Hoppa till huvudinnehåll

Wasa Segelförening fick ny jättebrygga

Kommodor Peter Fagerlund. Kommodor Peter Fagerlund Bild: Yle/Mira Myllyniemi

Wasa Segelförenings hamn har fått ett tillskott modell större. Det är en pontonbrygga på 109 meter - den största investering föreningen har gjort sedan 1970-talet.

Kommodor Peter Fagerlund berättar att bryggan väger ett ton per löpmeter. Förutom som förtöjningsplats för båtar fungerar bryggan också som skydd mot nordliga vindar och vågor.

Kommentarer

 • Hård kamp om arbetaren på första maj

  Alla politiska partier tycker sig representera arbetaren.

  På veckoslutet firas valborgsmässoafton och första maj, det finländska arbetets dag. Inte på länge har kampen om arbetaren och hens ställning i samhället gått så het som nu. Regeringen och oppositionen uppger sig båda stå på det finländska arbetets sida.

 • 29 april - Morgonkollen

  De senaste nyheterna i ett kort format.

  God morgon! Vill du veta vad som hände medan du sov? Här är rubrikerna som sätter dig på kartan för i dag!

 • Föräldrar i norra Alberga oroade över farlig skolväg

  Mera genomfartstrafik då Ring I renoveras.

  På småvägarna kring skolorna i norra Alberga är hastighetsbegränsningarna låga, men föräldrarna i området säger att de inte följs. Renoveringen av Ring I har dessutom ökat på genomfartstrafiken i området.

Läs också

Nyligen publicerat

 • Aftonskola om sparkommitténs förslag i Vörå

  Inofficiellt möte innan kommunstyrelsens möte.

  Vörå kommunfullmäktige vill diskutera sparkommitténs förslag innan förslagen skickas vidare till kommunstyrelsen. Aftonskola hålls på fredag.

 • Många separata namninsamlingar för full jour vid VCS

  Saml., SFP och Sannf. samlar namn på på olika listor.

  Ett ihärdigt lobbande pågår för att bevara fullskalig jourverksamhet vid Vasa centralsjukhus i framtiden. Men någon enad österbottnisk folkrörelse är det inte. Flera partier har egna namninsamlingar på gång.

 • Kvevlaxkorsning irriterar trafikanter

  Bygg en rondell! säger David Nordgren i Kvevlax, Korsholm.

  Ska du svänga vänster från Kvevlaxvägen i Korsholm till riksväg 8 kan du få stå och vänta ett bra tag. Det irriterar bland annat David Nordgren som undrar om man inte kunde bygga en rondell. Nordgren skickade in frågan till Dina hemknutar.

 • Mäkelä HIFK:s hjälte – VPS åkte på storstryk

  Juho Mäkelä var kung på plan då HIFK vann hemma.

  Helsingfors IFK spelade en stark första halvlek som räckte till en 3–2-seger trots att KuPS nästan hann ikapp. Juho Mäkelä spelade en avgörande roll i båda ändorna av plan.