Hoppa till huvudinnehåll

HIFK:s andra halvlek knäckte GrIFK

Lotta Kulju var bäst i HIFK med nio mål. HIFK-SIF 2.12.2015 Bild: Yle/Janne Karinkanta damhandboll,handboll,hifk,hifk damer,hifk handboll,kulju,lotta kulju

Det var botten mot toppen. Det blev ändå dramatik mellan GrIFK och HIFK. Till slut knep favoriterna en knapp seger.

Efter trettio minuters spel i Grankulla var det jämnt skägg mellan nästjumbon GrIFK och tabelltvåan HIFK. Då såg det ut att kunna bli en riktigt spännande andra halvlek, men sedan vände vinden.

Under den första kvarten av andra halvlek satte hemmalaget två bollar bakom Annika Lindström i HIFK-målet. Den takten håller givetvis inte mot HIFK.

Helsingforslaget gick ifrån och vann med tre bollars marginal. Tack vare 23–20-segern tog HIFK in två poäng på tabellettan Dicken. GrIFK är fortfarande nästjumbo i tabellen.

Resultat:
GrIFK–HIFK 20–23 (12–12)

Kommentarer

Inlagt av

Märkligt liten skillnad mellan toppen och botten. Betyder det att serien är jämnare än tidigare på att nivån på toppen har blivit sämre?
HIFK tycks lida av skadebekymmer då flertalet spelare var borta, bl a Cainberg, Ax och Borgarsdottir-Sandelin (enligt matchprotokollet).

 • Svårt att stoppa försämring av helikopterservice

  Förlängd utryckningstid om flygledningen lämnar Åbo.

  Det kan bli svårt att stoppa Gränsbevakningens planer på att försämra räddningshelikoptrarnas möjligheter att rycka ut till skärgården. Det tror riksdagsledamot Stefan Wallin (SFP), medlem i skärgårdsdelegationen som bevakar skärgårdens intressen.

 • Prinsdop i Sverige på fredag - dopet sänds direkt på Arenan

  Prins Oscar döps i Slottskyrkan.

  På fredag är det dags för alla kungligt intresserade att bänka sig framför tv-apparaten klockan 12:30 - då döps kronprinsessan Victorias och prins Daniels son prins Oscar. Dopet sänds direkt på Arenan och i Yle Fem på fredag klockan 12:30.

 • Åtta påverkare vill stänga Borgå bb

  Vill satsa på resten av Borgå sjukhus.

  Åtta påverkare har undertecknat ett ställningstagande där de förespråkar att Borgå bb läggs ner för att man ska kunna satsa mera på resten av Borgå sjukhus.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport

 • Job Dragtsma har avgått

  Fem förluster på sex matcher blev droppen.

  Fotbollsligalaget FC Inters långvarige tränare Job Dragtsma har lämnat sin post. Holländarens ersättare är inte ännu klar.

 • Rosberg, Rosberg, Rosberg - hur går det 2016?

  Nico Rosberg har vunnit de tre senaste åren i Monaco.

  De tre senaste säsongerna har vinnaren i Monacos Formel 1 Grand Prix lystrat till namnet Nico Rosberg. Med tanke på att Mercedes-föraren dessutom vunnit fyra av säsongens fem första lopp, får han defintivt finna sig i att vara förhandsfavorit på söndag.

 • Korruptionsmisstankar kring Rio-byggen

  OS närmar sig, oklarheter kring hur statliga medel använts.

  Med drygt 70 dagar kvar till OS i Rio de Janeiro väcks nu misstankar om korruption i samband med flera statligt finansierade byggprojekt, uppger nyhetsbyrån Reuters.