Hoppa till huvudinnehåll

Vasa Elektriska sänker elpriset men höjer överföringsavgiften

Vasa elektriska.
Vasa elektriska. Bild: YLE/Rolf Granqvist

Vasa Elektriska höjer priset på elöverföringen från och med första juli med sex procent. Orsaken är de höjda överföringstarifferna och höjningen av den allmänna kostnadsnivån.

Från och med första juni sänker Vasa Elektriska energipriserna med i genomsnitt sju procent. Det här gäller elavtal som är i kraft tillsvidare. Kunderna behöver inte vidta några åtgärder utan rabatten avdras automatiskt från fakturan.

Kommentarer

Inlagt av Gäst (ej verifierad)

Varför frågar och tar ni inte reda på VARFÖR elöverföringsavgiften stiger? Inte kan det ju alltid vara så här bara som amen i kyrkan när ett bolag säger någonting.

Här är några frågor: Vad ska de pengarna användas till? Jag tror ju att det är elverket själv eller så Finngrid som skall ha ut större avgifter, bl a kanske som bonus till sina chefer. Finns också kostnader eftersom staten först privatiserade Finngrid men sen fick i sista minuten köpt det tillbaka innan det hann gå riktigt på tok och man började inse vad som kunde ha hänt om Finlands elförsörjning skulle ha legat i utländska bolags händer. Alltså jag saknar resten av storyn!

Läs också

Nyligen publicerat

 • Jesse Puljujärvi, ishockeyspelare.

  Sport bjöd upp till kamp mot Kärpät

  Kärpät närmar sig nu tabellettan HIFK i och med segern.

  Det var en jämn drabbning då Uleåborgslaget Kärpät hemmaslog Vasa Sport. För Kärpät innebär segern att de knappar in på tabellettan HIFK.

 • Jakobstads hamn.

  ÖT: Euroports permitterar i Jakobstad

  Mindre arbete i Jakobstad hamn

  Euroports permitterar hela personalen i Jakobstad, skriver Österbottens Tidning. Samarbetsförhandlingarna avslutades i början av veckan.

 • Aquador från Bella Boats.

  Bella anställer i Larsmo

  Försäljningen har ökat

  Båtvarvet Bella söker fler anställda till sin fabrik i Larsmo. För ett par veckor sedan anställdes 5 personer, nu behövs några till.

 • Boliden Kokkola ökar vinsten

  Zinkfabriken söker 120 sommarjobbare

  Boliden Kokkola går bra. Vinsten ökade kraftigt 2015 liksom den producerade mängden zink. Boliden Kokkola är Karleby stads största privata arbetsgivare.