Armia skrev på för Buffalo

Joel Armia, våren 2011
Joel Armia spelar en säsong till i Ässät innan NHL-äventyret. Joel Armia, våren 2011 Bild: YLE

Ishockeylöftet från Björneborg, Joel Armia, har skrivit på ett kontrakt för NHL-klubben Buffalo Sabres. Han fortsätter ändå ett år till i den inhemska FM-ligan.

Armia skrev under fredagen på ett treårigt kontrakt med Buffalo Sabres. Enligt kontraktet kan Armia som mest tjäna upp till 350 000 dollar per säsong. Om han inte slår igenom på allvar och tvingas spela i AHL kan lönen falla till 70 000 dollar per säsong. Kontraktets sammanlagda värde är 925 000 dollar.

Trots överenskommelsen fortsätter Armia i Ässät inkommande säsong. Därmed verkställs kontraktet från och med nästa år.

19-åringen var trögstartad under fjolårssäsongen men blev hela tiden bättre. I grundserien gjorde han 18 mål och gav 20 målgivande passningar i de 54 matcherna som han spelade. Han var också en av Finlands mera framträdande spelare i U20-VM.

Kommentarer

Inlagt av Alex (ej verifierad)

Om jag inte har fattat det hela helt fel så kommer Joel Armia, om han spelar i NHL, är hans NHL-lön 925 000 om året. Till på det kan han få bonus upp till 442 500 dollar och den totala lönetaksträffen landar på 1 275 000 dollar om året. Sen om han hamnar i AHL så kommer lönen, precis som ni skriver, att hamna på 70 000 dollar om året.

Rätta mig gärna om jag har fel, men så förstår jag det iaf enligt Capgeeks uppgifter. Ni finner min källa här: http://capgeek.com/players/display.php?id=2298