Hoppa till huvudinnehåll

Karleby ger tusen euro åt Torsten Borg

torsten borg Bild: MTV3 / Niklas Kanervo torsten borg

Karleby stad uppmärksammar de unga Karlebybor som lyckades väl i Idols och The Voice of Finland-tävlingarna.

Torsten Borg blev trea i Idols och Jesse Kaikuranta var en av de fyra bästa i The Voice of Finland. De får nu varsitt stipendium på 1 000 euro av staden.

Kommentarer

 • Expert sågar svenskt World Cup-val: VM inte värt ett dugg …

  Enligt Sportbladets hockeyexperter saknas VM-målkungen.

  Sverige ställer upp med ett oerhört namnstarkt lag i höstens World Cup. Enligt Sportbladets hockeyexperter saknas ändå VM-målkungen Gustav Nyquist. ”Landslagsledningen spelar knappast sig själva i händerna efter den här uttagningen.”

 • Teini tog EM-brons: ”Inte fattat det ännu”

  Marika Teini tog ett brons på medeldistans.

  Det blev finländsk medalj i orienterings-EM i Tjeckien. Marika Teini tog ett brons på medeldistans. Medaljen kommer som en överraskning, säger hon.

 • Henrik Dettmann: Yle ger mig bara ishockey

  Får ishockeyn för mycket publicitet?

  I Slaget efter tolv debatterades frågan om ishockeyn blivit för stor i Finland – i synnerhet i finländsk media. Panelen bestod av Finlands ishockeylejon nummer 185, Harry Bogomoloff, Sportmagasinets producent Anki Karhu och basketlandslagets chefstränare Henrik Dettmann.

 • Nytt bakslag för Kontinen – åkte ut i dubbeln

  Kontinen och Peers fick inte till det i Franska öppna.

  Henri Kontinen och John Peers får inte till det i Grand Slam-turneringarna. I Franska öppna åkte duon ur dubbelturneringen i den andra omgången.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten

 • Potatisodlare upprörda över forskning i Åbo

  Potatisodlare använder inte glyfosat som bekämpningsmedel.

  Potatisodlare i Sydösterbotten är upprörda över att forskare i Åbo experimenterar med potatisodlingar för att undersöka effekterna av bekämpningsmedel som innehåller glyfosat. Potatisodlare använder överhuvudtaget inte sådana medel, säger odlaren Henrik Antfolk.

 • Havets hus kan komma att byggas utan torn

  Kommunstyrelsen och Havets hus styrelse ska tänka om.

  Det är inte säkert att det omtvistade Havets hus intill Replotbron i Korsholm byggs med ett utkikstorn. Efter att en namninsamling startats mot tornhuset kommer man både inom kommunstyrelsen och Havets hus-styrelsen mötas för att fundera om man måste tänka om.

 • Tre systrar Eriksson i Amsterdam? Sandra: ”Otroligt coolt”

  Hinderstjärnan tror att också Zenitha och Heidi kan nå EM.

  Sandra Eriksson är redan klar för friidrotts-EM i Amsterdam – och hon hoppas få sällskap av lillasyster Zenitha och storasyster Heidi. Det känns faktiskt väldigt realistiskt för båda två, menar mellansystern.