Hoppa till huvudinnehåll

Karleby fortsätter utan svenska fakturor

Karleby. Bild: YLE/Rolf Granqvist

Karleby stad kommer inte i det här skedet att förnya fakturorna för kunder inom social- och hälsovården.

Staden har fått kritik för att man till svenskspråkiga kunder skickar svårförstådda eller helt finskspråkiga räkningar.

Eftersom man nu förbereder andra förändringar i faktureringen kommer ärendet med svenskspråkiga räkningar att tas upp igen senare, eventuellt i slutet av året.

Kommentarer

Läs också

Nyligen publicerat

 • Pohjalainen: Man dömd för våldtäkt i Jakobstad

  Mannen nekade till våldtäkt.

  Den 30-åriga man som i början på februari våldtog en 18-årig kvinna i centrala Jakobstad har dömts till drygt två års ovillkorligt fängelse. Mannen erkände samlag med kvinnan men enligt mannen gick kvinnan frivilligt med på det. Det skriver tidningen Pohjalainen.

 • Utflyttning och dålig infrastruktur utmanar österbottniska kommuner

  Kommundirektörer: Privata sektorn är en förändringskraft.

  Kommundirektörer i övriga delar av landet oroar sig för att politiska beslut ska gå för långsamt. I Österbotten är bekymret i stället en åldrande befolkning. Pedersöres kommundirektör Stefan Svenfors är inte överraskad.

 • Här samlas både levande och döda vid matbordet

  Farfar syns inte, men finns här ändå, säger Thang Ngyuen.

  En gång om året eldar Thang Nguyen upp en bunt sedlar ute på balkongen. Det är hans sätt att skicka pengar till andra sidan och den andliga världen där hans farfar och alla andra döda släktingar finns.

 • "Jag tror på spöken"

  Buddhisten Thang Nguyen tror att det finns andar överallt.

  Thang Nguyen gick i lågstadiet när han såg ett spöke första gången. Det satt uppe i ett träd, hemma i Vietnam. Hans föräldrar är buddhister och Thang visste att de brukade tillbe döda släktingar, men han hade inte själv haft så många tankar på Gud. Och inte på spöken heller, för den delen. - Livet gick mest ut på att leka, säger han. Stränderna var långa och vita och havet var grönt.