Hoppa till huvudinnehåll

Nedåt för Borgåekonomin

Stadsstyrelsen manar till budgetdisciplin. Borgå stadshus Bild: Yle/ Katarina Andersson

Borgås ekonomi har utvecklats sämre än beräknat under första halvan av året. Det framgår ur den uppföljningsrapport som nu har blivit klar.

Visserligen har skatteintäkterna ökat med 7,9 procent jämfört med i fjol men samtidigt har driftskostnaderna stigit. Exempelvis förutspår social- och hälsovårdssektorn att den kommer att överskrida sin budget sammanlagt med cirka en miljon euro.
På staden säger man i alla fall att det ännu i det här skedet svårt att göra upp en noggrann ekonomisk prognos för hela året.
-Det är ganska sannolikt att det slutligen kommer att flyta in mer inkomster än vad sektorernas sammanräknade prognoser nu visar, säger finansidirektör Raija Vaniala.
Stadsstyrelsen skall ta ställning till rapporten på sitt möte på måndag.

Kommentarer

 • Poddag på Radio Vega

  Sju timmar poddar i Radio Vega 5.5 med start kl. 11.

  Yle Radio Vega bjuder på ett urval poddar för att göra den blomstrande poddvärlden bekant.

 • Gustavsvärn i Hangö får nya bojar

  Hangö stad skaffar bojar för 4 000 euro.

  Arbetet med att göra ön Gustavsvärn i Hangö till en mera attraktiv plats för turister fortsätter. Nu ska Hangö stad hjälpa till och skaffar nya bojar till ön Gustavsvärn.

 • René Fasel: Sannolikt inga NHL-spelare vid OS-2018

  IOK tänker inte betala ersättning till NHL-klubbarna.

  Sannolikheten för att NHL släpper iväg sina spelare till OS-2018 är högst 40 procent, tror det internationella ishockeyförbundets ordförande René Fasel.

Läs också

Nyligen publicerat

 • Gammelbacka skola väntar - beslut dröjer

  Skolan skulle stänga i år. Elever har ingenstans att flytta.

  Denna vår skulle bli den sista för eleverna i Gammelbacka skola i Borgå. Barnen skulle flytta till splitternya skolor i Tolkis och i Näse. De här skolorna existerar fortfarande inte. Nu kastas ännu ett nytt alternativ fram för Tolkis.

 • Äntligen en östnylänning med i MGP

  Saara Bettina är en MGP 2016 finalist med låten "Tiden går".

  Saara Bettina från Borgå deltar i MGP med låten "Tiden går". Låten handlar om en förfluten tid, om saker från en tid som betyder mycket för Saara Bettina.

 • MGP-finalisterna och dansarna presenterar sig!

  Två grupper och åtta soloartister tävlar i MGP 2016.

  Årets finalister är mellan 10 och 14 år och kommer från Eckerö, Vasa, Esse, Karleby, Åbo, Kyrkslätt, Borgå, Esbo och Helsingfors. Dansarna är mellan 10 och 15 år kommer från Vasa, Åland, Åbo och Esbo.