Hoppa till huvudinnehåll

Katainen: Demokratin i fara

Statsminister Jyrki Katainen (Saml.) är ytterst oroad över förhandlingsläget i Grekland. I en intervju för Yle säger Katainen att det inte längre enbart är en fråga om ekonomi - nu är demokratins framtid i vågskålen.

Den politiska stabiliteten kan rubbas i Grekland, om dödläget blir långvarigt, säger han.

Om landet tvingas till nyval, blir det nog långa veckor.

Krisen i Grekland återspeglar sig på hela Europa, säger Katainen. Vi är inne i en så djup ekonomisk kris så om oroligheter bryter ut har det konsekvenser för de grundläggande värderingarna, folkväldet och stabiliteten.

Kommentarer

Inlagt av

Detta sägs av Jyrki Katainen, mannen som uppfann sexpartikommunismen, och som för några år sedan påstod att finanskrisen inte kommer att drabba Finland. Han påstod visst också att Finland gör god vinst på att låna till Grekland. Man blir verkligen frustrerad då väljarna fortfarande stöder den här clownen trots att hans ökända oförmåga att göra korrekta bedömningar.
Det är bara en tidsfråga innan Grekland lämnar euron. En katastrof för Finland som hamstrat upp till öronen av värdelösa sydeuropeiska statsobligationer. Katainen själv lär inte lida någon nöd, då han säkerligen tilldelas ett välbetalt chefsjobb på något statsbolag. Förlorarna är givetvis skattebetalarna.
Nästa gång ni står i röstbåset - använd huvudet.

Inlagt av

Ny demokrati och Pasock är kroniskt korrupta och har i decenier lurat utlänska placerara och det egna folket. Dessa partier är en del av problemet, inte en del av lösningen. Grekland och Europas väljare måste inse att dessa två partigrupper inte är ett tusenårigt rike, och efter nästa val kanske de inte ens klarar treprocents spärren!

Inlagt av

Detta sades visst i lite mer färgstark form redan för ett halvt år sedan. Då var pressens skriverier ytterst negativa.

 • Urgammal ål fångades i Mellersta Finland

  Ålen är utrotningshotad, men inte fridlyst.

  En fiskare i Urais i Mellersta Finland blev rejält förvånad när han insåg att det han fångat i sin katiska var en ål. Fiskaren Vaito Isomöttönen trodde först att han fångat en lake i den lilla sjön Kyynämöinen i västra Urais, men vid närmare betraktelse vad det en ål.

 • Sista dagen för Östnylands sista postkontor

  Postkontoret stänger dörren för sista gången den 27 maj.

  En bit östnyländsk historia försvinner då postkontoret i Borgå stänger sina dörrar för sista gången på kvällen, fredagen den 27 maj. Postkontoret i Lovisa stängde redan för fyra år sedan.

 • Auer vill att domen för sexualbrott hävs

  Friades i december också för mordet på sin man.

  Ulvsbybon Anneli Auer och hennes före detta pojkvän dömdes 2012 till långa fängelsestraff för sex- och våldsbrott. Nu säger försvaret att man skaffat fram nya avgörande utredningar.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes

 • Fredagssnackarna: Torget i Ekenäs är en oslipad pärla

  Rådhustorget borde göras om ordentligt, tycker panelen.

  Fredagssnackarna målar upp sina västnyländska drömtorg. Ingå kommun gör ett gulligt försök att råda bot på felparkerande sommarbilister, men Lena Selén tror inte de är lyhörda.

 • Urgammal ål fångades i Mellersta Finland

  Ålen är utrotningshotad, men inte fridlyst.

  En fiskare i Urais i Mellersta Finland blev rejält förvånad när han insåg att det han fångat i sin katiska var en ål. Fiskaren Vaito Isomöttönen trodde först att han fångat en lake i den lilla sjön Kyynämöinen i västra Urais, men vid närmare betraktelse vad det en ål.

 • Chipsfabrikens personal minskas med åtta personer

  Dessutom genomförs frivilliga lönesänkningar.

  Orkla Confectionery & Snacks Finland Ab har nu fattat beslut om personalåtgärder med anledning av de samarbetsförhandlingar som pågått under våren.