Ekenäs IF vann lokalderby

Lokalderby: Ekenäs IF mot BK-46
Ekenäs IF tackar och hedrar hejarklacken Eklöven. Lokalderby: Ekenäs IF mot BK-46 Bild: YLE/ Patrik Rosström

Det var stämning på läktarna när Raseborgs båda division 2-lag möttes i en seriematch efter några års uppehåll. EIF vann matchen mot BK-46 med 1-0 efter mål av Massimo Mirabell när matchen var en dryg halvtimme gammal.

Kommentarer

Inlagt av Realist (ej verifierad)

BK:s hejarklack kan nog ta bort polkka i sitt namn och bara heta svinen i fortsättningen. En brass med fulla individer, som vilt urinerade om kring sig i princip var som helst utan någon som helst respekt för andra. Dessutom borde EIF sända eventuella böter till dem för det de IGEN ställde till med med sina bengaliska eldar. Nu får man bara hoppas och tro att EIF:s supporterskara inte sjunker lika lågt som BK:s.

Inlagt av kalle (ej verifierad)

Signaturen "Månen" har nog tagit rätt pseudonym för någon solstråle är han ju inte

Inlagt av Raseborgarn (ej verifierad)

Om bengaleldar är förbjudna så är det ju på arrangörsföreningens ansvar att såna inte kommer in på läktaren, eller hur? Å andra sidan, hur ofta får man uppleva gårdagens läktarstämning på Centrumplan? Inte ens regnet la sordin på den. Sedan får man ju räkna med att det alltid finns enskilda individer som inte sköter sej hundraprocentigt, men helhetsintrycket av gårdagens match är ändå SUPER. Tack Pålkkalöven och Eksviinen!

Inlagt av Frey (ej verifierad)

Det var nog riktigt dåligt skött av arrangören att sätta den "ostabila" polkakören med sina eldar och rökande gubbar o tanter intill den prickfulla huvudläktaren. Försök hitta nån annan plats utomhus till dem nästa gång...dessutom kanske lite närmare på toan.

Inlagt av kocke pihlström (ej verifierad)

Till nästa gång bör arrangörerna av lokalderbyt se till att det finns tillräckligt med publika toaletter.Sådana finns att hyra. Tänk själv, om det är c:a 1400 personer på plats på lokalderbyt som nu i onsdags i Ekenäs. Då räcker inte två publika toaletter, fast majoriteten inte druckit öl eller något annat stärkande.
Då får man bara finna sig i att "när ölet skall ut" så släpper man det ut var man än befinner sig. Om öl och andra drycker hör ihop med idrott kan alltid ifrågasättas. Om det var enbart ölets och spritens förtjänst att stämningen var på topp då lokalderbyt EIF -BK-46 spelades på onsdag kan jag inte avgöra men den talrika publiken levde i alla fall med.