Hoppa till huvudinnehåll

Fiskars säger upp 68 anställda i Billnäs

Fiskars Bild: Yle fiskars

Industriföretaget Fiskars säger upp 68 anställda i Billnäs i Raseborg. Samarbetsförhandlingarna vid Fiskars fabrik i Billnäs har nu avslutats.

Ursprungligen befarades upp till 95 anställda förlora jobben. En del av nedskärningarna genomförs med pensionsarrangemang. Totalt 409 anställda på Billnäs fabrik omfattades av samarbetsförhandlingarna som inleddes i och med att produktionen skulle effektiveras.

- Fiskars stöder de anställda som sägs upp och hjälper dem att hitta nya arbetsplatser, heter det i Fiskars börsmeddelande.

Fiskars fabrik i Billnäs tillverkar huvudsakligen trädgårdsredskap.

Kommentarer

 • Expert sågar svenskt World Cup-val: VM inte värt ett dugg …

  Enligt Sportbladets hockeyexperter saknas VM-målkungen.

  Sverige ställer upp med ett oerhört namnstarkt lag i höstens World Cup. Enligt Sportbladets hockeyexperter saknas ändå VM-målkungen Gustav Nyquist. ”Landslagsledningen spelar knappast sig själva i händerna efter den här uttagningen.”

 • Teini tog EM-brons: ”Inte fattat det ännu”

  Marika Teini tog ett brons på medeldistans.

  Det blev finländsk medalj i orienterings-EM i Tjeckien. Marika Teini tog ett brons på medeldistans. Medaljen kommer som en överraskning, säger hon.

 • Henrik Dettmann: Yle ger mig bara ishockey

  Får ishockeyn för mycket publicitet?

  I Slaget efter tolv debatterades frågan om ishockeyn blivit för stor i Finland – i synnerhet i finländsk media. Panelen bestod av Finlands ishockeylejon nummer 185, Harry Bogomoloff, Sportmagasinets producent Anki Karhu och basketlandslagets chefstränare Henrik Dettmann.

 • Nytt bakslag för Kontinen – åkte ut i dubbeln

  Kontinen och Peers fick inte till det i Franska öppna.

  Henri Kontinen och John Peers får inte till det i Grand Slam-turneringarna. I Franska öppna åkte duon ur dubbelturneringen i den andra omgången.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes

 • Omstridda planen för Porla i Lojo går vidare trots protester

  Viktigt grönområde för Lojoborna ska få hotell.

  Planen för hotell och bostäder i grönområdet Porla vid Lojo sjö i stadens centrum föreslås nu läggas fram till påseende. Under planeringens gång har invånare och berörda parter hörts och nu finns ett förslag till ny detaljplan för området.

 • Flyktingarnas rättsskydd är i fara

  Allt fler överklagar Migrationsverkets beslut.

  Allt fler kommer att överklaga Migrationsverkets negativa uppehållsbeslut. Flyktingarnas rättsskydd är i fara när Migrationsverket inte har möjlighet att behandla alla på ett likvärdigt sätt. På Flyktingrådgivningen är man orolig för att besluten fattas med för knapphändiga fakta.