Hoppa till huvudinnehåll

Laxen rekordtidig i år

Det finns mycket lax i år. Bild: Hans-Petter Fjeld/Creative Commons Attribution ShareAlike 3.0 License

Laxen simmar rekordtidigt i våra vatten i år. Yrkesfiskare Mikael Lindholm från Söderby i Lovisa drog upp årets två första laxar i onsdags.

Mikael Lindholm räknar med att dra upp mycket lax i sommar, alla tecken tyder på det. De tre senaste somrarna har varit för varma för laxen. Laxen har sökts sig ut till havs för att finna svalka.
Yrkesfiskare Lindholm säger att laxstammen har vuxit sig stor efter tre årig av dåliga fångster och tillägger att fiskarna under dessa år har vuxit till sig. De trålare som fiskar lax i Östersjön har aldrig fångat så mycket lax som i år, säger han.

Kommentarer

 • Fler föds på landsvägen utan lämplig vård

  Trettio minuter till sjukhuset, tre gånger större risk.

  Avståndet till förlossningssjukhuset ökar för varje år. Nu föds allt fler på vägen till sjukhuset, eller hemma utan möjligheten att vårdas av en utbildad barnmorska.

 • Leicester vann Engelska ligan

  Mästerskapet betraktas som en sensation.

  Fotbollsklubben Leicester har vunnit den Engelska ligan eller Premier League. Mästerskapet var det första sedan laget grundades för 132 år sedan och segern betraktas som en sensation eftersom Leicester inte kan tävla finansiellt med de stora klubbarna i ligan.

 • Pargasrestaurang utsatt för ofog

  Pizzerians fönster har krossats upprepade gånger.

  I flera repriser har en pizzeria i Pargas blivit utsatt för skadegörelse. Senaste veckan krossades flera fönsterrutor och tidigare fick en av de anställda en sten kastad mot sitt huvud.

Läs också

Nyligen publicerat

 • Borgå runt med sommarbussen

  Turister och invånare kan gratis åka buss i centrum av stan.

  Turister och invånare kan nu gratis åka buss i centrum av Borgå. Med sommarbussen Rinkeli når man både Gamla stan och Konstfabriken.

 • Akilles förstärker bandylaget

  Två nya spelare i Borgålagets ligalag.

  Borgå Akilles kan presentera flera nya kontrakt inför nästa säsong i herrarnas bandyliga. Det handlar om en återvändare, en ny spelare och ett förlängt kontrakt.

 • Pälstjuvar vistades i Borgå innan brottet

  Kom till Borgå på onsdagen, gjorde inbrott på fredagen.

  Polisen har orsak att misstänka att de två personer som bröt sig in i pälsaffären i Gamla stan i Borgå förra veckan hade vistats minst ett dygn i staden.