Hoppa till huvudinnehåll

Ekenäs IF vann lokalderby

Ekenäs IF tackar och hedrar hejarklacken Eklöven. Lokalderby: Ekenäs IF mot BK-46 Bild: YLE/ Patrik Rosström

Det var stämning på läktarna när Raseborgs båda division 2-lag möttes i en seriematch efter några års uppehåll. EIF vann matchen mot BK-46 med 1-0 efter mål av Massimo Mirabell när matchen var en dryg halvtimme gammal.

Kommentarer

Inlagt av

BK:s hejarklack kan nog ta bort polkka i sitt namn och bara heta svinen i fortsättningen. En brass med fulla individer, som vilt urinerade om kring sig i princip var som helst utan någon som helst respekt för andra. Dessutom borde EIF sända eventuella böter till dem för det de IGEN ställde till med med sina bengaliska eldar. Nu får man bara hoppas och tro att EIF:s supporterskara inte sjunker lika lågt som BK:s.

Inlagt av

Signaturen "Månen" har nog tagit rätt pseudonym för någon solstråle är han ju inte

Inlagt av

Om bengaleldar är förbjudna så är det ju på arrangörsföreningens ansvar att såna inte kommer in på läktaren, eller hur? Å andra sidan, hur ofta får man uppleva gårdagens läktarstämning på Centrumplan? Inte ens regnet la sordin på den. Sedan får man ju räkna med att det alltid finns enskilda individer som inte sköter sej hundraprocentigt, men helhetsintrycket av gårdagens match är ändå SUPER. Tack Pålkkalöven och Eksviinen!

Inlagt av

Det var nog riktigt dåligt skött av arrangören att sätta den "ostabila" polkakören med sina eldar och rökande gubbar o tanter intill den prickfulla huvudläktaren. Försök hitta nån annan plats utomhus till dem nästa gång...dessutom kanske lite närmare på toan.

Inlagt av

Till nästa gång bör arrangörerna av lokalderbyt se till att det finns tillräckligt med publika toaletter.Sådana finns att hyra. Tänk själv, om det är c:a 1400 personer på plats på lokalderbyt som nu i onsdags i Ekenäs. Då räcker inte två publika toaletter, fast majoriteten inte druckit öl eller något annat stärkande.
Då får man bara finna sig i att "när ölet skall ut" så släpper man det ut var man än befinner sig. Om öl och andra drycker hör ihop med idrott kan alltid ifrågasättas. Om det var enbart ölets och spritens förtjänst att stämningen var på topp då lokalderbyt EIF -BK-46 spelades på onsdag kan jag inte avgöra men den talrika publiken levde i alla fall med.

 • Lavrov i DN: Det blir följder om Sverige går med i Nato

  Rysslands utrikesminister hotar med militära aktioner.

  Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov varnar Sverige för att det blir konsekvenser om Sverige besluter sig för att gå med i Nato. Hurdana det blir, det får militären avgöra. Han beskyller också Sverige för de frysta relationerna.

 • Arkeologer fröjdas över myntfynd i Spanien

  De romerska bronsmynten är från 200- och 300-talet.

  Omkring 600 kilogram mynt från Romarrikets tid har hittats invid en park i Sevilla i Spanien. Mynten är präglade på 200- och 300-talet, och arkeologer betecknar fyndet som sensationellt.

Läs också

 • Fem påståenden om övervikt

  En överviktig person är inte automatiskt ohälsosam.

  När det gäller övervikt finns det en massa motstridig information överallt och de flesta har en åsikt om ämnet, men vad vet vi egenligen? Vi bad Kirsi Pietiläinen, som forskar i fetma vid Helsingfors universitet, att ta ställning till fem vanliga påståenden om fetma.

 • Succémorgons turistbyrå: Karis

  Sagt om Karis: Jo nej, itt e det så hurja tarkka int!

  Turistbyrån lät denna gång de lokala förmågorna tala för sig själva och det blev en enastående hyllning till alla dem som inte har alla mumin i dalen. I Karis är det inte så hurja tarkka, man är välkommen ändå!

Nyligen publicerat

 • Tom Sjöblom ny kyrkoherde i Ingå församling

  Kyrkofullmäktige valde Sjöblom med rösterna 14 mot 5.

  Sedan våren 2014 har Tom Sjöblom fungerat som tf kyrkoherde och nu har han valts till ordinarie av kyrkofullmäktige. Rösterna föll 14 mot 5. Fred Wilén, tf kaplan i Borgå församling, var den andra kandidaten.

 • #minkör: Körsången avgörande steg i livet

  Erland Eklund delar med sig av sina körminnen.

  Hösten 2013 började jag åter sjunga i kör, nu i en liten blandad kör här i huvudstadsregionen. Mestadels jazz­ och pop­ inspirerat på engelska.

 • Klockorna kanske klämtar för Trä-Anttila

  Byggnadens skyddsbeteckning kan försvinna.

  Styrelsen för Luksia beslutade i dag att två fastighetsmäklare får fortsätta sälja det gamla skolhuset. En planändring kan innebära att byggnadsskyddet försvinner och då ligger det nära till hands att någon vill riva huset.