Hoppa till huvudinnehåll

Missilköpet från USA går vidare

Bild: Public Domain

Kongressen i USA har godkänt Finlands ansökan om att få köpa ATACMS-missiler.

Affären väckte uppseende när kongressen förkastade ansökan i början av juli, trots att det borde ha varit ett rent rutinärende. Det framkom senare att ett tekniskt fel hade uppdagats i dokumenten som skulle godkännas.

Nu gick ansökan om att få köpa missiler igenom i kongressen, utan anmärkningar. Ärendet ska ännu behandlas i USA:s försvarsförvaltning, innan affären kan bli av.

Kommentarer

Inlagt av

Avsikten med dylika köp är just att förhindra krig genom att visa att man nog kan slå tillbaka på något sätt om de stora pojkarna skulle vilja bråka med en. Ett krig skulle nog stå landet betydligt mycket dyrare än några missiler. Må sen vara att jag inte gillar hur pengarna används men dethär får vi något konkret från i motsats till att stöda sydeuropa som ändå aldrig kommer att betala tillbaka lånen.

Inlagt av

Men inget av våra grannländer står väl i beråd att anfalla Finland militärt? Ekonomiskt är ju nog Finland under attack verkar det. De goda firmorna köps upp, och de svaga lämnas åt gamarna. Där borde nog Finland försvara sig mera.

Inlagt av

Hej, komoon

lite kontroll på texten. kongressen förkastade inget, utan pentagon drog ansökan tillbaka, då pentagon uppdagat skrivfelet i ansökan.

lite kontroll ska man idka även om man är journalist !

 • De finska roddarnas OS-drömmar

  Tre båtar kämpar om OS-platser.

  Finlands senaste OS-medalj i rodd kom i Peking 2008. Till London lyckades inte finländska roddare kvalificera sig. I Rio kan det bli finländskt deltagande i tre klasser.

Läs också

 • Leicester vann Engelska ligan

  Mästerskapet betraktas som en sensation.

  Fotbollsklubben Leicester har vunnit den Engelska ligan eller Premier League. Mästerskapet var det första sedan laget grundades för 132 år sedan och segern betraktas som en sensation eftersom Leicester inte kan tävla finansiellt med de stora klubbarna i ligan.

 • LM: Vapaavuori och Orpo skulle slå Stubb

  Många partiaktiva önskar att fler ställer upp i valet.

  Både Jan Vapaavuori och Petteri Orpo skulle besegra Alexander Stubb, om någon av dem ställdes mot honom i valet av ordförande för samlingspartiet, visar en enkät som publiceras av Lännen Media.

 • Alkoholen förstör Litauens chanser till utveckling

  Regeringen lovar ta itu med det enorma alkoholmissbruket.

  Regeringen lovar att bekämpa alkoholmissbruket med kraftigt utökade resurser. Officiellt har landet drygt 50 000 alkoholister, men makthavarna säger att antalet egentligen är tre gånger så stort. Ytterligare en halv miljon litauer missbrukar alkohol.

Nyligen publicerat

 • Steward erkänner människosmuggling

  Smugglingen ägde rum 2013 till 2016.

  Åklagaren yrkar på villkorligt fängelse för den man som misstänks ha smugglat in ett trettiotal människor till Europa. Mannen förnekar att han skulle vara medlem av en kriminell organisation.

 • Snart 20 grader varmt

  Dygnets medeltemperatur stiger över tio grader denna vecka.

  Våren övergår i sommar de närmaste dagarna - åtminstone vad gäller värmen. I södra Finland stiger kvicksilvret över 20 grader vilken dag som helst.