Hoppa till huvudinnehåll

Ekenäs IF vann lokalderby

Ekenäs IF tackar och hedrar hejarklacken Eklöven. Lokalderby: Ekenäs IF mot BK-46 Bild: YLE/ Patrik Rosström bk,bk-46,eif,ekenäs,ekenäs if,fotboll,karis,lokalderby,lokalderby 16.5.2012,raseborg,västnyland

Det var stämning på läktarna när Raseborgs båda division 2-lag möttes i en seriematch efter några års uppehåll. EIF vann matchen mot BK-46 med 1-0 efter mål av Massimo Mirabell när matchen var en dryg halvtimme gammal.

Kommentarer

Inlagt av

BK:s hejarklack kan nog ta bort polkka i sitt namn och bara heta svinen i fortsättningen. En brass med fulla individer, som vilt urinerade om kring sig i princip var som helst utan någon som helst respekt för andra. Dessutom borde EIF sända eventuella böter till dem för det de IGEN ställde till med med sina bengaliska eldar. Nu får man bara hoppas och tro att EIF:s supporterskara inte sjunker lika lågt som BK:s.

Inlagt av

Signaturen "Månen" har nog tagit rätt pseudonym för någon solstråle är han ju inte

Inlagt av

Om bengaleldar är förbjudna så är det ju på arrangörsföreningens ansvar att såna inte kommer in på läktaren, eller hur? Å andra sidan, hur ofta får man uppleva gårdagens läktarstämning på Centrumplan? Inte ens regnet la sordin på den. Sedan får man ju räkna med att det alltid finns enskilda individer som inte sköter sej hundraprocentigt, men helhetsintrycket av gårdagens match är ändå SUPER. Tack Pålkkalöven och Eksviinen!

Inlagt av

Det var nog riktigt dåligt skött av arrangören att sätta den "ostabila" polkakören med sina eldar och rökande gubbar o tanter intill den prickfulla huvudläktaren. Försök hitta nån annan plats utomhus till dem nästa gång...dessutom kanske lite närmare på toan.

Inlagt av

Till nästa gång bör arrangörerna av lokalderbyt se till att det finns tillräckligt med publika toaletter.Sådana finns att hyra. Tänk själv, om det är c:a 1400 personer på plats på lokalderbyt som nu i onsdags i Ekenäs. Då räcker inte två publika toaletter, fast majoriteten inte druckit öl eller något annat stärkande.
Då får man bara finna sig i att "när ölet skall ut" så släpper man det ut var man än befinner sig. Om öl och andra drycker hör ihop med idrott kan alltid ifrågasättas. Om det var enbart ölets och spritens förtjänst att stämningen var på topp då lokalderbyt EIF -BK-46 spelades på onsdag kan jag inte avgöra men den talrika publiken levde i alla fall med.

 • Plast tar plats på Domargård

  Avfallscentralen i Borgå tog sig an ny uppgift.

  Önskemålen har hörts och östnylänningarna har fått insamlingskärl för plast. Nu kan man föra plast också direkt till avfallscentralen i Borgå.

 • Italiens mesta landslagsspelare klar för sitt fjärde EM

  Balotelli och Pirlo blev utanför Gli Azzurri.

  I Andrea Pirlos frånvaro får Gianluigi Buffon ensam axla det naturliga ansvar som kommer från att vara född på 1970-talet. Buffon gör sitt fjärde EM, och troligen med den äran.

 • Yle Arenan via en ny app i tv-apparater av märket Sony Bravia - den gamla BIV-tekniken upphör att fungera

  Den nya appen syns då tevens internetinnehåll uppdateras.

  Från och med juli i år fungerar Yle Arenan endast via en Arenan-app i tv-apparater av märket Sony Bravia. Arenan-stödet för Bravia Internet Video (BIV)-tekniken som används i äldre modeller av Sony Bravia-teven upphör. Den nya Yle Arenan-appen ersätter automatiskt den gamla BIV-tekniken i de tv-modeller av märket Bravia som kommit ut 2013 eller senare.

Läs också

 • Inte ett ord om vård på svenska

  Däremot nya chanser för svenskspråkiga vårdproducenter.

  Vård på svenska nämns överhuvudtaget inte i expertgruppens slutrapport om valfrihet i social- och hälsovårdsreformen. Däremot ger förslaget nya möjligheter för svenskspråkiga serviceproducenter att etablera sig.

 • Dalai Lama: För mycket flyktingar i Europa

  Han anser att målet bör vara att de ska återvända hem.

  Dalai Lama säger också att flyktingar bara borde beviljas tillfälliga uppehållstillstånd, och att målet bör vara att de ska återvända hem och bygga upp sina länder.

 • Stipendieansökningar för kulturbesök på daghem blir allt fler

  Aktiva föräldrar avgörande för kultur på dagis.

  Stiftelser bekräftar: Föräldraföreningar söker allt oftare stöd för teater- eller konsertbesök till daghemmen. Kulturfondens Kultur på dagis-paket är mer populärt än någonsin. Ansökningarna gäller också sådant som stiftelserna anser att kommunerna ska bekosta själva, som leksaker och pysselmaterial.

Nyligen publicerat - Västnyland

 • Använder föräldrar för mycket Facebook?

  "Föräldrar ger mer uppmärksamhet åt telefonen än åt barnen."

  När Facebook först kom ut 2004 var det väldigt populärt bland 13-18 åringar, men efter ett tag blev också vuxna intresserade. Många ungdomar tycker att de vuxna sätter för mycket tid på att kolla Facebook.

 • Läser barn och ungdomar faktiskt så litet som vuxna tror?

  Yle Nyhetsskolan kan berätta att svaret är nej.

  Det är väldigt många vuxna som tycker att deras barn läser för lite. Ungdomar bara sitter och stirrar på sin telefon eller spelar på datorn. Men faktum är att barn och ungdomar läser mer än vuxna.

 • Ingåpolitiker vill rädda Kyrkfjärden

  De vill att vattenkvaliteten i Kyrkfjärden förbättras.

  Ingå kommun ska utreda möjligheterna till att förbättra vattenkvaliteten i Kyrkfjärden. Nio fullmäktigeledamöter med De grönas Lassi Koikkalainen som första undertecknare har lämnat in en motion om att rädda Kyrkfjärden.