Många klagomål om Karis hvc

Bild: YLE / Robin Lindberg

Det har kommit ovanligt många skriftliga klagomål om Karis hälsovårdscentral den senaste tiden.
Redan från tidigare är hälsovårdscentralen under lupp från stadens sida på grund av tidigare problem med bland annat läkarnas bristfälliga språkkunskaper.

- Det har varit ett fortlöpande diskussionsämne på våra möten. Den här frågan är inte helt klar än heller, men hela tiden försöker man göra förbättringar.

Raseborg och Mehiläinen möttes idag och följde upp läget. Sedan Mehiläinen och staden träffades senast har det kommit in 7-8 skriftliga klagomål. De träffas regelbundet cirka 7-8 gånger per år.

Ett fall där servicen inte fungerat som tidningen Västra Nyland lyft upp är då en mamma var tvungen att själv beställa laboratorieprover åt sin dotter från läkarens dator.
Så här kommenterar grundtrygghetsdirektör Arne Nummenmaa det fallet:

- Man har noggrant utrett fallet och utgående från det så har företaget utrett det här med mamman. Vi kan bara konstatera att fallet är utagerat nu, enligt den information vi fått på mötet. Staden eller Mehiläinen kan inte kommentera mer än så, säger grundtrygghetsdirektör Arne Nummenmaa.

Nu ska responsen som kommer in organiseras bättre och Mehiläinen ska försöka hitta bättre system för hur man ska vidta åtgärder då det kommer in både ros och ris. Från stadens sida är det sedan förvaltningsöverläkare Åsa A. Westerlund som ansvarar för att den medicinska delen blir utredd, om någon till exempeltycker att vården varit fel eller ansett sig fått fel mediciner.

Kommentarer

Inlagt av Månen (ej verifierad)

Varken Staden eller Mehiläinen anser att det finns någonting att klaga på inom Mehiläinens vård, det är endast kunderna som tycker så.

Inlagt av Nöjd mamma (ej verifierad)

Finns det inga positiva saker man kan skriva om Mehiläinen. vi är super nöjda med talteraputen. Tandvården och speciellt tandregleringen har fungerat perfekt för oss i Karis. Så vi är nöjda med Mehiläinen, om man hör vilka väntetider de har i Ekenäs på HVC och m.m. Nog finns det tabbar där oxå!

Inlagt av Före detta karisbo (ej verifierad)

Måste säga ... berör inte mig mera men .... verkar som om detta verkligen inte funkar.Man har gjort ett dåligt beslut.. men ingen vill erkänna det alltså har man inget problem. man måste inse att detta kommer inte att fungera utan fullständing transparens ... folk i staden kommer ju inte att "dumma i huvudet" hur länge som helst. Om det inte fungerar så bör ni byta leverantör!!