Osajnade pärlor och gummistövlar på Popkalaset

Bild: X3M/Catariina Salo

De senaste åren har Popkalaset och regn gått hand i hand, så även i år. Men det gör faktiskt inget, för det är kul ändå!

På X3M:s Osajnat-scen uppträdde flera osajnade band, och fatta så fantastiska dom var! Speciellt Max in the crowd och Timshel imponerade på webbredaktionen. Missade ni deras keikkor ska ni absolut kolla in dem internätet.

Kvällens roligaste observation var när brudarna i Little Marbles mellanspeakde om vår turistresa i Ekenäs tidigare på dagen. Helene Schjerfbeck var tydligen inte ett lätt namn att komma ihåg när tjejerna kallade henne Karolina. Men vi förlåter dem, det var ju vi som drog ut dem i en regning och frusen stad.

Krista Siegfrids får tusen poäng för att hon alltid lyckas få igång publiken. Karisman den bruden har är något overkligt, och hon kan också konsten att posera. Den Svenska Björnstammen var också galet bra på att få igång folk, publiken hoppade och skrek som galningar till Vart jag mig i världen vänder. Väldigt underhållande att se på.

Det som vi också gick runt och funderade på var folks val av skodon. Vad har man på fötterna under en halvregning festivaldag? Vi kollade med några brudar hur de tänkt när de stått framför spegeln på morgonen.

Fotnot: I skrivande stund visade sig faktiskt solen i en sekund eller två. Det är vi tacksamma för.

Publicerad . Uppdaterad