Vi brevväxlar med en sannfinländare

Bild: YLE/Sandra Suominen

Sannfinländaren Olli Immonen bojkottar Rundradion. Vi försöker närma oss honom med ett charmigt brev i bästa lågstadiestil. Hej Olli, vad heter din katt?

Olli Immonen bojkottar Rundradion i protest mot den systematiska propaganda mot partiet som han upplever att Rundradion står för. Det är trist tycker vi, och hoppas att i alla fall andra journalister får möjlighet att intervjua och granska riksdagsmannen. Samtidigt hör det till vårt jobb att ställa frågor. Många journalister på Rundradion får nog svårt att jobba om riksdagsledamöterna slutar svara på frågor.

Vi försöker därför närma oss Olli Immonen så oskyldigt och naivt som möjligt, vi skickar ett gulligt brev. Hoppas han svarar.

Hej Olli!
Hur mår du? Vi mår bra. Här är soligt och vi har ätit glass. Är det soligt i Uleåborg? Vad heter din katt? Vad heter din bästa kompis eller är det din katt? Har du också en mamma och en pappa? Eller två mammor? En del kan ha det säger min lärare. Vad är din favoritfärg? Min är blå (Petter). Min är rosa (My). Nu måste vi gå för att äta lunch.

Hoppas du har det jättebra!

kramisar,
My och Petter

p.s. Det är länge sedan du hörde av dig. Skriv snart!
p.p.s. jag läste på din hemsida att du inte tycker om islamifiering. vad är det?

Publicerad . Uppdaterad