Fotbollsstjärnornas dubbelgångare

Bild: EPA / Warner Bros.

I väntan på fotbolls-EM laddar vi upp genom att titta på likheterna mellan Wayne Rooney och Shrek. Bland andra.

Med fotbolls-EM i antågande växer nyfikenheten över vad de deltagande nationernas stjärnor kommer att bjuda på för gott. I väntan på det kan vi ladda upp genom att ta en titt på stjärnornas spegelbilder utanför fotbollsvärlden.

Ronaldo & Superman

Inte nog med att han bär hela det portugisiska landslagets framgång ganska långt på egna axlar; Cristiano Ronaldo måste också klara av det utomstående trycket från fans och supportrar av alla åldrar. Portugals landslagsmanager Paulo Bento lägger än en gång mycket tillit, hopp och jobb på Ronaldos axlar. Det går ju inte att argumentera emot att Ronaldo skulle kunna klassificeras som Superman.

Rooney & Shrek

Röstad av Beautifulpeople.com till "The Worlds Ugliest Footballer", Wayne Rooney och Shrek delar mer likheter än man kunde tro. Rooneys inåtriktade natur och asociala beteende är minst sagt träsktrollsaktigt, och en avstängning inför de två första matcherna i EM-turneringen stärker denna jämförelse. Han beter sig som ett riktigt troll.

Torres & Brüno

En stjärna att räkna med i EM kommer att vara Spaniens Fernando Torres. Hans filmningar är i en klass för sig och hans höga tänkande om sig själv får vem som helst att reagera. Förutom hans personlighet, så påminner hans blonda hår också om någon känd person… Brüno anyone?

Özil & Gollum

Mittfältaren för det tyska landslaget och utan tvekan en av framtidens stora stjärnor, Mesut Özil kommer säkerligen att bjuda på ett antal fina passningar i årets EM. Ändå är det omöjligt att inte dra paralleller mellan Özils och Gollums utseende. Özil är känd för sitt speluppläggande, medan Gollum är en riktig egoist, men deras ansiktsuttryck är nästan likadana. Nästan skrämmande.

Publicerad . Uppdaterad