Hoppa till huvudinnehåll

Katainen: Demokratin i fara

Statsminister Jyrki Katainen (Saml.) är ytterst oroad över förhandlingsläget i Grekland. I en intervju för Yle säger Katainen att det inte längre enbart är en fråga om ekonomi - nu är demokratins framtid i vågskålen.

Den politiska stabiliteten kan rubbas i Grekland, om dödläget blir långvarigt, säger han.

Om landet tvingas till nyval, blir det nog långa veckor.

Krisen i Grekland återspeglar sig på hela Europa, säger Katainen. Vi är inne i en så djup ekonomisk kris så om oroligheter bryter ut har det konsekvenser för de grundläggande värderingarna, folkväldet och stabiliteten.

Kommentarer

Inlagt av Gäst (ej verifierad)

Detta sägs av Jyrki Katainen, mannen som uppfann sexpartikommunismen, och som för några år sedan påstod att finanskrisen inte kommer att drabba Finland. Han påstod visst också att Finland gör god vinst på att låna till Grekland. Man blir verkligen frustrerad då väljarna fortfarande stöder den här clownen trots att hans ökända oförmåga att göra korrekta bedömningar.
Det är bara en tidsfråga innan Grekland lämnar euron. En katastrof för Finland som hamstrat upp till öronen av värdelösa sydeuropeiska statsobligationer. Katainen själv lär inte lida någon nöd, då han säkerligen tilldelas ett välbetalt chefsjobb på något statsbolag. Förlorarna är givetvis skattebetalarna.
Nästa gång ni står i röstbåset - använd huvudet.

Inlagt av Carl (ej verifierad)

Ny demokrati och Pasock är kroniskt korrupta och har i decenier lurat utlänska placerara och det egna folket. Dessa partier är en del av problemet, inte en del av lösningen. Grekland och Europas väljare måste inse att dessa två partigrupper inte är ett tusenårigt rike, och efter nästa val kanske de inte ens klarar treprocents spärren!

Inlagt av Gäst (ej verifierad)

Detta sades visst i lite mer färgstark form redan för ett halvt år sedan. Då var pressens skriverier ytterst negativa.

 • Paavo Väyrynen i Helsingfors den 25 januari 2016.

  Väyrynen kräver förtida riksdagsval

  Väyrynen: Den här regeringen kan inte fortsätta tre år till.

  Centerns hedersordförande Paavo Väyrynen vill ha förtida riksdagsval. Enligt Väyrynen har regeringen misslyckats med sin politik och medborgarna rekordsnabbt har förlorat förtroendet för regeringen.

 • Martin Johnsrund Sundby slutade femma i Falun.

  Sundby: Nu får vi sparka tränarna

  Världscupledaren Sundby skämtar ordentligt efter pallmissen.

  Efter en hel vinter med Norge, Norge, Norge i skidspåren blev det inte så i Falun. Ingen norsk herråkare fanns på pallen. Då skämtar världscupledaren Martin Johnsrud Sundby ordentligt.

 • Sunderland sänkte Manchester United.

  Ny katastrof för United mot bottenlaget

  Champions League-platsen glider Man United ur händerna.

  Champions League-platsen glider Manchester United ur händerna. Efter en ny, usel insats mot Sunderland är avståndet upp stort.

 • Camilla Richardsson, Vasa IS, 2015.

  Richardsson långt efter täten

  I årsdebuten på 3000 meter gick det inte så fort.

  I Botnia Games kastade Camilla Richardsson in handduken. I Nordenkampen premiärsprang hon, men det gick inte så fort.

Läs också

Nyligen publicerat

 • Paavo Väyrynen i Helsingfors den 25 januari 2016.

  Väyrynen kräver förtida riksdagsval

  Väyrynen: Den här regeringen kan inte fortsätta tre år till.

  Centerns hedersordförande Paavo Väyrynen vill ha förtida riksdagsval. Enligt Väyrynen har regeringen misslyckats med sin politik och medborgarna rekordsnabbt har förlorat förtroendet för regeringen.

 • Päivi Nerg är kanslichef vid Inrikesministeriet.

  Nerg: Första organiserade flyget hem kanske nästa vecka

  Det är ensamma män som väljer att lämna Finland.

  Inrikesministeriets kanslichef Päivi Nerg säger att återbördandet av asylsökande som lämnar Finland frivilligt kan komma igång nästa vecka. Enligt Nerg är det främst fråga om vuxna män som kommit ensamma som nu väljer att lämna Finland.