Hoppa till huvudinnehåll

Inga sikyngel vid provfiske i Forsby å

Sikynglen i Forsby å är fortfarande spårlöst försvunna Forsby å Bild: Yle/ Katarina Andersson fors,forsby,forsby å,pernå,sten,vatten,å

Sikynglen i Forsby å i Lovisa lyser fortfarande med sin frånvaro. Provfiske har de senaste veckorna gjorts vid Forsby fors och Ninkoskforsen men hittills har Juha Kainu inte fått sikyngel i sin håv. Han har endast påträffat yngel av mörtfiskar, främst löjyngel.

Provfisket ska ännu fortsätta den här veckan och nästa vecka på nya ställen, innan forskarna kan dra några slutsatser. Det är närings-, trafik- och miljöcentralen i Nyland som undersöker sikbeståndet.
Nylands miljöcentral återställde sex forsar i Forsby å under åren 2006 och 2007. Åtgärderna syftade till att återställa produktionen av vandringssik, lax och havsöring i ån.

Kommentarer

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland

 • Får Borgå trots allt fortsätta ta emot flyktingar?

  Inte alls självklart att Migrationsverkets beslut genomförs.

  Det är inte alls självklart att asylboendena i Borgå stängs i höst, trots att Migrationsverket har ett beslut på att så ska ske. Det säger Martina Lindroos, som leder verksamheten i Johannisberg och Karijärvi.

 • Voff och muu då husdjuren invaderade Södra Paipis skola

  Sibboelever fick ta med sig sina husdjur till skolan.

  Hundar, kaniner, hönor, en kalv och en ponny. Det var liv i luckan då eleverna vid Södra Paipis skola i Sibbo fick ta med sig sina husdjur till skolan på tisdagen. Skolans husdjursdag är väldigt populär bland barnen.

 • Olidligt hett inne i Vårberga skola i Borgå

  Mycket av undervisningen sker utomhus.

  Eleverna och lärarna i Vårberga skola har problem med att hålla upp koncentrationsförmågan på grund av hög värme i barackerna. Mycket av undervisningen har flyttats utomhus.

 • Maratonmöte för Lovisastyret – 20 ärenden på agendan

  Många stora frågor klubbades av under fem timmar.

  Många stora frågor klubbades av under Lovisa stadsstyrelses fem timmar långa möte på måndagen. Styret fattade beslut om bland annat Ada och Glada, en simbassäng och reparationer av svenska skolor.