Tisdag är den nya kärleksdagen

Bild: X3M / Linnéa Sjöholm

Tisdagar kommer från och med idag att förknippas med kärlek. Vi har startat #tyti.

Brukar du säga åt dina kompisar och familjemedlemmar att du tycker om dem? Gör du det tillräckligt ofta? Tänk om vi skulle säga att du från och med nu ska börja visa din kärlek åtminstone en gång i veckan?

Vi här på X3M tycker att vi behöver mer kärlek på de sociala medierna. Det tenderar vara en del ironi och bitterhet på Twitter och andra medier och nu tycker vi att mer omtanke behövs. Den pågående kampanjen om nätkärlek till journalister behöver också en allmän motsvarighet, där alla får tycka om alla. Och när något behövs skapar vi det.

Tycka om-tisdag, eller Tykkäystiistai på finska, fungerar på samma sätt som den populära hashtaggen #ff (Follow Friday) på Twitter. Pinga människor i din tweet och tagga med #tyti. Voilà, på tretton sekunder har du förgyllt någons dag!

- Det finns visserligen några andra nätkärlekskampanjer nu och vi vill absolut inte konkurrera med dem. Vi hoppas att den här kampanjen blir långlivad och en naturlig del av de sociala medierna, säger Yle X3M:s programchef Johan Aaltonen.

Så var med och tyck om varandra, Amor vincit omnia, Sprid kärlek så får du det tillbaka, Kärlek är allt vi behöver, Älska din nästa och alla andra kärleksklichéer kommer att blekna i jämförelse med #tyti! Iväg till Twitter och tyck om folk nu!

Publicerad . Uppdaterad