Hoppa till huvudinnehåll

Läget i eurozonen oroar Urpilainen

Bild: Yle

Enligt finansminister Jutta Urpilainen (SDP) är det klart att Spanien kommer att få ett stödpaket, men detaljerna, bland annat summan, är än så länge oklara. Det är också oklart om pengarna tas från EU:s permanenta eller tillfälliga stabilitetsfond.

Om stödet beviljas ur den tillfälliga stabilitetsmekanismen kommer Finland att kräva säkerheter, säger Urpilainen. Om stödet ges ur den permanenta fonden kommer Finland inte att kräva säkerheter eftersom skattebetalarna då är i en bättre position, enligt Urpilainen. Urpilainen höll en presskonferens i Karleby i kväll.

Enligt Urpilainen är det viktigt att Spanien får stöd till banksektorn eftersom krisen annars hotar att spridas. Urpilainen säger att hon är mycket orolig för det ekonomiska läget i eurozonen.

  • Statistik över arbetslösheten i Raseborg

    337 700 nu arbetslösa - kolla läget i din kommun

    Antalet arbetslösa 17 800 högre än för ett år sedan.

    337 700 personer var arbetslösa i slutet av oktober, enligt Arbets- och näringsministeriet. Det var 17 800 fler än året innan. Över lag är arbetslösheten lägst på Åland och i Österbotten.

    2
  • Viagra

    Fusion föder ny läkemedelsgigant

    Pfizer och Allergan bildar världens största läkemedelsbolag.

    Läkemedelsjättarna Pfizer och Allergan fusioneras och bildar därmed världens största läkemedelsbolag. Enligt Wall Street Journal vill Pfizer sänka på skattebördan.

  • Juha Aromaa, informationschef på Greenpeace

    Klimathotet bjuder på möjligheter

    Ren teknologi vädrar morgonluft efter Parismötet.

    Finländska bolag både hjälpa till att rädda miljön och samtidigt skapa både ekonomisk vinst och nya arbetsplatser, anser både företagen själva och miljöorganisationerna.

  • Bildäck

    Konkurrensutsätt vinterdäcken och spara 500 euro

    Beställ vinterdäck med fälgar på nätet så sparar du mycket.

    Det är inte nödvändigt att skaffa vinterdäcken samtidigt som man köper en ny bil. Man kan beställa vinterdäck med fälgar i efterskott från däckaffärer på nätet och spara en ordentlig slant.

    8

Läs också

Nyligen publicerat

  • Portfölj

    Djupsund: Förvaltarregistret fick dödsstöten

    Stubbs ställning som minister knappast hotad.

    Härvan kring finansminister Alexander Stubb (Saml) är sannolikt dödsstöten för det planerade förvaltarregistret. Den bedömningen gör statsvetaren Göran Djupsund.

  • iphone

    Polisen: Se upp när du köper elektronik av okända

    Nätbedragare sålde tiotals smartmobiler som inte fanns.

    Det gäller att vara extra försiktig när man handlar smarttelefoner och datorer av privatpersoner på nätet, varnar polisen. Att köpa en produkt som inte finns är lätt och risken är då stor att pengarna går förlorade.

    1
  • Många verkade nöjda med julhandeln

    Vissa förköper sig – andra sparar

    Finländska hushåll konsumerar för 24 000 euro per år.

    Både företagen och de allmänna trenderna vill få oss att konsumera mera. Det skvallrar både statistiken och den pågående dragkampen mellan arbetsmarknadsparterna om. Samtidigt gör andra tvärtom – antingen av tvång eller egen vilja.

  • Kampanjerna blir fler i kampen om kunderna

    Konkurrensen om kunderna har ökat, uppger Handelns förbund.

    Realisationer, erbjudanden och stamkundsdagar avlöser varann och konsumenterna har lärt sig att det kan löna sig att vänta på följande kampanj om det är något man vill köpa. Företagen får kämpa allt hårdare för att locka kunder, säger Tuula Loikkanen vid Handelns förbund.