev trea i Idols och Jesse Kaikuranta var en av de fyra bästa i The Voice of Finland. De får nu varsitt stipendium på 1 000 euro av staden.

Kommentarer

 • Svenska säkerhetspolisen återgår till normalläge

  Finns inte längre behov av stabsläge.

  Den svenska säkerhetspolisen Säpo avbryter det så kallade stabsläget, skriver svenska medier. Säpo och den svenska centralkriminalpolisen höjde den interna beredskapen förra veckan.

 • Elina Sorainens keramikugn överraskar varje gång

  Pernåkeramikern Elina Sorainen öppnar sin keramikugn.

  Pernåkeramikern Elina Sorainen tillsammans med kollegerna Pia Vuorinen och Ritva Tulonen överraskas varje gång av vad som kommer ut ur keramikugnen.

 • Kantarellen - skogens guld och snapsglas

  "Kantarellen är vår mest populära matsvamp."

  Den lyser klar och gul mellan löven som fallit från de omgivande träden i skogsdungen, den som ingen annan vet om. Favoritplatsen är hemlig för alla andra utom släktens medlemmar och skogens invånare. Kantarellen kallas skogens guld och det är med respekt men stor iver vi plockar den med oss hem.

Läs också

Nyligen publicerat

 • #minkör: Min röst passar in i helheten

  Astrid Nikula skriver om det roliga med att sjunga i kör.

  Jag sjunger i kör för att jag tycker att det är roligt att sjunga. Jag lever absolut inget medelklassliv med städa på fredag och älgstek på söndag.

 • Här pumpar man liv till takten av Bee Gees

  Massåterupplivning på Vasa torg på tisdagen.

  På måndag inleds en hjärt- och lungvecka i Vasa men på tisdagen tjuvstartade veckan med att en grupp studerande samtidigt demonstrerade tryckåterupplivning på dockor vid torget.

 • Svenfors: Påbörja upphandling av vården

  Processen borde inledas före semestrarna.

  Kommunerna i Jakobstadsregionen borde starta en upphandlingsprocess kring social- och hälsovården med privata aktörer redan före semestrarna. Det säger kommundirektör Stefan Svenfors i Pedersöre.

 • Finländska mästaren Kankaanperä till Sport – Newton lämnar

  Försvararen Markus Nordlund är också klar för Sport.

  Hockeylaget Sports intensiva aktivitet på spelarmarknaden fortsätter. På tisdag gjorde klubben klart med försvararna Markus Kankaanperä och Markus Nordlund, medan man rev kontraktet med Jake Newton.