Hoppa till huvudinnehåll

Wahlroos kluven i fråga om bankunion

Björn Wahlroos Bild: Sampo björn wahlroos,nalle wahlroos,sampo,wahlroos

Sampokoncernens styrelseordförande Björn Wahlroos stöder tanken på en gemensam bankövervakning, skriver tidningen Talouselämä.

Däremot motsätter Wahlroos sig det gemensamma ansvar för bankdepositioner och krisbanker som en bankunion skulle föra med sig. Wahlroos säger att Finland är det enda eurolandet med ett bra banksystem.

Han varnar också för att en bankunion skulle dela upp den europeiska finans- marknaden - den ena sidan skulle bestå av euroländer med problem och den andra av starka finansländer såsom Sverige, Storbritannien och Schweiz.

Kommentarer

Inlagt av

Finland borde ena sig med starka finansländer såsom Sverige, Storbritannien och Schweitz, där håller jag med Wahlroos.

Men går detta när Finland valt fokusera på euroländer med finansiella problem?

Det är även svårt att avgöra vad som menas med bankunion.

Att vi behöver en ökad europeisk tillsyn över banker är ganska klart, och det har man också arbetat för när man har Eba (The European Banking Authority).

Vad skulle det innebära när det gäller ny bankunion därutöver kan man undra och ställa sig kluven till.

Inlagt av

med euro leder det till krig man kan inte ta hur mycket som hellst från folket , 2 ner med euro och avskaffa endel av eu . 4 bilda en fri marknad runt östersjön så kan tax free tex återupprättas på vaasa och härnösand linjen ! . 5 ingen får säga åt oss vad vi ska göra annars står vi snart med våra ak47 vid gränsen .

Inlagt av

Titta bara på Grekland. De försöker spränga systemet. Att be de övriga europeiska länderna som går igenom sin egen skuldkris och finansiella krasch att ta på sig en skuld som ALDRIG kan betalas tillbaka och som grekerna ALDRIG kommer att kunna betala igen, innebär att man med SÄKERHET kommer att förstöra Europa.Och detta görs avsiktligt. Varför man inte låter Grekland omorganisera sitt penningväsen är bara ett bevis på att de försöker spränga systemet. Nalle har ju själv deltagit i Bilderbergarnas möte, så han borde ju veta deras avsikter. Men nu när räkenskapens tid är inne börjar många dra öronen åt sig när de börjar se konsekvenserna. Många har bara varit deras marionetter i deras vansinnesspel och plan, detta ekonomiska och politiska krig kommer att få ödesdigra konsekvenser om inte de med sunt förnuft höjer sina röster och säger stopp.
Stridsropet kom ju redan 1996:-Förstör efterfrågan. Hur? Genom att avsiktligt förstöra världsekonomin. Mörkermännen har inga gränser......

Tro inte för en sekund att de kommer att skadas av kollapsen, nej de kommer bara att bli rikare. De enda som kommer att lida är DU och Jag!!!

Öppna konflikter och hemlig krigsföring ligger nu i vår världs omedelbara framtid. Ekonomiska krig, handelskrig, valutakrig, krig om mänskligt kapital, krig om naturresurser,etniska krig, protester,strejker och upplopp. Det har gått så långt att mörkermännen kommer att avlägsna de som säger sanningen , sanningen dör i lögnens storm.Affärer är pengar och pengarna skapar nu sina egna regler och lagar -för dem. De har gett sig själva fri lejd. Vill vi åka med i deras skuta och vara galärslavarna i skeppet, undrar jag???

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes

 • Saml: Natomedlemskap under de närmaste åren

  Kanerva: Ingen konflikt med presidentens linje.

  Samlingspartiets partistyrelse anser att Finland borde ansöka om medlemskap i Nato under de närmaste åren. Försvarsutskottets ordförande Ilkka Kanerva säger att ställningstagandet inte ligger i konflikt med presidentens linje.

 • Omstridda planen för Porla i Lojo går vidare trots protester

  Viktigt grönområde för Lojoborna ska få hotell.

  Planen för hotell och bostäder i grönområdet Porla vid Lojo sjö i stadens centrum föreslås nu läggas fram till påseende. Under planeringens gång har invånare och berörda parter hörts och nu finns ett förslag till ny detaljplan för området.

 • Flyktingarnas rättsskydd är i fara

  Allt fler överklagar Migrationsverkets beslut.

  Allt fler kommer att överklaga Migrationsverkets negativa uppehållsbeslut. Flyktingarnas rättsskydd är i fara när Migrationsverket inte har möjlighet att behandla alla på ett likvärdigt sätt. På Flyktingrådgivningen är man orolig för att besluten fattas med för knapphändiga fakta.