Hoppa till huvudinnehåll

Ekenäs IF vann lokalderby

Lokalderby: Ekenäs IF mot BK-46
Ekenäs IF tackar och hedrar hejarklacken Eklöven. Lokalderby: Ekenäs IF mot BK-46 Bild: YLE/ Patrik Rosström

Det var stämning på läktarna när Raseborgs båda division 2-lag möttes i en seriematch efter några års uppehåll. EIF vann matchen mot BK-46 med 1-0 efter mål av Massimo Mirabell när matchen var en dryg halvtimme gammal.

Kommentarer

Inlagt av Realist (ej verifierad)

BK:s hejarklack kan nog ta bort polkka i sitt namn och bara heta svinen i fortsättningen. En brass med fulla individer, som vilt urinerade om kring sig i princip var som helst utan någon som helst respekt för andra. Dessutom borde EIF sända eventuella böter till dem för det de IGEN ställde till med med sina bengaliska eldar. Nu får man bara hoppas och tro att EIF:s supporterskara inte sjunker lika lågt som BK:s.

Inlagt av kalle (ej verifierad)

Signaturen "Månen" har nog tagit rätt pseudonym för någon solstråle är han ju inte

Inlagt av Raseborgarn (ej verifierad)

Om bengaleldar är förbjudna så är det ju på arrangörsföreningens ansvar att såna inte kommer in på läktaren, eller hur? Å andra sidan, hur ofta får man uppleva gårdagens läktarstämning på Centrumplan? Inte ens regnet la sordin på den. Sedan får man ju räkna med att det alltid finns enskilda individer som inte sköter sej hundraprocentigt, men helhetsintrycket av gårdagens match är ändå SUPER. Tack Pålkkalöven och Eksviinen!

Inlagt av Frey (ej verifierad)

Det var nog riktigt dåligt skött av arrangören att sätta den "ostabila" polkakören med sina eldar och rökande gubbar o tanter intill den prickfulla huvudläktaren. Försök hitta nån annan plats utomhus till dem nästa gång...dessutom kanske lite närmare på toan.

Inlagt av kocke pihlström (ej verifierad)

Till nästa gång bör arrangörerna av lokalderbyt se till att det finns tillräckligt med publika toaletter.Sådana finns att hyra. Tänk själv, om det är c:a 1400 personer på plats på lokalderbyt som nu i onsdags i Ekenäs. Då räcker inte två publika toaletter, fast majoriteten inte druckit öl eller något annat stärkande.
Då får man bara finna sig i att "när ölet skall ut" så släpper man det ut var man än befinner sig. Om öl och andra drycker hör ihop med idrott kan alltid ifrågasättas. Om det var enbart ölets och spritens förtjänst att stämningen var på topp då lokalderbyt EIF -BK-46 spelades på onsdag kan jag inte avgöra men den talrika publiken levde i alla fall med.

 • Kaisa Mäkäräinen hade inget med tätstriden att göra.

  På TV idag: Masstarter i Canmore

  Spännande masstarter utlovas i Canmore.

  Världscupen i skidskytte fortsätter idag i Canmore med masstarter. Kaisa Mäkäräinen är enda finländare i elden idag i Canmore. Herrar masstart kl. 18:55 TV2 och Yle Arenan. Damer masstart kl. 20:20 TV2 och Yle Arenan.

 • Iivo Niskanen åker hem från Val di Fiemme.

  Niskanen: Kommer aldrig träna så hårt igen

  Formen är ett frågetecken för Iivo Niskanen i Holmenkollen.

  Iivo Niskanen tränade hårdare än någonsin, men sen blev han sjuk. Nu satsar han på en bra femmil i Holmenkollen. Det berättar han för HBL.

  1
 • Kirsi Pietiläinen

  Bantningsexpert: Skyll inte på din ämnesomsättning!

  Kirsi Pietiläinen är en av våra ledande bantningsexperter.

  I ett laboratorium i Mejlans i Helsingfors mäter man syreupptagningsförmågan och energiförbrukningen i viloläge hos patienter som har problem med vikten. - Jag har ännu aldrig stött på en patient med en riktigt dålig ämnesomsättning, säger biträdande professor Kirsi Pietiläinen.

Läs också

 • Syskon bredvid varandra på en säng

  “Vänta med att planera syskon”

  Tätt mellan syskonen är dåligt både för barn och föräldrar.

  Max två år mellan barnen, tycker de flesta finländare att är perfekt. Men liten åldersskillnad mellan syskonen är förknippat med både skilsmässa, kortare livslängd, autism och schizofreni.

  15
 • Ingemo Lindroos.

  Förbjudet att vara soffpotatis i Sverige

  I träningshetsens Sverige är det de duktigaste som syns.

  När de som tränar mest också skryter mest så blir tröskeln allt högre för dem som är i dålig form att sätta sin fot på gymmet, skriver Svenska Yles Nordenkorrespondent Ingemo Lindroos.

  2
 • Vargspår i snön.

  Ingen vågar tala om vargen

  Bland jägarna väljer man helst att tiga.

  Att tala om vargjakt är känsligt. Bland jägarna väljer man helst att tiga och vid Finlands viltcentral säger man att det råder en rädsla att föra ämnet på tal.

  4

Nyligen publicerat

 • Vargspår i snön.

  Ingen vågar tala om vargen

  Bland jägarna väljer man helst att tiga.

  Att tala om vargjakt är känsligt. Bland jägarna väljer man helst att tiga och vid Finlands viltcentral säger man att det råder en rädsla att föra ämnet på tal.

  4
 • Kulturhuset Karelia i Ekenäs

  Ekenäs filmfest får årets kulturpris i Raseborg

  Prissumman på 2000 euro ger guldkant på nästa filmfest.

  Ekenäs filmfest är ett avslappnat, högklassigt och aktuellt evenemang som berikar stadens kulturliv. Därför går årets kulturpris i Raseborg till den årligen återkommande filmfestivalen.

 • Banarbeten i närheten av Karis järnvägsstation.

  Vägarna förbättras för miljoner

  Kustbanan får 10 miljoner av sammanlagt 600 miljoner.

  Många av våra vägar och banor är för tillfället i dåligt skick men nu ger staten 600 extra miljoner för att förbättra kommunikationer över hela landet. Exempelvis ska tågbanan mellan Karis och Kyrkslätt förbättras för 10 miljoner euro.

  2