Hoppa till huvudinnehåll

Värdefulla skärgårdstomter till salu

Bild: Janne Salminen/Kiinteistömaailma rimito tomt

Stiftelsen för Åbo universitet inleder i dag försäljningen av en rad värdefulla fritidstomter i Rimito.

Tomterna har donerats av numera avlidne Rimitobon Kosti Hämmärö. En fond har grundats till Hämmärös minne och avkastningen från fonden kommer att användas till förmån för medicinsk forskning. Efter att alla tomterna sålts väntas avkastningen från fonden röra sig kring 100 000 euro per år.

Tomterna är tjugo till antalet och enligt stiftelsen handlar det om värdefulla skärgårdstomter .

Kommentarer

 • Bergqvist om konkurrentens dopning: Är en bomb

  Kajsa Bergqvist säger att hon är besviken på Tjitjerova.

  Anna Tjitjerova uppges ha varit dopad under OS 2008 i Peking. Den före detta höjdhoppsstjärnan Kajsa Bergqvist säger att hon är besviken på sin tidigare konkurrent.

 • Vasa universitet forskar i vindkraftsbuller

  Bullerrapporten blir klar nästa år.

  Vindkraften byggs ut i rask takt i landet och det innebär att det också blir mera klagomål på buller. Forskardoktor Petri Välisuo vid Vasa universitet säger i en artikel i studenttidningen Vox cordis att det behövs mera forskning och mindre rykten kring vindkraftsbullret.

 • Ta plats: västnyländsk lokalhistoria på 65 sidor

  Tidningen Ta plats berättar om samhället vi lever i.

  Funkisarkitektur i Karis, gamla hantverk, finska kyrkor i svenska församlingar och berättelser om karelare i Västnyland samsas om utrymme i tidskriften Ta plats. Nu under våren har 15:e numret av tidskriften kommit ut.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland

 • Åbolänningar har inte svarat på Valviras undersökning

  I undersökningen deltog drygt 7400 arbetstagare.

  Många Åboländska vårdinrättningar har inte svarat på Valviras stora undersökning om vanvård inom äldreomsorgen. I tillsynsverket Valviras undersökning uppger över 90 procent av vårdpersonalen att de har upplevt vanvård inom äldreomsorgen.

 • Fler arbetslösa i Egentliga Finland

  Just nu finns drygt 28 500 arbetslösa i Egentliga Finland.

  Färsk statistik visar att arbetslösheten har stigit en aning i Egentliga Finland jämfört med situationen ifjol vid samma tidpunkt. Nu finns det 300 fler arbetslösa jämfört med ifjol.

 • Radhusbrand i Salo - en person lindrigt skadad

  Hela huset evakuerades och en person är lindrigt skadad.

  På tisdagseftermiddagen uppstod en radhusbrand på Ollikkalavägen i Salo. Hela huset evakuerades och en person uppges vara lindrigt skadad.

 • Åbolands sjukhus självständigt eller inte?

  Sjukvårdsdistriktets fullmäktige diskuterar ärendet 14 juni.

  Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikts styrelse står fast vid sin linje att ÅUCS är den instans som bäst kan betjäna svenskspråkiga patienter. Styrelsens förslag som fastslogs på tisdagens möte går nu vidare tilll fullmäktige.