Hoppa till huvudinnehåll

Missilköpet från USA går vidare

Bild: Public Domain

Kongressen i USA har godkänt Finlands ansökan om att få köpa ATACMS-missiler.

Affären väckte uppseende när kongressen förkastade ansökan i början av juli, trots att det borde ha varit ett rent rutinärende. Det framkom senare att ett tekniskt fel hade uppdagats i dokumenten som skulle godkännas.

Nu gick ansökan om att få köpa missiler igenom i kongressen, utan anmärkningar. Ärendet ska ännu behandlas i USA:s försvarsförvaltning, innan affären kan bli av.

Kommentarer

Inlagt av Mattias (ej verifierad)

Avsikten med dylika köp är just att förhindra krig genom att visa att man nog kan slå tillbaka på något sätt om de stora pojkarna skulle vilja bråka med en. Ett krig skulle nog stå landet betydligt mycket dyrare än några missiler. Må sen vara att jag inte gillar hur pengarna används men dethär får vi något konkret från i motsats till att stöda sydeuropa som ändå aldrig kommer att betala tillbaka lånen.

Inlagt av Jack (ej verifierad)

Men inget av våra grannländer står väl i beråd att anfalla Finland militärt? Ekonomiskt är ju nog Finland under attack verkar det. De goda firmorna köps upp, och de svaga lämnas åt gamarna. Där borde nog Finland försvara sig mera.

Inlagt av adde (ej verifierad)

Hej, komoon

lite kontroll på texten. kongressen förkastade inget, utan pentagon drog ansökan tillbaka, då pentagon uppdagat skrivfelet i ansökan.

lite kontroll ska man idka även om man är journalist !

Läs också

 • Fånge i Abu Ghraib

  Torterade asylsökande väntar länge på hjälp

  Rehabiliteringscentren för tortyroffer är helt överfulla.

  Rehabiliteringscentren för tortyroffer i Finland är överbelastade och kan inte ta emot fler patienter. Ingen myndighet vill ta ansvar för rehabiliteringen och det har varit väldigt tyst om saken, säger Amnesty.

 • Wasa Express

  Dystra utsikter för ny Kvarkenfärja

  Färjan knappast ett ärende på regeringens möte på torsdag.

  Pengar har inte hittats för projektet Midway Alignment. Riksdagsledmöter säger de gjort vad de kan, men på ministeriet säger trafikrådet Lassi Hilska att ärendet knappast är med på torsdagens regeringsmöte.

  6
 • Koordinator Isabella Holm

  Ditt barn kan vara ledare på nätet

  Ledarskap på webben kastar om makthierarkier.

  Vem följer vi idag? Vilka är de dolda opinionsbildarna på nätet? Är det kanske till och med ditt barn? Bara inom samma familj kan alla leva i totalt skilda medieverkligheter eller -bubblor.

 • Hjärt- och lungräddning.

  Fräscha upp dina kunskaper i första hjälpen!

  De här kunskaperna i första hjälpen kan rädda liv.

  Vet du vad man ska göra om en person plötsligt förlorar medvetandet? Hur återupplivar man en livlös person? Fräscha upp dina kunskaper i första hjälpen med hjälp av de här tipsen.

Nyligen publicerat

 • Anna-Maja Henriksson

  "Reformen slår otroligt hårt mot Svenskfinland"

  "Otroligt hårt slag mot hela Svenskfinland"

  Minskandet av antalet tingsrätter är helt oacceptabelt med tanke på förverkligandet av de språkliga rättigheterna, säger svenska riksdagsgruppens ordförande Anna-Maja Henriksson. Hon undrar om man verkligen bedömt de språkliga konsekvenserna ordentligt.

 • Gummibåt med asylsökande och migranter anländer till Lesbos, till en strand täckt av flytvästar 10.9.2015

  Stort behov av hjälp för flyktingar i Grekland

  Grundbehoven fylls men speciellt barn behöver mer hjälp.

  I Grekland kan nyanlända flyktingar få sina grundbehov fyllda, men utöver det är behoven stora och vitt skilda. Det kan bland annat handla om juridisk hjälp för att kunna ta sig vidare eller psykosocialt stöd för ungdomar.

 • lagbok

  Domarna fördömer tingsrättsbeslutet

  Rättssäkerheten blir lidande

  Rättsäkerheten äventyras av beslutet att skära ner antalet tingsrätter. Det slår Finlands domareförbund fast, efter dagens besked att tingsrätterna blir färre.