Hoppa till huvudinnehåll

Katainen: Demokratin i fara

Statsminister Jyrki Katainen (Saml.) är ytterst oroad över förhandlingsläget i Grekland. I en intervju för Yle säger Katainen att det inte längre enbart är en fråga om ekonomi - nu är demokratins framtid i vågskålen.

Den politiska stabiliteten kan rubbas i Grekland, om dödläget blir långvarigt, säger han.

Om landet tvingas till nyval, blir det nog långa veckor.

Krisen i Grekland återspeglar sig på hela Europa, säger Katainen. Vi är inne i en så djup ekonomisk kris så om oroligheter bryter ut har det konsekvenser för de grundläggande värderingarna, folkväldet och stabiliteten.

Kommentarer

Inlagt av

Detta sägs av Jyrki Katainen, mannen som uppfann sexpartikommunismen, och som för några år sedan påstod att finanskrisen inte kommer att drabba Finland. Han påstod visst också att Finland gör god vinst på att låna till Grekland. Man blir verkligen frustrerad då väljarna fortfarande stöder den här clownen trots att hans ökända oförmåga att göra korrekta bedömningar.
Det är bara en tidsfråga innan Grekland lämnar euron. En katastrof för Finland som hamstrat upp till öronen av värdelösa sydeuropeiska statsobligationer. Katainen själv lär inte lida någon nöd, då han säkerligen tilldelas ett välbetalt chefsjobb på något statsbolag. Förlorarna är givetvis skattebetalarna.
Nästa gång ni står i röstbåset - använd huvudet.

Inlagt av

Ny demokrati och Pasock är kroniskt korrupta och har i decenier lurat utlänska placerara och det egna folket. Dessa partier är en del av problemet, inte en del av lösningen. Grekland och Europas väljare måste inse att dessa två partigrupper inte är ett tusenårigt rike, och efter nästa val kanske de inte ens klarar treprocents spärren!

Inlagt av

Detta sades visst i lite mer färgstark form redan för ett halvt år sedan. Då var pressens skriverier ytterst negativa.

 • Mental kondomallergi

  Försvinner ståndet när kondomen tas fram?

  Försvinner ståndet när kondomen tas fram? Det är ett vanligt problem för många, men som tur finns det vissa knep man kan prova på.

 • "Vi hade tyllkjolar före Sex and the City"

  Jaana Varkki-Terho skapar festmode med parisisk känsla.

  Jaana Varkki-Terho från Muotikuu i Åbo, där alla hennes designade kläder sys, berättar att hon hade tyllkjolar före den amerikanska tv-serien Sex and the City. Nu inför vårens och sommarens fester visar hon sina nyaste kreationer.

Läs också

 • Nordkoreanska Arbetarpartiet håller sin första kongress på 36 år

  Kim Jong Un väntas deklarera Nordkorea som en kärnvapenstat.

  Det styrande Arbetarpartiet i Nordkorea samlas på fredag till sin första partikongress sedan år 1980 då landsfadern Kim Il Sung banade väg för sin son och efterträdare Kim Jong Il. Den nuvarande ledaren Kim Jong Un har sammankallat Arbetarpartiets sjunde kongress för att befästa sin ställning fem år efter sitt tillträdde.

 • Varför måste mamman dö?

  I animerade filmer av idag dör mamman.

  I animerade filmer lever mammorna farligt – de blir skjutna, de dödas med spjut, de blir uppätna, de drunknar, eller så dör de oförklarligt nog från en scen till en annan. Varför har det blivit så?

Nyligen publicerat