Hoppa till huvudinnehåll

Missilköpet från USA går vidare

Bild: Public Domain atacms,militär,missil,missilköp,vapen

Kongressen i USA har godkänt Finlands ansökan om att få köpa ATACMS-missiler.

Affären väckte uppseende när kongressen förkastade ansökan i början av juli, trots att det borde ha varit ett rent rutinärende. Det framkom senare att ett tekniskt fel hade uppdagats i dokumenten som skulle godkännas.

Nu gick ansökan om att få köpa missiler igenom i kongressen, utan anmärkningar. Ärendet ska ännu behandlas i USA:s försvarsförvaltning, innan affären kan bli av.

Kommentarer

Inlagt av

Avsikten med dylika köp är just att förhindra krig genom att visa att man nog kan slå tillbaka på något sätt om de stora pojkarna skulle vilja bråka med en. Ett krig skulle nog stå landet betydligt mycket dyrare än några missiler. Må sen vara att jag inte gillar hur pengarna används men dethär får vi något konkret från i motsats till att stöda sydeuropa som ändå aldrig kommer att betala tillbaka lånen.

Inlagt av

Men inget av våra grannländer står väl i beråd att anfalla Finland militärt? Ekonomiskt är ju nog Finland under attack verkar det. De goda firmorna köps upp, och de svaga lämnas åt gamarna. Där borde nog Finland försvara sig mera.

Inlagt av

Hej, komoon

lite kontroll på texten. kongressen förkastade inget, utan pentagon drog ansökan tillbaka, då pentagon uppdagat skrivfelet i ansökan.

lite kontroll ska man idka även om man är journalist !

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes