Bon Iver pausar

Bon Iver
Bon Iver Bild: Bon Iver

Justin Vernon vill ha en paus från Bon Iver. Frågan är om han någonsin kommer tillbaka.

Justin Vernon vill lägga av, eller i alla fall ta en paus, från bandet Bon Iver så länge han har passionen kvar. Bon Iver har släppt en hyllad skiva ifjol och har spelat en hel del sedan dess.

Skivbolaget förklarar

Skivbolaget bekräftar att det blir en paus för musiksajten Pitchfork:

- They are just going off cycle after two very busy years on this record, är bolagets uttalande.

Justin Vernon har berättat om sina känslor i en intervju med Minnesota Public Radio.

- Jag måste koppla av det och lämna det från det eftersom så mycket av musiken kommer undermedvetet eller skapas genom en upptäckt. Det är så mycket uppmärksamhet kring bandet att det kan vara distraherande. Jag känner verkligen ett behov av att lämna det medan jag fortfarande bryr mig om det. Och när jag kommer tillbaka - om jag gör det - så kommer jag att känna bättre inför det, säger Justin Vernon till radiostationen.

Källor: Pitchfork, Minnesota Public Radio

Publicerad . Uppdaterad